reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Pytam się męża
-jak będzie dziewczynka to Amelia tak jak wcześniej?
-nie
-ale dlaczego? Wcześniej ci się podobało
-no ale.... moja była tak nazwała córkę.
-skąd ty wiesz jak nazwała córkę twoją byla?!
- Bo znajomi powiedzieli.
-jakaś obca baba będzie mi dyktować jak mam nie nazywać dziecka?! Raczej nie. Poza tym myślisz że on wie że w ogóle Masz żonę i dziecko? A jak będzie miała syna i nazwie Artur to zmienisz swojemu dziecku imię? Raczej nie
-no dobrze niech będzie ta Amelia.

Hahaha masakra. Chyba nie chce ciężarnej wkurzac. :)

reklama
Emol i jak beta ?

U nas nadal.noce tragiczne. Wczoraj liczyłam to od 24 do 6 rano, pobudek było 7. Dziś pierwsza za.nami ale śpi na mnie także jest super ;)
Zębów dalej nie widać. Umiejętności jakiś nowych też nie widzę oprócz innego rodzaju krzyku. Chłopak wczoraj sprawdzał to osiagała 93 decybele haha

Ola trochę mnie przestraszylas seria wadliwych szczepionek ale z drugiej strony to i tak nie dowiemy się czy akurat u nas były złe przechowywane. Wydaje mi się, że jakby miały być jakieś skutki uboczne to już by się pojawiły przez te 6-7 miesięcy.
Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova no jest tv w pokoju, ale Maja nie bardzo zwraca na niego uwagę jak jest załączony. Zawsze tv był, a spanie jej się powaliło w listopadzie. U fizjo nie byłam, bo pediatra mówi że wszystko ok i nie ma takiea potrzeby. może faktycznie pójdę? Albo do innego pediatry???
Ciebie kobieto podziwiam z tą dietą, nie wiem jak dajesz radę?

Magdzik robiłyśmy wszystkie możliwe badania, krew , mocz, kał, wymazy, na posiew i wszystko idealne.
Tak jak dziewczyny piszą, odciągaj do uczucia ulgi i pij szałwię.

Aga_km no chodzę jak zombie i żyję nadzieją że to minie. Mała daje czadu za moich grzecznych chłopaków.
Trzymam kciuki za trafną i zadowalającą diagnozę u Was. Współczuję kłopotów ze skórą, oby jej to za bardzo nie dokuczało, bidulka.gratulujemy ząbków. Żeby was ta ospa ominęła.
U mnie też libido słabe, a nawet jak bym chciała, to nie mam możliwości przy tej mojej kosmitce.

Pola raczej nie odreagowuje, bo staram się w tygodniu żeby miała spokój i w zasadzie po za spacerem czy odwiedzinami u babci jesteśmy same w domu. w wekend ktoś nas odwiedzi, albo my gdzieś idziemy, ale to też nie są imprezy, tylko spokojne posiedzenie.
O refluksie nawet nie myślałam, to na pewno nie refluks.
Również nie zazdroszczę problemów z reflukrem, bo człowiek czuje się bezradny jak bobasowi coś dolega.

Linoone dziękuję za wsparcie. Staram się nie narzekać. w końcu kiedyś to minie.,
Trzymam kciuki za twoją dietę.

MaryH a przy refluksie dziecko nie ma problemu z ulewaniem? Bo moja wcale nie ulewa i w zasadzie nie miała z tym problemu nigdy. Pewnie że chcę namiary, bardzo chętnie skorzystam.

Ewella nie strasz. Myślisz o jakiejś konkretnej chorobie?? Kurcze chodzę do pediatry, robiłyśmy badania i nic nawet nie sugerowała.

Misia poprzednie tabsy jak urodziłam młodego to brałam 3,5roku i było ok, a teraz ewidentnie czułam się źle, jakbym depresję miała. Na tabsach jest w ulotce, że mogą obniżać nastrój. I po odstawieniu faktycznie lepiej się czuję mimo że nic się w moim życiu nie zmieniło.

Chybra mini pączki z serka homogenizowanego są super i bardzo proste. 100% gwarancji że wyjdą. My je szprycujemy marmoladą zamiast posypywać cukrem.

Aha masz jakieś pomysły do jakich specjalistów mogłabym się udać z młodą? Pediatra uważa że wszystko w porządku.
Dzięki za przepis.

