reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Kurde, a co to kogo obchodzi. Straszne jest takie pouczanie. Chcecie, lecicie i tyle. Wkurzająca jest taka próba układania komuś życia po swojemu. I to „przecież to taaaaakie nieodpowiedzialne, w ciąży latać samolotem”. Nieodpowiedzialne to jest pić alkohol i palić fajki.
Co prawda ja się teraz zapieram nogami i rękami, żeby nie lecieć do NY, ale nie dlatego, że jest to nieodpowiedzialne, tylko dlatego, że nie chce mi się lecieć 7 h, pobyć ze 3 w NY, i potem wracać [emoji23].

Tak to by się nikomu nie chciało [emoji53] najgorsze ze najwiecej do powiedzenia to ci co nigdy w samolocie nie lecieli i najdalej byli 200km od domu [emoji23]

Zazdroszcze wam wakacji za granicą mi pozostaje działka na wsi hahahha ale przynajmniej świeże powietrze i cisza. Musimy zacisnąć pasa bo trafiła nam się okazji kupna większego mieszkania i potrzebujemy kasy. Coś za coś.

Dziewczyny mogę Was prosić o poradę? :)

Robiłam badanie ogólne moczu (18 tydz.), wyszło mi zasadowe pH 8, i pojedyncze bakterie. Chciałam się Was spytać, czy któraś z Was tak miała? Kupiłam sok z żurawiny plus samą żurawinę, zastanawiam się czy to wystarczy...

A teraz hit. Moja teściowa dowiedziała się od siostry G (taka młodsza ode mnie pinda, której nie znoszę, nie cierpię i nie trawię jak nikogo, bo najmądrzejsza na całym
Świecie, zazdrosna o brata od zawsze- na zawsze), ze planujemy ten wyjazd w Pompeje. Teściowa z awanturą do G., że jesteśmy nieodpowiedzialni, nie dbamy o ciążę i ze on starszy ode mnie i tak samo głupi jak ja (!) i ze moge urodzić na pokładzie, ze ciśnienie na dziecko działa i ze moge urodzić chore przez to dziecko a w najlepszym wypadku mieć skurcze. Potem teściu zadzwonił ( a on akurat najnormalniejszy z nich wszystkich) i to samo. No i stanęło na tym, ze G lecieć nigdzie nie chce. Bilety idą się wiadomo co a ja obejdę się smakiem [emoji35]

A daj spokój. Masz zdrową ciąże, lekarz nie zabrania, lot nie trwa 20h i nie lecicie do dżungli ani kraju 3 świata. W stanach kobity latają wielokrotnie w czasie ciąży. Byłam w pierwszej na Krecie, za tydzień lecę do Emiratów na rejs wycieczkowcem. Jak mas chęć i czujesz się ok to leć i odpocznij.
Należy Ci się.

Ty również z Łódzkiego?
Siajowy? Hmm. Mozesz mnie uświadomić [emoji16]?

Z Łodzi :) Siajowy czyli kiepskiej jakości. Kiedyś w Łodzi był fabrykant Siaja Rosenblatt i jego zakłady słynęły właśnie z kiepskich produktów, stąd siajowy :)
Hej. Dzisiaj o 17 mam badania polowkowe[emoji5] mam nadzieje ze wszystko bedzie ok aczkolwiek mam jakies zle przeczucia

I jak? Wszystko ok?

Ja biorę Magne B6 ;)

Ja tez.

Dietę to owszem rozszerzam ale swoją [emoji23]

[emoji23][emoji23][emoji23]

Ja jadę w kwietniu do Chorwacji na tydzień - czeka mnie 13 godzin w aucie. Wymienialnym za samolot od razu. :) Wyjątkowa Marta walcz o swój urlop!:)

Jagódka - śle dużo sił i baaaardzo trzymam kciuki, żeby z mężem koleżanki było dobrze.

reklama
Do góry