reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Pumelova, jak zaczęła zostawać na dwie to chyba nie ma co skracać, bo zobaczy, że jak będzie plakać mama szybciej przyjdzie. Podobno trzeba być konsekwentnym przez 2 tyg, nie wiem na ile to prawda, ale na pewno się przyzwyczai :) ja sobie zawsze powtarzam, że innej opcji nie ma i już. Trzymam kciuki żeby było lepiej. Poza tym, ciężko nie przeżywać takich dramatów.

Abed zdrówka!

reklama
nie przychodza mi tu powiadomienia.
Zycze zdrowka abed, bedzie ok :)
pumelova kurcze mam nadzieje ze bedzie lepiej ze zlobkiem. Moj tak placze za tatą jak on wychodzi do pracy ze widze jak mezowi sie serce kraja. woli jezdzic na pierwsza zmiane (ok 4-5) to wtedy on spi i tak tego nie odczuwa a poza tym sa potem pol dnia razem.
dzisiaj tesciowa wziela Artura na noc, niestety brzuch sie spina, a dom poogarniac trzeba,
W naszym przypadku jakby maz mialby odprowadzac artura do zlobka chyba byloby gorzej niz jak ja, takie mam wrazenie, czasami mi smutno ze woli jego ale ja to ta zla co nie bierze na rece...

Emol, za to dla mojego to tatuś mógłby chyba nie istnieć.. widzi go rano przez chwilę, a potem z max godzinę jak wróci z pracy i tyle. No i mąż za bardzo się z nim nie bawi, nie nosi. Ew trochę się z nim powygłupia. Także non stop jest "mama mama". Jak zostaje z tatą to płacze.. dla mnie to bardzo męczące, ale z drugiej strony się cieszę [emoji14] a pewnie potem będzie faza na panią z przedszkola czy coś ;)

Dzięki dziewczyny[emoji8]
Moja jest bardzo za tatą, piszczy jak go widzi, może z nim kulac piłkę i jest wspaniale, a że mną zaraz jest wrzask[emoji23] wczoraj lezalam plackiem cały dzień i mój mówi że Agatka ani razu na spacerze nie marudziła, cały dzień miała dobry humor, a dziś to on leży plackiem i Agatka od razu oczywiście marudzi[emoji85] wiem wiem przy mamie dziecko pokazuje prawdziwe emocje, ale ludzilam się że zobaczy jak mogę mieć dosyć po całym dniu [emoji23]

Pumelova kciuki żeby Agatka się przyzwyczaiła :-) co do emocji, to z obserwacji u nas w dom, uważam że taki maluch bardzo dużo czuje, względem nastroju rodzica. Mój mąż jakiś czas temu zmienił pracę i w nowej chodzi dość mocno zestresowany, był taki dzień, że miał okropny humor, bo bał się że coś źle zrobił w jakimś projekcie, a to wiązało by się z dużymi stratami finansowymi dla firmy. I mimo że bawił się z młodym jak zawsze, to on go unikał, mąż to już dosłownie prawie ryczał, że jeszcze i syn się go wypiera ;-). Na drugi dzień okazało się że zrobił to dobrze i wrócił cały w skowronkach. A Kuba oczywiście taty nie odstępował na krok.:-) więc dla mnie coś w tym jest.

Abed zdrówka dla Was i.szybko wracajcie do domu!!!!

Chybra kiedyś w pnś było o odpieluchowywaniu i tam jakaś psycholog(?) mówiła o tych granicach wiekowych, że 3 latka to taki sam stereotyp, jak że na rok maluch ma dreptać (mój ma 13msc i ani krzty chęci samodzielnie). Są dzieci które po prostu potrzebują więcej czasu i nawet 4latki mają jeszcze z tym problem.

Miałam się pochwalić po wizycie, ale że nie mówię nic znajomym i rodzinie narazie Wam się sprzedam, że wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią że chyba będę kwietniówką 2019 :-)

Nika999- gratulacje! U nas też już skończone 13 miesięcy i troszkę drepta, ale nie chodzi. Zrobi kilka kroków, ale porusza się nadal na czworakach.

Pumelova - mam nadzieję, że ułoży się w żłobku. Zresztą musi, powodzenia dla Was :)

Abed - dużo zdrówka dla Was!

reklama
Do góry