reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Pumelova Kubie wyszła alergia na jajka, ale po szczepieniu nic sie nie działo. Szczepiony w zwykłej przychodni (luxmed), nie w warunkach szpitalnych etc

reklama
Przyszła mamusia jedno wkłucie. Szymek wazy 9kg i nikt nic nie mówił że malo.
Mieliśmy to szczepienie w środę
Szymek zniósł świetnie bez żadnej łezki i żadnych póki co objawów.

Ola W u nas na zeby się fajnie sprawdził dentosept a mini,jak dla mnie lepszy niż dentinox.

Ostatnia edycja:
Przyszla mamusia ja sie obawialam wysokiej goraczki (mam w pamieci goraczke po meningo i po prostu zalozylam ze bedzie) i byla, ale 3 dni po szczepieniu przez dwa dni - ale to za szybko zeby bylo po szczzepionce - okazała sie bostonka ;). Po samym szczepieniu w 11 dobie byla delikatna wysypka na brzuszku, moj p nawet jej nie zauważyl - dopiero jak mu pokazałam. Trwała 1 dzien. Cieszę się, że już po :) teraz zostaly nam meningo, inne meningo, 6w1, pneumo i ospa i koniec!

Ospa są dwie dawki, pierwsza chroni już że dziecko łagodniej przejdzie, po drugiej nie ma teoretycznie szans żeby zachorować . Ja szczepie bo nie boję się samej ospy ale powikłań.

Co do szczepionki na roczek odra świnka różyczka to mój też miał 8 kg i byl szczepiony . Jeśli gorączka po tej szczepionce to dopiero po tygodniu możliwa .U nas była po 8 dniach ale mało prawdopodobne że od szczepionki.

Dziś mój ostatni dzień urlop ☹️ weekend i wracam do pracy ... Mały już zdrowy szaleje po domu w poniedziałek wraca do żłobka, oj oj czuje że będzie płaczu ale musimy dać radę

Wydaje mi sie ze tak. Ale powiem szczerze wszystko zalezy od firmy. Artur ma niektore rzeczy 80 jeszcze dobre a normalnie 86 a nawet kilka 92 nosi...

reklama
Agatka to jeszcze 80 nie nosi[emoji85] tyle sukienek czeka aż zacznie chodzić że na przyszły rok będą w tym tempie wzrostu[emoji23]

Do góry