reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Ja kompletuję od początku - po córci wszystko sprzedałam a zreszta po synku również - wózek już sie nie nadaje po 2 dzieci :) trochę tego jest ale na spokojnie zakupię :)
Powodzenia! My właśnie specjalnie zostawiliśmy wszystko bo planowaliśmy dość szybko drugie dziecko i udało się :)

reklama
Dziś kurier przywiózł mi materac do łóżeczka. Przyszedł karton ubrań z OLX i czekam z niecierpliwością na męża bo ma po pracy odebrać z paczkomatu dwa kocyki :) łóżeczko już stoi od 3 tygodni bo strasznie się napaliłam na zakup [emoji28]
Został mi wózek, wanienka, wyprawka apteczna i jakieś akcesoria łóżeczkowe. Chcę mieć wszystko gotowe do końca maja żeby już spać spokojnie ;)

Powodzenia! My właśnie specjalnie zostawiliśmy wszystko bo planowaliśmy dość szybko drugie dziecko i udało się :)

My nie wiedzieliśmy czy jeszcze będzie jakiś brzdąc czy nie. Trochę myslelismy czy sprzedawać w końcu stwierdziliśmy, że w razie gdyby jeszcze kiedyś jakieś dziecko pojawiło na świecie to wszystko kupimy. Zwłaszcza, że jak wyciągnełam rzeczy po Kasi takie w uniwersalnych kolorach dla Kacpra to mimo,że powkładałam czyściutkie to były z żółtymi plamami pewnie po mleku które wyszły z czasem. Dlatego teraz większy wydatek :)
Rodzina też nas zarzucała ubraniami ( od siostry i brata męża) po swoich dzieciach i szczerze to nawet nie miałam gdzie tego trzymac a do piwnicy jakbym wyniosła to juz później tylko na śmieci :)
Uzbieralismy na polowe kieszonkowego na wczasy :D

My od podstaw ale juz największe rzeczy mamy :)
Ubranek też dużo bo kupiłam, dostalam od kolezanki a kuzynka dała mi po synu. I pewnie polowy nie użyjemy [emoji14]
Jeszcze muszę zrobić zamówienie w aptece, i materacyk. Kupić sobie torbę do wózka.

Dziewczyny jeszcze mi się przypomniała ważna sprawa. Kupujecie ochraniacze na szczebelki? Bo czytam o tym na internecie i różne są opinie

Dziś kurier przywiózł mi materac do łóżeczka. Przyszedł karton ubrań z OLX i czekam z niecierpliwością na męża bo ma po pracy odebrać z paczkomatu dwa kocyki :) łóżeczko już stoi od 3 tygodni bo strasznie się napaliłam na zakup [emoji28]
Został mi wózek, wanienka, wyprawka apteczna i jakieś akcesoria łóżeczkowe. Chcę mieć wszystko gotowe do końca maja żeby już spać spokojnie ;)

Pochwal się jakie rzeczy "upolowałas " na olx :)

My nie wiedzieliśmy czy jeszcze będzie jakiś brzdąc czy nie. Trochę myslelismy czy sprzedawać w końcu stwierdziliśmy, że w razie gdyby jeszcze kiedyś jakieś dziecko pojawiło na świecie to wszystko kupimy. Zwłaszcza, że jak wyciągnełam rzeczy po Kasi takie w uniwersalnych kolorach dla Kacpra to mimo,że powkładałam czyściutkie to były z żółtymi plamami pewnie po mleku które wyszły z czasem. Dlatego teraz większy wydatek :)
Rodzina też nas zarzucała ubraniami ( od siostry i brata męża) po swoich dzieciach i szczerze to nawet nie miałam gdzie tego trzymac a do piwnicy jakbym wyniosła to juz później tylko na śmieci :)
Uzbieralismy na polowe kieszonkowego na wczasy :D
U mnie trochę też plam wyszło ale nie ma tragedii. Myślałam że będzie gorzej z tym. Pierwszą selekcję zrobiliśmy. Teraz też już nie będziemy trzymać wyprawki. Nie wykluczamy że za parę lat może pomyślimy o trzecim dziecku ale zrobimy tak jak Wy jak coś :)

Dziewczyny jeszcze mi się przypomniała ważna sprawa. Kupujecie ochraniacze na szczebelki? Bo czytam o tym na internecie i różne są opinie
wcześniej mialam ale tylko z 3 boków - najdluższy jeden mialam bez ochraniacza, zeby miec lepszy widok na dziecko jak leżałam. Teraz nie wiem jeszcze co zrobie.

Pochwal się jakie rzeczy "upolowałas " na olx :)
7 par spodni, leginsy, kilka koszulek, 7 pajaców, 40 sztuk body, polar, bluza :)
Przedział 68-74cm. Wszystko za 30zł już z przesyłką, więc żal nie brać ;)
IMG_20190306_111800.jpeg

reklama
Do góry