reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Dziewczyny, jak Wasze dzieci jedza w zlobkach ? Przy stoliku? Czy sa tam krzeselka do karmienia?
Moj syn nie chce siedziec w krzeselku do karmienia wiec zastanawiam sie, czy kupic moj krzeselko i stolik.
No i kolejne pytanie? Czy sadzacie juz dzieci na nocnik? My jeszcze nie mamy, ale zastanawiam sie, czy kupic? Co sadzicie nie chce go zablokowac na przyszlosc z nocnikien. Myslalam o tym zeby oswajac malego.

Poranna burza u nas w zlobku są krzesełka do karmienia z Ikea. Moja obecnie jak tam siada to ryczy i rzuca wszystkim ale z dnia na dzień coś tam więcej zjada wiec bunt mija.
Ja nie sadzam, szczerze - w zlobku mają odpieluchowywac więc poczekam aż to będą robić [emoji23][emoji23][emoji23] ale tam nie na nocnik tylko na wc.

Ola W- Wszystkiego najlepszego z okazji Urodzin[emoji16][emoji7][emoji813]️ żebyś była zawsze spełnioną mamą[emoji813]️

Poranna burza, u nas są krzesełka do karmienia, młody normalnie siedzi i wszystko je. W domu po 10 minutach wstaje i chce wyjść i kończyć jedzenie chodząc po pokoju. Także tak ;)

Ja nie mam nocnika i nie planuje kupować w najbliższym czasie. Dopiero w maju czerwcu będę się za to zabierać. ;)

Nasz dość lubi krzesełko dopóki ma co jeść w nim :D w żłobku mają i tam siedzi. Mają krzesełka do karmienia i stoliczki z krzesełkami małymi dla starszych dzieci. Mam zdjęcie z urodzin jednego z dzieci to wrzucę.
Co do nocnika wyznaje zasadę BARDZO indywidualnego podejścia. Ok tydzień temu pytałam w żłobku jak oni to widzą to babki (uważam, że w tej kwestii mają nieporównywalnie większe kompetencje) powiedziały że w przypadku D to tak jeszcze że 2 miesiące trzeba poczekać do pierwszych prób. Choć są dzieci co w tym wieku już świadomie dość to robią ale są też takie co przed 2 urodzinami nie ma szans na nic. Z D jest ten problem że on w jednym miejscu usiedzi max 2 minuty, więc nie bardzo wiem, jak posadzić go i czekać na siku żeby było w stanie mu pokazać, że o to w tym chodzi.

Załączniki

• 36426779_1036050726577169_4811403908951834624_n.jpg
    36426779_1036050726577169_4811403908951834624_n.jpg
    42,3 KB · Wyświetleń: 94
Poranna burza u mnie śniadanie przy stoliku a obiadki na krzesełku.

Absolutnie nie sadzam na nocnik. To jest Decydowanie za wczesnie + za duzo zmian. Optymalnie jest ok 2 roku zycia

Pumelova miałam nadzieje napisac pieresza!!!

Dziekuje kochana i wzajemni!
Bądź zdrowa, szczesliwa, pociechy z Agatki! I drugiego bobasa, jesli bardzo chcesz [emoji173]️

Ola W i Pumelova - wszystko, co najlepsze :) pociechy z dzieci i sukcesow zawodowych, zdrowia :)

U nas zawsze siusia, gdy stoi przy wannie i czeka na kapiel. Jest tym zainteresowany wiec zastanawiam sie, czy to juz czas na pierwsze proby. To czekanie oczywiscie polega na krzyczeniu, ze juz natychmiast ma wchodzic, ale jak siusia to patrzy i nie jeczy :D

Ostatnia edycja:
Znasz najlepiej swoje dziecko, wiec jesli uwazasz, ze to dobry moment ro sprobuj! :) ale nic na sile. Bardzoej jako zainteresowanie i zapoznanie go z tematem :) tak tm zeobila. Bez presji, ze jak za dwa tug przestanie, to ze cos nie tak. Na luzie bardzi :)

reklama
Ola w i pumelova wszystkiego najlepszego, spelnienia marzen, i jak najgrzeczniejszych dzieci, jadki :)
[emoji512][emoji512][emoji512][emoji324][emoji324][emoji324][emoji322][emoji322][emoji322]

Do góry