Emol nic się nie dzieje bez przyczyny. Wszystko się ułoży, zobaczysz. Wiadomo że jesteś w szoku, ale emocje opadną i jak jesteś w ciąży , to w końcu zaczniesz się nią cieszyć.

Jenny zdrówka dla Was. Jutro ci napiszę na priv przepis na takie ekstra pączki które piekę co roku i takie pyszne z serka waniliowego szybkie.

Beatka ale fajnie, lubię matematykę, ale chemię nie bardzo. Za to mój najstarszy syn uwielbia. W mieszkaniu w piwnicy zrobił sobie kiedyś laboratorium , bo pani z chemii dawała mu różne rzeczy i jako jedyny w szkole średniej miał klucz do tego schowka ze wszystkimi odczynnikami.

Kasia dzięki spróbuję jej trochę wcisnąć tej melisy łyżeczką, bo u nas z piciem nie bardzo.
Też trzymam Majci rączki i nóżki i głaszczę i dłoń na klatkę piersiowom kładę, przytulam ją i śpiewam, albo szuszam do uszka....

Napolka nigdy nie słyszałam o takiej diecie, trzymam kciuki i jestem chętna na przepisy.

Ola Majka też zaliczyła już podłogę i to na płytki, bo nie mam dywanu. Pookładałam guza wodą z octem i nie było śladu.
Wadliwe szczepionki były w lubuskim i to nie chodzi o nr.partii tylko o złe przechowywanie w przychodni, gdzie była przerwa w dostawie prądu, myślę że w szpitalach nie mają przerwy? I na dodatek to było wydaje mi się jesienią po huraganie, a nie latem? Tak że wyluzuj.

Mazijajka biedna Jagodzia, oby jej to szybko przeszło. Pamiętam jak Majka miała posklejane, to jej jakoś tak bardzo nie przeszkadzało, ale trzeba było po spaniu i w nocy rozklejać. Dobrze że nie ma gorączki.

Zasnęła mi moja księżniczka o 1.00 a ja nie mogę ze zmęczenia spać. Czekam z cycem w pogotowiu i boję się nawet oddychać.
Już dziś uprzedziłam męża, że od przyszłego tyg.idę się z Majką zapisać do wszystkich specjalistów. On zawsze był przeciwny, bo twierdzi że lek.wymyslają potem choroby i ja sama doszukuję się czegoś, czego nie ma. Ale tym razem nawet nie skomentował. Chcę mieć pewność że taka jej uroda, a nie przez jakiś ból np.nie potrafi spać.

Bab No tak. Tylko alurat w moim wypadku (Kuby) nikt mi nie da gwarancji, ze przeraźliwy krzyk w szpitalu i po oraz problemy z napięciem mięśniowym nie maja zwiazku z tym. A przy okazji ob po bcg nie miał nic. Delikatna kropkę. Wiec to troche mi daje do myslenia czy aby na prwno ta szczepionka w ogole u niego zadziałała. Ale No nic, pozamiatane. Tulko dzis ide na szczepienie i tym bardziej z dusza na ramieniu.

Aniek dzięki za wyjaśnienie. Pewnie tak było i pewnie nr partii w lubuskim, a nie u nas. Ale przyznam - chwyt marketingowy zadziałał, bo stres był ogromny jak zobaczyłam nr partii. A alurat trafiłam na artykuł z którego wynikało, ze one były złe przechowywane w transporcie. Ale dobra, nie ma co. Przepraszam za zamieszanie!

Moj Kuba ostatnio nie potrafi przespać nocy. Budzi sie miedzy 2-4 na jedzenie. I teraz opcji jest kilk:
1. Popsuło go to dokarmianie ok 23 i teraz nie jest w dtanie przespać wiecej niz 6h, chociaz spokojnie przesypial 8.
2. Reaguje tak na mleko (Ige całkowite wyszło mu zawyżone. A ja durna nie pomyslałam, ze jak juz pobieram, to moge tez zeobic na białko mleka krowiego- przynajmniej miałabym odp czy to jeden z czynników)
3. Zeby/skok - w to akurat watpie.

