reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Ja kupię ze dwie żeby było na zmianę w razie chłodniejszych dni, ewentualnie można kapturek od bluzy założyć na głowę [emoji16] ja bym chciała żeby było tak ze 25 stopni, dla mnie idealnie jest 30 i więcej ale jednak w zaawansowanej ciąży może nie być tak miło [emoji12]
Mi teraz jest za ciepło a co dopiero przy 30 stopniach [emoji23][emoji23]

Ja bluz na wakacje nie planuje. Się jeszcze zobaczy jak z tą pogoda będzie [emoji23]

reklama
Mi teraz jest za ciepło a co dopiero przy 30 stopniach [emoji23][emoji23]

Ja bluz na wakacje nie planuje. Się jeszcze zobaczy jak z tą pogoda będzie [emoji23]
O nie to ja zmarzlak jestem, pod kurtka mam bluzę i koszulkę, A na termometrze ok 0 stopni. Ale na nogach wystarcza mi same legginsy [emoji4] ja bluzy czy sweterki kupię, bo może być tak że trzeba będzie się przemieścić np wieczorem. Ale to jeszcze muszę się zastanowić na jaki rozmiar ile sztuk, będę tworzyć sobie listę czego ile kupić.

Ufff wprowadziłam wszystkie zaległe faktury yupiii... Jak wrócę z dziećmi to pewnie stos kolejnych będzie aaaa....
Dobrze, że już weekend.

Ja kupię ze dwie żeby było na zmianę w razie chłodniejszych dni, ewentualnie można kapturek od bluzy założyć na głowę [emoji16] ja bym chciała żeby było tak ze 25 stopni, dla mnie idealnie jest 30 i więcej ale jednak w zaawansowanej ciąży może nie być tak miło [emoji12]
Dla mnie 20 jest wypas, wyzsze temperatury mnie zabijaja.
Ciekawie jakie lato bedzie w tym roku na wyspach.

Mówią, że dziecko ma mieć warstwę więcej niż my. Kiedy jest upał mam chęć biegać nago, najlepiej gdzieś w chłodni. Więc jakiś skromny bodziak to już i tak dużo. W 2011 jak mój syn się urodził też były mega upały. Wozilam go w wózku na samym bodziaku na krotki rękaw, chyba nie było babki która by nie zaczepiła mnie, ze mam tak lekko noworodka ubranego... Nie, najlepiej zagrzać dzieciaka, niech się poci. Przecież kazdy lubi się pocic. Jak się zgrzeję zdejmę coś, schłodzę się jakoś. A maluch nie. Lepiej niech ma chłodniej niż za ciepło.

Ale to się tyczy noworodków tylko. Starsze niemowlaki już tyle warstw co dorosły. Ja też z frakcji, że przegrzanie może bardziej zaszkodzić niż goła głowa.

Ja akurat teściową mam świetną. Chętnie pomaga, zajmuje się Młodym, słucha co do niej mówię i po prostu założyła, że mam aktualną wiedzę i dziecko chce wychować po swojemu, akceptuje to w pełni. Jak rozszerzyliśmy dietę to od razu blw zaakceptowała i nawet była z nami na kursie pierwszej pomocy dla dzieci i niemowląt. Z resztą teściu też jest fajnym dziadkiem, ale jego bardziej muszę pilnować żeby np nie dawał Młodemu czekolady, on też bardziej niż babcia czepiał się braku czapeczki :) naprawdę trafiło mi się jak ślepej kurze ziarno. To ich jedyny wnuk póki co, zaraz dojdzie wnuczka. Mój tata już zahartowany w bojach - moja siostra ma dwojke dzieci. Ale on to sobie totalnie na głowę daje wejść wnukom, namówią go na wszystko :D Nikt nam wychowawczo z bliskich niczego nie próbował wpierać na sile, bo wszyscy wiedzą, że to nie przejdzie ani ze mną ani z mężem ;)

Dla mnie 20 jest wypas, wyzsze temperatury mnie zabijaja.
Ciekawie jakie lato bedzie w tym roku na wyspach.
Mnie by nie przeszkadzało takie jak w zeszłym roku [emoji16][emoji16] ja w taka pogodę odżywam psychicznie po tych ciemnościach zimowych i deszczach. Chociaż w zeszłym roku to już trawy wysychaly od suszy, alerty były zeby wode oszczędzać. No ale jakoś musiałam podlewać krzewy w ogródku [emoji23] jak będzie całe lato 25 to będę szczęśliwa

Mówią, że dziecko ma mieć warstwę więcej niż my. Kiedy jest upał mam chęć biegać nago, najlepiej gdzieś w chłodni. Więc jakiś skromny bodziak to już i tak dużo. W 2011 jak mój syn się urodził też były mega upały. Wozilam go w wózku na samym bodziaku na krotki rękaw, chyba nie było babki która by nie zaczepiła mnie, ze mam tak lekko noworodka ubranego... Nie, najlepiej zagrzać dzieciaka, niech się poci. Przecież kazdy lubi się pocic. Jak się zgrzeję zdejmę coś, schłodzę się jakoś. A maluch nie. Lepiej niech ma chłodniej niż za ciepło.

Dokładnie. Lepiej ubrać lekko, nałożyć filtr w razie czego od slonca, ewentualnie parasolki zamontować do wózka. A jak robale lataja to są i moskitiery do wózków. Czasem dziecko poci się od samego leżenia, ile razy było tak że przy cieplejszym dniu moim się włoski mokre robily od spodu, to co dopiero w czapie

Dokładnie. Lepiej ubrać lekko, nałożyć filtr w razie czego od slonca, ewentualnie parasolki zamontować do wózka. A jak robale lataja to są i moskitiery do wózków. Czasem dziecko poci się od samego leżenia, ile razy było tak że przy cieplejszym dniu moim się włoski mokre robily od spodu, to co dopiero w czapie
Ja kremy z filterem tylko na plaze, a tak nie uzywamy. Tzn tu w UK nie a w PL czy w Hiszpani tak.

Moje dzieci bawią się ze sobą. Co prawda czesto się kłócą, ale podejrzewam że dziewczynka z dziewczynką tak samo. Roznica wieku 3 lata.
U mnie też różnica wieku 3 lata. Dziewczynka i chłopiec i bawią się ładnie. Czasem jest krzyk i bijatyka ale przeważnie jest ok. Jedno o drugie dba. Jak jedno jest w sklepie i pozwolę 1 rzecz kupic to zawsze na ladzie laduje 2 sztuki. I to bez znaczenia czy syn czy córka wiedzą że dla drugiego też trzeba. Gorzej tylko gdy córka ma towarzystwo w swoim wieku wtedy Kacper trochę w odstawke idzie no ale też to rozumiem ;-)

reklama
Ja kremy z filterem tylko na plaze, a tak nie uzywamy. Tzn tu w UK nie a w PL czy w Hiszpani tak.
Właśnie zależy od tego naszego lata [emoji1] bo jak znów gorąc dowali to chyba kupię przed porodem [emoji1] w Polsce inna sprawa bo tam lato prawie pewne. Ja używam jak na spacer jakiś dłuższy bo nawet po sobie czuje że mi piecze skórę i w tamtym roku ramiona 50 smarowalam. Wiem że muszę parasolke dokupić do wózka

Do góry