reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Dziewczyny czy któraś korzystała z poduszki typu C dla ciężarnych? Bo zastanawiam sie nad nią od kilku dni, z powodu bezsenności, bólu pleców i pośladka oraz bólu głowy. Myślicie, ze to dobry zakup czy zbyteczny?

Korzystam nieprzerwanie od pierwszej ciąży - trzeci rok leci :p Mam z motherhood w kształcie C. Uwielbiam :)

Z synem byłam półtora roku, we wrześniu wróciłam do pracy, ale ja pracuje głównie zdalnie, więc też inaczej. Z resztą tak naprawdę to do czerwca miałam ciagle jedno zlecenie niezbyt czasochłonne, więc też nie było tak, że całe 18ms byłam odcięta od pracy. Byłam pewna, że mi na głowę siądzie, ale na nudę w sumie nie mogłam narzekać, dużo z Młodym wychodziliśmy do ludzi i organizowaliśmy sobie czas, poza tym szczeniak, hobby, ciut pracy i było co robić. Teraz planuje podobnie, choć wrzesień i początek potencjalnego żłobka wypadnie na 14ms. Może po prostu zacznie od stycznia - zobaczymy jak się dogadam z
miejscem. Ja problemu z zostawieniem z dziadkami czy u mojej siostry nie miałam, Młody po roku już w dzień prawie mleka nie jadł, więc nie było problemem żeby cały dzień był u dziadków. Wcześniej babcia ogarniała go u nas i była butla z odciągniętym.

Jak sobie pomyślę że jutro muszę wstać o 8 to zgrać mi się chce. Rozleniwilam się
Ja wstaje codziennie bo do szkoly, ale teraz to mi się taaak nie chce.... jeszcze jak M jest w domu to pół biedy bo albo on zaprowadzi albo chociaż z najmłodszym zostanie a tak to muszę go też wyprawiac, pakować w wózek....niech już te ciepłe dni nadejdą [emoji4]

Upiekłam karpatke, zaraz myju myju i do łóżka. Mieliśmy dziś mówić rodzinie ale zadzwonilismy do teściów a oni byli tak zajęci czym innym że mi się gadać odechciało

A ja jutro rano mala do przedszkola a potem polozna. Wieczorem do pracy, chociaz ciagle mysle czy zwolnienia nie przedluzyc.

A ja jutro rano mala do przedszkola a potem polozna. Wieczorem do pracy, chociaz ciagle mysle czy zwolnienia nie przedluzyc.
A czym się zajmujesz? Ja to zazdroszczę. Musiałam się zwolnić z pracy we wrześniu i do czasu ciazy nie znalazłam nic co by odpowiadalo a teraz znów dopiero za jakisnrok najwcześniej będę szukać nowej. Tylko że muszę mieć konkretne godz no i weekendy odpadają [emoji53]

Ja codziennie wstaje do przedszkola, właściwie pospać mogę tylko w weekendy,ale ostatnio z tym też słabo,bo dzieci wstają wcześniej, a jak mamy jakiś zaplanowany weekend, to nie ma czasu na spanie. Czasem maz się zlituje i weźmie ich na dół, to ja sobie dospie jeszcze. Jutro u fryzjera zasnę na siedząco [emoji23]

Ja codziennie wstaje do przedszkola, właściwie pospać mogę tylko w weekendy,ale ostatnio z tym też słabo,bo dzieci wstają wcześniej, a jak mamy jakiś zaplanowany weekend, to nie ma czasu na spanie. Czasem maz się zlituje i weźmie ich na dół, to ja sobie dospie jeszcze. Jutro u fryzjera zasnę na siedząco [emoji23]
Moi w weekend to jesczze wcześniej niż dla szkoły wstają [emoji12] w tygodniu muszę ich budzić i poganiac a tak jak dziś np 7:30 Na nogach [emoji52]

Mam jeden wielki przewrót w brzuchu. Mam wrażenie, że to dziecko tam fikołki robi obecnie :) i prowadzi nocne życie. Caly dzień kilka ruchów a teraz jakaś wojna...

reklama
Do góry