Takze tak... nie jest dla mnie uciążliwe to ze wstaje w nocy. Tylko wkurza mnie, ze tak nie było. A problemy sie zaczęły w okolicach urlopu męża. A na tym mleku juz jest jakis czas, wiec nie wiem czy z tym to wiązać. Pogadam dzis z pediatra przed szczepieniem. Zobaczymy.
Bardzo bym nie chciała wracac do nutramigenu ;( a nie wiem czy powrot do ha wystarczy...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

A dziewczyny jak to jest, jak się ma umowę na czas określony i zajdzie się w ciążę to umowa jest przedłużona do dnia porodu? A macierzyński płaca czy jak?

Linoone a gdzie będziesz szukać pracy? Czy obojętne?:)

Hm..gdybym na miała czekolade.. to by mi ja mąż zjadl. Już mu mówiłam że jak przestanę karmic to będę przez tydzień zarla jak swinia każdy syf który uda mi się kupic. Kebaby chambki słodycze i wszystko co wysoko przetworzone[emoji7]

Ewella moje kp to się chyba nigdy nie skończy jak ona tak je jak wcale [emoji23] jak jej zasmakuje normalne jedzenie kiedyś w końcu to jej będę wciskać tyle żeby się sama odstawila[emoji23]

Maziajka daj znać jak oczko Jagody!

OLA w moja serie też się zgadzają ale w przychodni nie dostali żadnych wytycznych, to był jakiś problem lokalny, że gdzieś ktoś nie przechowywal ich jak należy i robią zamieszanie.

Emol ja bym nie chciała żeby moje dzieci miały takie same imiona jak dzieci byłej mojego meza[emoji23]

U nas dzisiejsza noc też bez szalu, wczoraj się wyspała w aucie od 19:30 do 20 więc potem zamiast spać się bawiła i chyba miała za dużo bodźców- budziła się z krzykiem ciągle a już tak nie robi.

Aniek ale samo niebieskie światło z tv zakłóca wydzielanie melatoniny. Może spędzajcie wieczór przy przygaszonym świetle?
Wczoraj znajomy mi mówił zupełnie przypadkiem ale pomyślałam o was. Że u znajomych dziecko po jakims szczepieniu przestało spac, mieli z tym mega problem bo trwało do 3 roku zycia. I mało rosło. Podobno po szczepieniu jakoś miało to wpływ na układ nerwowy i ta dziewczynkę ciągle głowa bolala. Minęło jak reka odjal po 3 r.z. więc może idź do neurologa się skonsultować na wszelki wypadek.
Może taka uroda ale skoro wcześniej spala no to coś się musiało zmienić.

Ola W po twoim przypadku widzę że przejście na mm nie rozwiazaloby problemów z brzuszkiem bo mimo mm macie. Ja myślałam że przy np alergiit to jak lekarstwo jest [emoji14]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ola nie doszukuj sie na prawde bo to sa troche teorie spiskowe...te szcsepionki byly gdzie indziej zle przechowywane.Dlaczego akurat Kuba mialby ja dostac?
Co do krzyku w szpitalu to dziecko tez przezywa porod a u Ciebie byly dodatkowe atrakcje..
Na prawde nie doszukuj sie bo i tak juz do tego nie dojdziesz a po co sie nakrecac?
Sorki ze to napisze ale nie myslalas o jakims psychologu moze warto by sobie to wszystko z kims na spokojnie przerobic?

Aniek masz racje idz i szukaj rozwiazania bo to na prawde krecka mozna dostac.Wierze ze jakis madry ktos cos poradzi!
A czytalas o high need baby?

Za nami noc ciezka ale z oczkami jakby lepiej zobaczymy.Dzwonilam do przychodni miejsca oczywiscie nie ma na dzisiaj i kazala mi dzwonic o 13.30 czy mnie pediatra przyjmie no buhahha zasmialam jej sie w sluchawke laski mi nie robi...dziecko mi cale oczy czerwone ma spuchniete i zaropoale a ja bede dzwonic i sie prosic by mnie przyjela.Jade o 13.30 i niech sprobuje mnie nie przyjac..

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pumelova jeśli umowa się kończy gdy ty jesteś w 4 miesiącu i wyżej muszą ci przedłużyć do dnia porodu( i masz macierzysnki płatny 80% podstawy z ZUS u. Jeśli umowa kończy się jak jesteś w 2 miesiącu ciąży mogą Ci nie przedłużyć.
A co do imion pewnie już Amelii nie będzie ale chciałam mu absurd pokaza że on tak wie jak dzieci nazywa a ona to pewnie nie wie że ma żonę i dziecko.

Do góry