reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Pola o 21.30 zasypia? Ło jejku...przez pierwsze pół roku Emi chodziła spać ok 21,22 bo jak ją kładłam wcześniej to traktowała to jako drzemkę i później hulaj dusza.Jak skończyła 6m to postanowiłam znów spróbować ją kłaść wcześniej czyli ok 19 i się udało, budzi się ok 2 na mleko i śpimy do ok 7.30 także wysypiam się wkupić końcu no i z R mamy czas dla siebie.
Linoone ja mam kilka kurtek a tu w uk ponoć do grudnia ma być ponad 20stopni....
Poranna burza ja też czekałam na dwójki a tu czwórka szła.
Pumelova ale ten płacz Agatki spowodowany jest emocjami,że w końcu cię widzi:)
Ola może to są jakieś lęki nocne? Bo mojej też się tak zdarza i nie jestem w stanie jej uspokoić,wręcz się wyrywa,kopie mnie jakby nie była świadoma.Bo zwykle to mamusia najważniejsza jest...No mamy taki okres tzn on zawsze był że tata od zabawy a mama od tych poważnych rzeczy, teraz to jest bardzo nasilone.

reklama
Abed No staram sie nie pokazywac, ale serce mi pęka na przemian ze złością na bezradność. Bo czego bym nie robiła to jets Złe.
Maz uwaza, ze trzeba go zabawiać to wtedy aię uspokaja. No ale ja nie cjce go zabawiać w srodku nocy.

Ale przynajmniej zdrzemnął sie ponad godzine i obudził zadowolony. Do zlobka tez poszedł w dB humorze.

Wiesz Kasia nie mam pojecia, ale nie wyglada to jak lęki. Bo on sie budzi z płaczem, ale w histerie wpada sporo poznie. Jestesmy na etapie tych zębów, dziąsło ma jak balon, wiec podejrzewam, ze to to, ale maść nie pomaga, wiec zaczęłam sie wahać.
Dzis na pewno nie pomogło, ze to było w samym momencie wychodzenia męża do pracy. Bo zawsze jest tak, ze on wychodzi a mały jezzcze śpi.nie wiem No zobavzymy jK jego dzien w żłobie i cY tam zasnie

Jakiś czas temu na innym moim forum był przerabiany temat buntu "nastomiesięczniaka " ;) i właśnie tak to wygląda. U mnie rekord histerii to 40 min non stop. Tak jak abed pisze - olać i tylko patrzeć, żeby sobie krzywdy nie zrobił np rzucając się dramatycznie na podłogę itp. ja mojego przepycham na dywan. Choć raczej powinnam napisać w czasie przeszłym bo dość ustąpiło to. Dzieci też testują ile mogą sobie pozwolić. Nie radzą sobie z emocjami. I różne takie.

To u nas takich akcji jeszcze nie było, ze 4 razy się obudził w nocy z rykiem i nie wiedzieliśmy co jest przez te 14 miesięcy, kilka razy obudził się tak na 2 godziny i tyle. Beczy jak chce na dwór, albo jak wracamy do domu a on nie chce, ale to tak minute max i zaraz czymś się zajmie. Za to dziś od 10 do 14 lazilizmy po dworzu, ostatnia godzinę w wózku, wróciliśmy do domu i usnal dopiero o 15. Z mężem wczoraj usnal w 5 minut.
Chybra wyrazy współczucia.

Chybra wyrazy współczucia :*

Iga Jeszcze taki histerii nie ma ale juz się boje ;)
Wczoraj jej mowilam ze jutro idę do pracy i w nocy co chwilę się budziła, raz płakała tak ze jak zasnęła to się zanosila ale to trwało z 5min ten płacz.

reklama
Chybra współczuję. Ale super że chłopcy poznali pradziadka.

Jenny troche już nas to irytuje i P dzwonil po sklepach w tym tyg w pytaniu czy mają tego britaxa (jak maja to czarny) albo sirione s (cośtam). W megaurwisie mu powiedzieli że zobaczą co da się zrobić ale że nie powinno być problemu (obydwa różowe dla utudnienia) i po dwóch dniach była już u nich różowa siriona. Jutro albo w weekend jedziemy przymierzyć i jak będzie pasowac to bierzemy.

Do góry