reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Hymmm słodycze, my w domu ogolnie rzadko je mamy, a gdy już są to K zawsze coś dostanie, bo nie da się zjeść w tym domu nic bez podzielenia się z Nim:-p Ale nie ukrywam, że do niedawna nie dostawał, bo po wszystkich , zwłaszcza po czekoladzie, wyłaziła mu alergia. Ja się tak cieszę, że mogę mu dać teraz np kinder niespodziankę i patrzeć jak się cieszy:blink:No a L jest jeszcze za mały na takie rzeczy .

Zębów też jeszcze nie myjemy, bo ich nie ma:-p

Ej ale mi się okazja trafiła, aż nie wierzę. Kumpela się odezwała czy w sb nie pójdę z Nimi na otwarcie nowej knajpy i Mąż mówi , że ok i zostanie z chłopakami:shocked2: Szoooook! Ona też długo nie będzie siedziała i Mąż po Nią przyjedzie więc i mnie zabiorą do domu, super!

Cardio zrobione. Na obiad rybka, jutro do teściów na obiad, wieczorem do knajpy, a w nd z Mężem gdzieś wyskakujemy hehe. Na reszcie trochę się odmóżdżę!

reklama
Chybra jaki imprezowy weekend Ci się zapowiada, zazdroszczę :)
U mnie weekendy są najgorsze bo jestem sama z dzieckiem. W sobote mąż na budowie a w niedziele chodzi dorywczo do pracy.

Mamy straszne noce od dwóch dni, chyba wstaje co 10- 15 min i daje Zuzi smoczek, bo go szuka przez sen. I tak od 23 do 3. O 3 daje mleko i idziemy spac.

Emol a chodzisz do tego samego lekarza co w pierwszej ciazy? Jak sie czujesz?

Maziajka zdrowka! Mnie tez cos zaczelo rozkladac i gardlo mnie boli.

Moja mala super marudna, o 4 nad ranem dawalam jej mleko, bo juz nie wiedzialam co zrobic, w dzien tez, choc teraz zasnela, popatrzylam do buzi a tam biala kreseczka, czyli mamy pierwszy zabek wreszcie!:)

Ze slodyczami u nas jest problem, bo Karolinka wtrabilaby kazda ilosc:) takze na dzien dzisiejszy nie ma stalego dostepu do slodyczy, tylko jej wydzielamy:) do maca tez czasem chodzimy (ale nie wie jeszcze ze jest cos takiego jak zestaw happy meal;) zamawiamy tez kfc:)

Kasia siostra mojej kolezanki tak odchudzala corke w wieku 8lat kazala jej biegac i caly czas mowila jej ze jest gruba. Teraz ma 13 i ciagle sie odchudza choc jest szczuplutka.

Emol super. Trzymam kciuki za serduszko.
A jak Ty sie czujesz? Wie ktos jeszcze poza mezem?

Beatka ja tez uwielbian frytki i kawke z maka [emoji16]

Pola gratuluję ząbka! My też wolimy kfc, ale młody właśnie heppy meal.

Beatka no to witam w gronie śpiących od 3.00.
w mc kawę lubię orange mocca, a zwykłą w kfc.

Ola w myślisz że ten żel z lidocainą może zaszkodzić, jak smaruję jeden raz na noc?
Pedicetamol lub ibum podaję czasem właśnie przeciwbólowo.
Napewno się doczekasz od syna , chociaż naprawdę wychowywałam chłopaków tak samo, a każdy w inny sposób okazuje miłość, właśnie chyba tatusiowe geny:-) :)

Maziajka ja też lubię do kawki coś słodkiego, a że piję 2 dziennie, to wiesz..:tak:
Jak ty się czujesz? Jest jakaś poprawa?

Chybra dobry plan na wekend!

Abed i znów się potwierdza, że intuicja mamy jest niezawodna.

Kasia mam nadzieję że drzemka się udała?
My ze słodyczy kupujemy tylko jakieś rogale7day, lubisie, mleczne kanapki, bo to mój młody lubi i czasem w biegu zamiast śniadania zjada z kubkiem mleka, ale mam w szafce cały rok mnóstwo słodyczy które dostaje od rodziny męża na święta, urodziny i inne okazje. Już mówiłam, że on nie przepada i nie zjada, ale jak grochem o ścianę. W ogóle dużo z tego też rozdajemy, bo szkoda żeby się zniszczyło, a ja też nie wszystko lubię.

Liluli gratuluję buziaków i siadania, to takie słodkie.... moja od kilku dni z siedzenia kładzie się na brzuszek i odwraca n plecy, patrzy przy tym na mnie i się cieszy.
nie udało mi się trafić na tak dużą przecenę:sorry: tylko raz bodziaki po 5zł.kupiłam.

Pumelova ty przy kości?? Nie wierzę normalnie.
Ja z mamą też byłyśmy bardzo blisko i byłyśmy przyjaciółkami...zawsze chciałam tak mieć ze swoimi dziećmi.

Emol trzymam kciuki za wizytę za tydzień.

Aha cudowny prezent❤ dla takich chwil warto żyć i chociażby dlatego obchodzę te wszystkie okazje, żeby dzieciaki się nauczyły sprawiać radość.

Obiad gotowy. Dziś żeberka i kapusta zasmażana, dla małego burger.
Zbieramy się po misia do szkoły , zakupy i szmateks odwiedzę.

Aniek tak dziekuje lepiej:D ja chetnie przygarne slkodycze od rodziny meza:D:D
Obiad pycha sie Wam szykuje my dzisiaj rybe robimy. Kawe lubie z MC .Jaś lubi Mc ale 2 for you happy meal juz nie chce dzieki Bogu bo sie potem tylko te zabawki walały....

Ja chyba odkrylam czemu moje dziecko takie marudne ostatnio bylo...ona byla nie wyspana.Standardowo wczesniej spala mi w dzien po 15-30 min.I teraz trez sie budzila tak ale ciagle marudzila.Dzis spala od 10.20 do 10.40 wstala i marudzila ciagle wiec wzielam ja polozylam znow i zasnela w 2 min i spi juc godzine!.Szok

Kurde wali sniegiem...jak tu po Jasia do szkoly isc?

Emol super, trzymam kciuki :) tez Ci zazdroszczę ;)

Pola gratuluje Zabka!

Aniek nieeee, to szkodzi w nadmiarze ;) jak wszystko :D ja po prostu na ile moge to staram sie mu nie dawac takich rzczy, wystarczajaco duzo chemii dostaje w szczepionkach ;) a do tego mam w głowie zdanie znajomego, ze dziecko musi troche sie nacierpieć z zębami, bo to tez przyzwyczaja go do bolu. Brzmi strasznie, ale No fakt, ze jak na delikatne marudzenie bede mu dawac leki, to pozniej bedzie jak moj inny znajomy, co ledwo go cos zaboli, a on juz leci po tabletkę. A bierze tak czesto, ze minimalna dawka juz mu nie wystarczy.

Z ziołowymi lekami tez mozna przesadzić, wiec Aniek na luzie :)

Boze.... Kuba robi wszystko na odwrót [emoji23]
Jak Wasze dzieci spały jako noworodki dluuugo, to Kuba spał po 15min. Jak teraz Wy sie borykacie z krótkim snem dzieciaków, to Kuba śpi mi w dzien 2-3 razy po godzine/półtorej :D

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry