reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Nie stresuj sie Paulinaxxem ja tez mialam podawany steryd w 31 t.c.na szybszy rozwoj pluc u chlopcow ( ciąża bliźniacza).Rowniez dynamika skracania sie szyjki byla zbyt duza.Potem rowniez dostalam fenoterol w pompie w szpitalu, a pozniej w tabl.do domu z zaleceniem mocnego oszczedzania sie. Chodzilam, ale duzo tez polegiwalam juz.Dobrze, ze twoj lekarz jest czujny, slychaj sie zalecen, oszczedzaj i bedzie wszystko dobrze:yes:

Strasza mnie ze moge urodzic wczesniej i leze tu jak na szpilkach, nie wiem co mam myslec.. z dzidzia wszystko okej itp a tu ta szyjka zawodzi :(

reklama
Strasza mnie ze moge urodzic wczesniej i leze tu jak na szpilkach, nie wiem co mam myslec.. z dzidzia wszystko okej itp a tu ta szyjka zawodzi :(
Dostajesz zastrzyki w pupę? Mnie tak straszyli w 22 tygodniu pierwszej ciąży. Zagrażające poronienie. Po 3 dniach zastrzyków w pupę 3 razy dziennie wypuscili do domu z magnezem, nospą, zakazem współżycia i nakazem leżenia. Młody urodził się tydzień po terminie a w dniu porodu szyjka nie chciała się rozwierać. Jutro na obchodzie zapytaj, co planują. Jak mówi @.jagódka niech założą pessar. Będzie dobrze, wiem że nie da się nie myśleć ale postaraj się odpocząć.

Dostajesz zastrzyki w pupę? Mnie tak straszyli w 22 tygodniu pierwszej ciąży. Zagrażające poronienie. Po 3 dniach zastrzyków w pupę 3 razy dziennie wypuscili do domu z magnezem, nospą, zakazem współżycia i nakazem leżenia. Młody urodził się tydzień po terminie a w dniu porodu szyjka nie chciała się rozwierać. Jutro na obchodzie zapytaj, co planują. Jak mówi @.jagódka niech założą pessar. Będzie dobrze, wiem że nie da się nie myśleć ale postaraj się odpocząć.[/QUOTE
Tak tak zastrzyki w pupe, ale na ta chwile raz dziennie, najlepsze jest to ze ja sie swietnie czuje nie mam zadnych boli, jakby nic sie nie dzialo.. a tu prosze, takie cuda sie dzieja. Strasza mnie jak cholera ale jestem dobrej mysli, bo w sumie najwazniejsze ze dzidzius zyje rusza sie jak trzeba, ilosc wod tez jest odpowiednia wszystko na miejscu.. takze zobaczymy, a ten pessar? Szczerze to nawet nie wiem co to jest i jak to dziala, siostra mowila mi ze to zakladaja w ostatecznosci jesli leki nie dzialaja jak trzeba.

Mi nie założyli, może u Ciebie też się obejdzie. U mnie co ciążę problemy z szyjką. Obecnie narazie jest dobrze i mam nadzieję, że tak zostanie. Ale dwa razy bez pessara urodzilam po terminie. Trzeba być dobrej myśli.

To jaka jest prawidłowy rozmiar szyjki.? Bo np. najpierw miałam 3.8cm potem 3.2 a potem 2.8 . Mam ciągle twardnienia brzucha tak , że nie mogę się ruszyć a lekarz mówi że wszystko ok. A to ciąża bliźniacza.

reklama
Hej Dziewczyny, przepraszam za zmianę tematu :) Czy któraś z Was jest obeznana w tematyce badania glukozy? Moje wyniki to: na czczo 61, po 1h 118, po 2h 112. Czy powinnam się martwić tą hipoglikemią na czczo?

Do góry