Bardzo ładne! Z jakiej strony zamawiałaś?@Myslniczek Chciałaś, żebym wrzuciła kocyki jak przyjdą - doczekałam się
Zobacz załącznik 958537
a na tą pościel od Camarella jeszcze czekam
Zobacz załącznik 958541
reklama
Betty93
Fanka BB :)
Dziękuję :-) ten niebieski zamawiałam bezpośrednio ze strony ColorStories, a ten szary marki Memi zamówiłam z Empiku. Oba bardzo milutkie i bezpieczne. Pierwszy 100% bawełna, a drugi 50% bawełna i 50% bambus.Bardzo ładne! Z jakiej strony zamawiałaś?
Dopytaj specjalisty, bo kazdy pies jest inny
Piękne koce, tez mam z Memi, ale oczywiście różowy Cudowne zakupy, ja narazie mam stop zakupowe, dzisiaj przyszedł kolejny kurier z akcesoriami do baby Hug. Następne zakupy, to już art higieniczne dla maleństwa i coś dla mnie
Piękne koce, tez mam z Memi, ale oczywiście różowy Cudowne zakupy, ja narazie mam stop zakupowe, dzisiaj przyszedł kolejny kurier z akcesoriami do baby Hug. Następne zakupy, to już art higieniczne dla maleństwa i coś dla mnie
Właśnie, apropos psa. Mnie wszyscy straszą, że sierść psa jest najbardziej uczulająca z alergenów. Wiadomo, że dziecko najważniejsze, ale serce mi ściska na samą myśl, że musiałabym naszą Merci oddać. Mam nadzieję, że Abi nie będzie na nic uczulona.
dziewczyny czy jakoś przygotowujecie swoje psy na przyjście dziecka? Może to śmieszne, ale ja swojej próbuje tłumaczyć, bo ona właśnie mała zazdrośnica :/ moich rodziców pies to przytula się do brzucha, a ona olewa sprawę. Podobno ze szpitala trzeba przynosić ciuszki dziecka, żeby pies stopniowo poznawał zapachy
Ale Wy macie pomysły Ubaw po pachy Zainteresować psa brzuchem???? A po co? Psy czują ciążę ale nie ma żadnej potrzeby aby się tuliły do brzucha czy go lizały Pies to pies a nie człowiek. W psiej sforze czy wilczej watasze żaden pies czy wilk nie liże brzucha alfy Chyba by mu za to ucho odgryzłaojej, ale może jak poczuła kopniaka i mimo, że jest zazdrosna to przynajmniej ma czas na oswojenie. Moja suczka w ogóle do brzucha nie chciała podchodzić, jak jej pokazuje to odwraca głowę, czasem tylko zdarzy się, że poliże brzuch, ale przy takich codziennych "rozmówkach" przynajmniej już czasami na mnie spojrzy właśnie o tych rzeczach ze szpitala czytałam i też jej coś przyniesiemy. Teraz czekam też na wózek, żeby trochę wcześniej nauczyć ją chodzenia przy wózku
Psy mają swoje charaktery i różnie reagują na ciążę. Jedne są bardziej przytulasne, inne mają ciążę urojoną, suczka może też nie mieć cieczki w trakcie ciąży swojej pani a może też trzymać chwilowo dystans do ciężarnej. Ale to się nijak nie przekłada na reakcję psa na noworodka.
Znani mnie psi behawioryści kategorycznie zakazują pokazywania pieluch czy rzeczy dziecka przed powrotem ze szpitala. Uważają, że to psa tylko robi bardziej nerwowego - zbyt czułego, zbyt pilnującego, zbyt zazdrosnego lub zbyt nadpobudliwego (w zależności od charakteru psa). Tak jak napsiala @Myslniczek : jak najmniej ceregieli. Suczki mające młode nie dopuszczają innych członków stada do młodych przez pierwszych kilka tygodni po porodzie, więc nie należy psa pobudzać a go uspakajac przy dziecku. Psy rozumieją psi język.
Tak jak napisała @Aguu alergia pojawia się od nadmiaru sterylności a nie psiej sierści. Dzieci od urodzenia chowane że zwierzętami nie mają na nie alergii
Ponieważ możecie nie wiedzieć: u nas żadnych problemów adaptacyjnych między synem a piesą
Tylko wariant 2!!!!!!!!!!!Ponadto, słyszałam ze sa dwie szkoły jezeli chodzi o powró z dzieckiem ze szpitala. 1 to ktos wychodzi z psem na spacer, wy przyjezdzacie i jak pies wraca to Maleństwo juz jest w domu, przed nim. 2 ze pies czeka w domu, najpierw wchodzi mama wita sie z psem, a później wchodzi tata z maleństwem. Szczerze jeszcze nie wiem jak to rozegramy u nas...
