reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Judith daję na noc kaszke na mm ale w butli bo mam pewność że zje wszystko.Inaczej podziubałaby kilka łyżeczek a ja chcę żeby była syta.

Ola moja też nie bije brawo hihi a pa pa dopiero ją uczę robić:)

Poranna burza no to ci nagadał hehe be de-niezłe[emoji16]

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Judith my dajemy po prostu 210 ml mm na noc.

Jezzzu dziś mnie L tak wnerwiał, że szok, ehhh, byle by iść spać na prawdę...

A jutro zostawiamy dzieci i jedziemy do galerii na obiad i poszukać sukienki na wesele, które jest za 3 tyg już!

Ale już niektóre dzieci mają dużo zębów :D
U nas dwie jedynki na dole i dwie u góry :)

Iga papa robi czasami ale nie zawsze stosownie do sytuacji ;) przybija piątkę i mówi mamama,papapapa,bababab :D i od paru dni dużo gaworzy do zabawek :D
Robi 5 kroków sama bez trzymania, a jak się trzyma stołu np to tak szybko idzie prawie biegnie śmiesznie to wygląda :D
narazie w wózku jeździ w niechodkach a po domu na boso, jak zacznie chodzić to pomyśle co kupimy :)

Tez ma dzien, że trzyma mnie w kuchni za nogi i nic się zrobić nie da a ma dni, że zostawie ją w pokoju i ładnie się bawi :)

Miłego dnia :)

Hejka, jeszcze wczoraj bym napisała że Grześ jest leniem. Co prawda przypomial sobie jak się siada, ale nie raczkuje. Za to wczoraj wieczorem zamiast spać, nauczył się wstawać z oparciem i nawet deptac kilka kroczkow. Do tej pory stawał tylko w łóżeczku. Dziś od rana już trenował. Gada różna rzeczy, na pewno świadomie to 'niam, niam' jak chce jeść. Umie kiziu miziu i Aty Aty. Za to jak mu robię papa to patrzy na mnie z mina-weź się matka puknij, o co ci chodzi.
Za to na brodzie ma jakieś krostki. Nie mam pojęcia od czego. Je wszystko to trudno stwierdzić od czego.
Wyjazd kupiony, stanęło na Hurghadzie. Najcieplej i najbliżej w tym terminie. Chciałam do Rixosa w Sharm, bo byłam i mi się podobało, ale z cenami ich powaliło. Muszę kupić kostium i klapki :) Grzesiowi rampersy i chustki na głowę, a mężowi przyzwoite gacie nad basen :)
Właśnie jedziemy na zakupy, ciepło i znowu nie mam co założyć. Tzn mam cała szafę ale wszystko jakieś fuj. Przynajmniej na mnie.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Misia - wowwww!!! Gratulacje dla Grzesia. Co On sie bedzie rozdrabnial na raczkowanie, jak moze od razu zaczac chodzic [emoji16]. Pozostale umiejetnosci tez super!
Krostki smaruj kremem z cynkiem.
Udanych i przyjemnych zakupow! Super wakacje Wam sie zapowiadaja [emoji3]

Ewella - Iga to w ogole mala super women [emoji3]. Zdolniacha!

Kasia - wyspana?

U nas po temp, krostek brak (jedynie szorstka skora - najbardziej na czole), a drze sie tak... Ze nadal tego zeba za wszystko oskarzam.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Aga ciesze sie ze Kaliniki nie meczy juz chociaz ta temp. Wyszedl juz ten zabek?

Misia super! Brawa dla Grzesia!:) wakacje super! Egipt uwoelbiam, choc ja troszke balabym sie teraz z maluszkiem tam jechac

Ewella wow! Iga jest nasza forumowa pionierka:) gratulacje wielkie!

Kasia jak nocka?

Ewella moja śmieje się do zabawek jak szalona[emoji16]
Misia ja już robiłam porządki w szafie, do wora włożyłam ciuchy do których póki co się nie mieszcze.Zostało mi o tak dużo ale właśnie dla mnie też fuj.
aga_k_m oj wyspana wyspana:) Tylko że Emi też extra spała z tatusiem i nie pokazała mu swojego repertuaru.I spała do 8.30!!!Trochę zła byłam że matkę tak nikczemnie traktuje każdej nocy a przy ojcu istny anioł[emoji3]Zresztą tak samo jest w tygodniu.Przy mnie pokazuje swoje prawdziwe oblicze a jak tatuś wraca to hihiha hihiha
Dziś byliśmy w tureckiej knajpie na kebabie, już jest tak ciekawa wszystkiego że najchętniej by ściągnęła wszystko ze stołu, oczywiście wyszłam brudna heh A jak mówiliśmy jej że czegoś nie wolno to wściekała się jak nie wiem co.Ale za to powróciła jej towarzyskość, do wszystkich się uśmiecha, daje się dotykać,gada.Mam nadzieję że w poniedziałek na zajęciach też tak będzie.

Napisane na KFDOWI w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Heh a propos ubrań to po 2 ciążach zamknęłam pewien etap i zaczynając nowy totalnie zmieniam garderobę, bieliznę, bluzki, bluzy, spodnie, buty, a qpę ubrań wyrzuciłam czy wydałam. Na prawdę jakoś wiecie, czuję się teraz pełnowartościową mamą- kobietą i po prostu czuję, że potrzebuję zmiany. Nie wiem jak to nazwać, ale wiele z rzeczy, które kochałam kiedyś teraz nie chcę używać, po prostu mi się przestały podobać.

Dziś było odkurzanie, spacerowanie, dzieci były u rodziców, a my na zakupach w galerii, ojjjjj nakupowaliśmy ubrań:laugh2:

Ale po poł.gdy mąż pojechał odebrać drzwi do góry, L był jakiś dziwny, tak po prostu leżał i lekko machał rękami, nie fikał na brzuch. Był gorący i temp 37,5 st, dostał apap i teraz zjadł butlę i śpi. Hymmm ciekawe skąd to, może nas przewiało? Może ząb? Zobaczymy.

A jutro rano spacer, ok 13 ciotka z chrześniakiem mają przyjść zaprosić na komunię, później obiad u rodziców i ok 15 przyjeżdża brat cioteczny zaprosić na wesele i wieczorem pewnie jeszcze jeden spacer.

Do góry