reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Heheh, ja jestem nienormalna, bo mimo, że mam bobasa w domu to mi żal, że już nie jestem w ciąży. [emoji85] Zwalam to na hormony, ale na serio mi smutno, że etap ciąż i porodów już za mną. Pewnie jak młoda wejdzie w etap skoków rozwojowych i nieustannego ryku to mi przejdzie. Do tego dołożymy bunt 2 latka i na bank mi przejdzie [emoji23]

A tak w ogóle to mój syn dziś przespał całą noc sam w swoim łóżeczku!! Dotychczas zawsze miał jedną pobudkę, która była w celu przeniesienia się do naszego łóżka. Ehhh mam nadzieję że to nie było jednorazowe.. [emoji6]

reklama
Linoone - to ja tak miałam przy Jadze [emoji23]. Mając ja u boku tesknilam za brzuchem (choć ciążyl mi na maxa), i najchętniej upchnelabym ja tam z powrotem.
Z Kalinia natomiast za szybko mi poleciała ciąża i brakowało mi 2 miesięcy (skończenie chaty), ale jak już była to super, dzidziola pakowalam w nosidlo/fotelik i lecielismy z resztą planów.

Pumelova z jedna. Mówiła „nie namawiam, ale tez nie zniechęcam”. Mówiła ze cc na zimno, ze szpital wcześniej by ściągnął lek itd. No ale wiesz nikt mi nie da gwarancji. Szczególnie ze z macica mogłoby być ok, a (tfu tfu) zrosty np z czymś nie wiem z pęcherzem.

Hahaha Aga to ja tak mam, ze chciałabym córkę ;p

Linoone ja tez tak mam! I miałam ;p

Aga_k_m-a jak odstawilas? My caly czas piers. Wczoraj odwiedzila mnie kolezanka i maly podbiegl zjesc. To mu nagadala, ze taki duzy i juz nie powinnien. Speszyl sie i zajal czyms innym, ale jak tylko poszla to od razu podnoszenie bluzki.

Poranna_burza - nasmarowalam cyce cytryna (natarlam), i po kilku próbach chwycenia, zaraz się odsuwala. Drugi dzień już sie nie smaruje, a ona może 4 razy co się próbowała przytulić do cyca to zaraz sobie przypominała, że coś nie halo i od razu odsuwala się na 20 cm.

Poprzednio, przy starszej corze nasmarowalam cyce fioletem (nadmanganianem) i zagrałam,, że cyce chore. Też pomogło, aczkolwiek starsza większe cyrki za mlekiem robiła, ta mnie na maxa zaskoczyła, bo przecież toż to naczelny cycoholik był [emoji23].

Poranna burza - znam 2 dziewczyny, które musztarda się wysmarowaly (jedna Dijon [emoji23]), a jedna z naszych forumowych koleżanek ostatnio przerabiala miód z pieprzem [emoji6]. Moja cytryne też ugryzie, i kwaśne nawet lubi, ale nie na cycu jak widać [emoji16]

Aga km..mi już było głupio pisać że moja córka tylko tata mówi i też szderczo jak.ja proszę powiedz mama to mówi "tata" ..czyli nie jestem sama i nie jestem zła mamą

Ja bym się chętnie zdecydowała.na 3 ..Ale miło by było mieć czasami jakaś pomoc w babci..A że muszę sobie radzić sama...więc 2 lobuziar mi wystarczająco daje popalić.tam ze ten tego my już też dziękujemy Ale kibicujemy wszystkim przyszłym rodzicom

reklama
Aga zapewniam cię że synowie są też taty :) ja też jestem do karmienia, sprzątania jak coś boli to przytulić a jak tatę widzą to radość :) w obu przypadkach tak było. A jak pytam Piotrka czy mnie kocha to mówi nie

Do góry