Betty93
Ja gdybym oczekiwała drugiej córki to bym chyba zbankrutowała, tyle tego jest dla dziewczynek... Dla chłopców niestety jest o wiele mniejszy wybór, więc stawiam na stonowane gładkie kolory bez udziwnień, za to dobrej jakości. Zakochałam się w kaszmirze i nawet dla siebie zamówiłam koc kaszmirowy. Z higienicznych rzeczy mam już chyba wszystko dla mnie do szpitala oraz gaziki, sól fizjologiczną i mokre chusteczki dla małego. Pampersy kupuję te Premium Care, a kosmetyki z Musteli, ale to kupię dopiero za jakiś miesiąc jak już będę miała łóżeczko w sypialni, bo na czas oczekiwania chcę to wszystko upchnąć z szufladzie łóżeczka.Dopytaj specjalisty, bo kazdy pies jest inny
My musimy odmalować pokój młodej, zastanawiam się kiedy to nastąpi, bo T ciagle w tej robocie.. wtedy wjadą meble i łóżeczko Meble już upatrzone, ale nie zamówione, łóżeczko już jest, ale nadal w kartonach . Narazie upycham wszystko naszej szafie w symialn, ale i tam juz miejsca brak..gdzie tam reszta...Ja gdybym oczekiwała drugiej córki to bym chyba zbankrutowała, tyle tego jest dla dziewczynek... Dla chłopców niestety jest o wiele mniejszy wybór, więc stawiam na stonowane gładkie kolory bez udziwnień, za to dobrej jakości. Zakochałam się w kaszmirze i nawet dla siebie zamówiłam koc kaszmirowy. Z higienicznych rzeczy mam już chyba wszystko dla mnie do szpitala oraz gaziki, sól fizjologiczną i mokre chusteczki dla małego. Pampersy kupuję te Premium Care, a kosmetyki z Musteli, ale to kupię dopiero za jakiś miesiąc jak już będę miała łóżeczko w sypialni, bo na czas oczekiwania chcę to wszystko upchnąć z szufladzie łóżeczka.
Myslniczek
Mi zostaly jeszcze rzeczy kosmetyczne dla mnie i małego.
Narazie muszę zrobic miejsce w szafie u nas. Bo komoda mlodego bedzie dopiero na nowym mieszkaniu. A to dopiero kolo wrzesnia. Takze na początek troche prowizorki [emoji14]
Wczoraj ulozylam sobie te najmniejsze rozmiary już i to takie wszystko urocze [emoji14]
Narazie muszę zrobic miejsce w szafie u nas. Bo komoda mlodego bedzie dopiero na nowym mieszkaniu. A to dopiero kolo wrzesnia. Takze na początek troche prowizorki [emoji14]
Wczoraj ulozylam sobie te najmniejsze rozmiary już i to takie wszystko urocze [emoji14]
slodkatrojeczka
Moją córkę zainteresował temat porodu. Jakoś wybrnęłam - ale powiedziałam jej jak jest naprawdę. Trochę się zdziwiła [emoji23] Na pewno nie do końca rozumie ale chociaż nie wkręcałam jej bajek o bocianie
Betty93
My mamy w sypialni wielki regał Kallax z IKEA do którego dokupiłam szafki i szufladki, więc mały tam będzie miał swoje rzeczy. Zaraz obok stanie łóżeczko, na nie przewijak. Kącik skromny, ale praktyczny i wygodny. Córka ma swój pokój, ale nie chcę jej nic zmieniać i pozostanie on dalej tylko dla niej. Mały dostanie swój pokój jak już będziemy mieszkać w swoim domku.
reklama
Paulinaxxem
Zaangażowana w BB
Ratunku... czy ktoras z was miala w szpitalu podawany lek dozylnie na szybsze dojrzewanie pluc dziecka??? [emoji29] jestem w24tc. Lekarz mowi ze szyjka macicy jest wyraznie skorczona w normie jest 25 a ja mam 19.. czy ktoras z was tak miala??