reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Monti ja myje silikonowa albo taka z miękkim włosiem (czy jak to się mówi) kupilam aptece :)

Maziajka a co Ci jest? oby szybko przeszło :* a Jagoda niech będzie dla mamy łaskawa :)

Beatka my byliśmy tez jak miała 3msc pierwszy raz, idź sprobuj dzieci lubią wodę :)

reklama
Ej powiem Wam szczerze ze ja ze słodyczami tak samo myślę. Moja bratowa nie daje nic a nic swoim dzieciom po prostu zakaz bo ona fit moj brat zrobil sie fit. Biegaja. Z dzieci robią biegaczy. A jak byl dzien babci i dziadka w przedszkolu to moja mama mówiła że tak jej było wstyd... mój bratanek latal od talerza do talerza wpychal na sile sobie do buzi i kieszeni, zabieral innym.. no dzikus. Później mama zabral go na lody i inne niezdrowości bo jej się żal go zrobiło. A my jemy slodycze to co, kryć się z tym? Ba czasami w MC zjemy.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Pumelova raz tylko Emilka położyła mi głowę tak koło obojczyka jak ja nosiłam:).bo nastąpił postęp i już lubi się nosić brzuszkiem do brzuszka...pół roku jej to zajęło hehe Emilka też dostała tulipanka ale go prawie zjadła[emoji3]

Napolka my mamy wspólnego maila jakby ktoś chciał się czymś podzielić.Wyśle ci na priv.Ja nie myje jej dziąsełek.Moja koleżanka dentystka powiedziała że młoda ma pić wodę.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Judith no wlasnie tez juz slyszalam ze dzieci potem smirgla dostaja...ja ti takim dzieciom wspolczuje..

A maca tez jemy raz w miesiacu musi byc!:-D

Ewella mam nadzieje ze tylko przeziebienue..

my zebow nie myjemy bo ich nie ma;D

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Moim zdaniem jesli rodzice ogladaja telewizje i jedza slodycze to nienaturalne jest zakazywanie. Nie wyobrazam sobie jesc czekolade, gdy dziecko spi, a znam takie przypadki. My nie mamy telewizora wiec syn nie bedzie go ogladal. Bajki bedzie ogladal przez internet albo pozostana wypady do kina. Ze slodyczami nie wiem, co zrobie. Chcialabym zeby syn jak nadluzej ich nie jadl... marzy mi sie, ze bedzie wolal moje wypieki, czy babci od batonikow ze sklepu... no ale wiem, ze to malo realne. Tylko ja jestem jedna z tych eco fit swirusek wiec tutaj bede musiala bardzo ze soba walczyc bo sama jem tylko batony dobra kaloria albo czekolade 100% kakao (obecnie detoks calkowity przez kp i alergie). Musze to wyposrodkowac... boje sie, ze syn bedzie sie rzucal na wszystko, gdy mnie nie bedzie w poblizu. Mam nadzieje, ze dziadkowie beda trzymali ze mna front i na tym podlozu nie bedzie konfliktow... chociaz juz widze, ze bedzie ciezko.

Maziajka zdrowia!

Kasia haha ja Agatke biorę przodem do siebie to chodzi powykrecana żeby oglądać:D ale tak mi wygodniej jedna ręka ja nieść.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Beatka jak pisałam na zakupowy, dziś było - 50 od przecen, to jutro już chyba nic nie będzie. A mogłam wziąć jeszcze kilka bluz.
Monti my obecnie myjemy zwykła szczoteczką do zębów. Te silikonowe tak mu się nie podobały. Ponieważ z mężem kupiliśmy sobie elektryczne a kupiliśmy wcześniej na promocji 2+2 w Rossmann sporo to teraz je Grześ dokancza :)
Maziajka współczuję, zdrowiej szybko.
Kasia u nas z kolei dopiero niedawno zaczął lubić w drugą stronę.
Co do słodyczy to ja Wam powiem tak. Na razie ich Grześ nie dostaje i mam nadzieję ze trochę to potrwa. Ale za dużo widziałam jak się kończy mocne ograniczanie i znam też przykład dziecka, które distawalo słodycze zamiast posiłków (serio). Mam nadzieję że Grześ będzie lubił inne rzeczy bardziej.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak moja córka wda się we mnie to bedzie uwielbiała słodycze. Ja też uważam że można dawać dzieciom ale z umiarem i jakiś rozsądek trzeba zachować. Jak dziecko zje obiad to może dostać coś słodkiego, ale nigdy zamiast obiadku.

Poranna burza ale przyjdzie czas przedszkola, urodziny innych dzieci i co wtedy. Nie da się tego uniknąć według mnie. Uważam, że słodycze to nieodłączna część dzieciństwa.
Myślę, że jeśli od małego przyzwyczaisz małego do waszych smaków to siłą rzeczy będzie to dla niego smaczne, ale nie ma co maltretować dzieciaka wyłącznie fit słodyczami.

A myjecie te ząbki samą wodą? Czy jak?

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Abed ale on jest chory, ze podałaś paracetamol? Czy to na ząbki?
Sorry, ze tak wypytuje, ale juz któraś z kolei piszesz ze dziecko płakało i wlasnie tego typu lek i zastanawiam sie czy nic innego nie chcecie podawać na ząbki? Czy przeziębione dzieciaczki czy co?

Napolka ja myje Kubie wieczorem i rano po kaszce.
Monti ja pasta ziaji od 1. ząbka
Ja myje silikonowa szczoteczka

Ja uwazam, ze i tv i słodycze i wszelkie uroki dzieciństwa ok, ale z umiarem. Wszystko jest dla ludzi. Tez uwazam, ze jak sie bedzie zabraniało, to potem wroci ze zdwojona siła.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry