reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Napolka ja tez Idze daje chlebek dzisiaj akurat jadła z pastą z cieciezycy :) nie krztusi się powoli mówię jej żeby jadła :)
Dużo siły i zdrowia dla Asi :*

Ja kupować nosidla nie będę wypozycze na wczasy tylko bo wątpie, że iga będzie w ogóle chciała w tym siedzieć ;)

Pola możesz polecić jakiś hotel na Majorce ? Albo ofertę jaką widzialas :)

Chybra najlepszego na 7 MSC :*

Aha nawet nie chce myśleć jak Iga będzie miała zęby u góry i będzie zgrzytac to będę chyba w słuchawkach chodzić :p

My dzisiaj do znajomych jedziemy ale czekam na wiadomość czy wszyscy u nich zdrowi bo mają dwójkę dzieci ;)
Ewella nie z autopsji tylko z ofert (szukalam tylko TUI i Itaka):
- palia dolce far niente
- calas park
- alcudia pins
- beach club font de Sa Cala
- iberostar club cala barca
- hipotels bahia grande

Pumelova super! Zobaczysz, przymierzysz i pewnie kupisz:)

reklama
Napolka ja robię po 10 minut inhalacje, wlewam tyle żeby tyle trwało- dolewam jak się skonczy. Dziś się buntuje bo nie jest aż tak chora, wytrzymuje 4 teledyski więc gdzieś 8 minut.

Abed super że w koncu coś smakuje!:))

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Upiekłam ciasto czekoladowe i dałam takie malutkie kawałeczki Zuzi. Oczywiście wcinała. Już kiedyś mój tata dał jej do polizania czekoladę, nawet kilka razy i nic jej nie było, więc jak dodałam kakao to też jej nic nie powinno być :) A uśmiech dziecka bezcenny.
Abed też muszę w takim razie u mojej mamy w spiżarni poszperać. Ona ma takie różne dzemiki porobione :)

Pumelova Iga gardzi wszystkim w czym ma ograniczone ruchy :D haha takie dziecko ;)

Napolka zakupy zawsze spoko, dobrze pamiętam masz dietę od chodakowskiej ? Smaczne posiłki? wszyscy w domu jedzą to samo ? jak się czuje Asia ?
Sprobuj włącz jej you tube i piosenki na pewno będzie patrzeć i uda się zrobić inhalacje :)

Abed naleśniki Iga wczoraj Też wcinala a były bez niczego bo dżem mam ze sklepu :) ale dalam jej troszeczke masła orzechowego ale wyszło uczulenie .. Masło jest 100% orzechów nic więcej .

Pola dziękuje :) popatrze na te hotele :) ja tez zawsze Itaka, Tui :)

Beatka ja rano mam zamiar piec ciasto czekoladowe :)

Pumelova nie rządzą na październikowych mamach bo tam narazie testują i jest straszny przemiał kobiet. I aż źle się czyta. Bo nie kojazysz czy tej serduszko bije czy nie, czy poronila, czy wszystko ok, wiem tylko ze jedna ma bliźniaki. :) a dwie już poronily :(

Chybra najlepszego na 7 miesięcy :)

Ostatnia edycja:
No właśnie już tak robiłam metodą przegłodzenia to efekt jest taki, że płacze i krzyczy i nie je np obiadku. A z drugiej strony słyszałam, że do pierwszego roku życia gdy dziecko odmawia jedzenia to zawsze należy mu podac pierś. Tylko boję się, że ona jest już zniechęcona do jedzenia i zastanawiam się kiedy zacznie jeśc...

Przyszła_Mamusiaa u nas jest dokładnie tak samo płacze bo głodny a nie zje :( do tego piersi też nie tknie, chyba że przysypia

pumelova jest kilka rzeczy które je ;) banan i chleb :) sam wtedy buzię otwiera :) ale ile można na tym żyć ?

dziś w nocy znowu obudził się bo głodny, piersi nie wziął i ryk, o 6 poszliśmy na kaszkę i przed 7 poszedł jeszcze spać :( wykończę się z nim...

Dziewczyny, czytam ale nie mam czasu żeby się udzielać.

U nas znowu chorobowe :( po 2 tygodniach siedzenia w domu,4 dniach w przedszkolu-szaleństwo ku*wa...

Natalka ma antybiotyk i najstarsza po tygodniu w przedszkolu znowu goraczkuje i mega kaszle (jutro zapewne też dostanie antybiotyk) do tego mąż też chory
Oby do wiosny....

Ostatnia edycja:
reklama
Ewella90- tak dieta Chodakowskiej, dla mnie bardzo smaczne- na szczęście do każdego dania jest wiele innych propozycji jak coś nie pasuje, u mnie tylko ja jem dietetycznie- no mąż obiady ze mną czasem a tak to robi sobie kanapki albo je to co moja mama ugotuje, moja siostra natomiast wykupiła sobie dietę dla par więc oboje z mężem jedzą to samo. Asia trochę lepiej- widać poprawę- dziś nie zwymiotowała po antybiotyku, troszkę mniejszy katar po kropelkach nasivin, ale nadal kaszle, pić w ogóle nie chce- mleko z przymusem obiadów jej nie daję innych bo przez kaszel wszystko zwraca i krztusi się, od wczoraj robi bardzo luźne kupy, o mało z pieluszki nie wypłyną- dlatego daje jej sok marchewkowy (przez strzykawkę bo inaczej nie ma opcji żeby cokolwiek wypiła) bo podobno utwardza kupy. Ale noc całą przespała- kręciła się bardzo bo katar dokuczał ale się nie obudziła, wypiła o 6 mleczko i spaliśmy we trójkę do 9 – także wyspałam się bardzo. Tylko brakuje mi spacerów.

JA dziś smażyłam mężowi naleśniki i Asia tak patrzyła że miałam jej dać ale na razie się wstrzymałam, nie wiem czy sobie by poradziła bez ząbków z jedzeniem.

Beatka582- ale bym zjadła takie ciasto, mniam – uwielbiam. Ja na razie nic nie piekę żeby mnie nie kusiło, ale za tydzień urodziny mamy więc pewnie skosztuję kawałek do kawy.

MAdzik87- współczuję- dużo zdrówka życzę, Asia niestety też na antybiotyku. Też już wypatruję wiosny, a najlepiej późnej wiosny i początku lata

Zdrówka wszystkim chorującym.

Do góry