reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Ola W - moje dziecko spalo samo przez pierwsze 3 miesiace zycia. Potem juz spal z nami. Bardzo lubimy spac razem. Wiem, ze to dziwne :D

Dzieki dziewczyny za zyczenia zdrowia. Poki co jestesmy w domu. Stan zdrowia nie pogarsza sie. Mam nadzieje, ze bedzie tylko lepiej.

reklama
No Kuba nie jest naiczyony spać z nami. W związku z czym jak nawet w półśnie wezmę go do nas to się rozbudza i szaleje....
Wiec to odpada, co jest dla mnie na maxa wykańczające bo w skrajnych syt zostaje mi spanie na podłodze obok jego łóżeczka...
A teraz chyba zaczyna mu się „bunt” - bardzo nie lubię tego określenia

Ola W - przy zebach niestety tak jest. Nasz potrafi szlochac przez sen. Ten czas jest trudny. U nas choroba plus trojki. Jestesmy wykonczeni.

Z tym spaniem wspolnie to wiadomo jest ogromny minus. Jednak czasami sa takie sytuacje, ze sa rozczulajace. Ostatnio mnie objal za szyje i tak spal :), do meza tez sie przytula. Oczywiscie kazdy ma swoja teorie na to. My caly czas praktykujemy rodzicielstwo bliskosci i nasze dziecko jest bardzo pozytywne i otwarte. Pewnie wynika to bardziej z jego temperamentu niz z tego, ale kro to wie :D

Poranna burza nasza też śpi z nami i ja to bardzo lubię. Cześć śpi w łóżeczku wieczorem a jak się obudzi to ja biorę do łóżka.

U nas na pokładzie zapalenie spojówek u mnie, u młodej, ból gardła u mnie, katar u młodej, gorączka- trójki wychodzą [emoji85][emoji85] już trzecią noc mamy pobudki z takim wrzaskiem i płaczem że szkoda gadać, szlocha przez sen. Nawet pierś nie koi. Ani dentinox. Dopiero po nurofenie zasypia..

Poranna_burza oby tak dalej szło ku lepszemu :) zdrowia :)

Pumelova zdrówka życzę :) ja też przerabiałam zapalenie spojówek i nawet l 4 nie dostałam, a liczyłam na nie ...

U nas też jest ryk i wrzask. Ja tylko patrzę żeby sobie krzywdy nie zrobił :) bo jak podchodzę to jest gorzej. To chyba nie do końca bunt jest, tylko takie dzieci nie umieją radzić sobie z emocjami :(

Czytam Was na bieżąco bierzaco ale czasu mi brakuje na odpisywanie.

Zostałam ciocia :) i to podwójna :) u jednego brata urodziła się córka Ola 1 grudnia :) kruszyna 3 kg tylko :) a u drugiego brata chłopak 6 grudnia :) 4,3 kg :) bratowa powiedziała że jak by wiedziała że taki duży to by go nie rodziła ;) nie ma jeszcze imienia bo oni się zdecydować nie mogą :)

U nas jakoś dwa tygodnie temu łóżko L parzyło. Teraz odpukać przeszło. O 21 ja przytulam K,mąż L i włączamy sobie jakiś film i taką mamy rutynę. W każdą noc K do nas przychodzi ,ale to bardziej w 2 połowie nocy. Już się przyzwyczaiłam, kładzie się obok mnie i się wtula dziad mały:)

Zawiozłam K do przedszkola, ale nie wiem ile znowu pochodzi, bo chyba znowu katar się zbliża. A ja mam opryszczkę kurde, od jakiegoś czasu często ją mam ...
Widzę, że śnieg za oknem pruszy, jutro mam do rodziców jechać i do pracy po kartę sodexo, pewnie będzie ślisko w lesie.
No na weekendzie prawie wszystkie porządki świąteczne zrobiłam, okna raczej odpuszczę, pogoda mi nie pozwoli :-pZ L zaczniemy przystarajać dom.

Mój zasypia sam w łóżeczku, ale ok 2 wstaje i już potem śpi z nami. Raczej nie ma problemów z zasypianiem, ale jak już ma, to po prostu zasypia że mną i potem go przenosimy do łóżeczka.

U nas dziś od rana 39st. Oczywiście nie poszedł do żłobka, ale strasznie marudzi od rana..

Pumelova, Linoone zdrówka!
U nas na szczęście z zasypianiem nie ma problemu, sam się układa w łóżeczku i zasypia. Czasami trzeba trochę podrapać, pomiziać ale ogólnie ok :-). A jak w nocy za często się budzi, to bierzemy do łóżka z naszej wygody:p. Choć wtedy trudno o wygodę,bo Kuba zajmuje większość łóżka.

Link do: Kalkulator BMI Dziś pierwszy raz sprawdzałam Kubie bmi i jest ok! A z kim nie rozmawiałam, to że on taki lekki... no cóż, kompaktowy model nam się trafił, bo jest i niski i szczupły

reklama
Abed - gratulacje! [emoji2]. Piękne rodzinne święta Wam się szykują [emoji5].

Dziewczyny, u nas ze spaniem nigdy super extra nie było, i tak też jest teraz. Przetrwamy to! [emoji2]

Pumelova - zdrowla dla Ciebie i Agatki.

Linoone, Chybra - zdrówka dla Chłopaków.

Chybra - współczuję z tą opryszczka..

Nika - a jak Twoje samopoczucie? Jakieś ciążowe dolegliwości? Ty tak cicho, cicho w temacie, a tu zaraz połowa ciąży się zrobi [emoji16]

Linoone - a jak u Ciebie? Toż to prawie, prawie koniec. Wyprawka gotowa? [emoji6]

Do góry