reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Kylesa a co wyszło na tym usg? Ma coś w jelitach? Może je tyle , że mu się wchłania?
U kuzynki mojego syna wykrywali mukowiscydozę jak miała 3 mce. Jadła normalnie i nic nie przybierała, po za tym miała taki zaflegmiony kaszelek non stop. Trzymam kciuki żeby u was było wszystko dobrze.

reklama
No rozumiem Ola, każdy ma swój próg wytrzymałości i czasem wystarczy drobnostka żeby wywołać prawdziwą lawinę [emoji52]
Masz rację z tym, że przychodzo moment w którym kończy się cierpliwość i trzeba postawić granice.
Ale ja nadal będę Cię namawiać na wyrwanie dla siebie jakiejś małej chwili i zrobienie czegoś egoistycznego. Pamiętaj szczęśliwa kobieta to szczęśliwy bobas i mąż [emoji6]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Chybra ja używam apki i nie narzekam. Czasem zamulaja powiadomienia albo coś innego, ale wystarczy sie wylogować i zalogować w ostateczności odinstalować i zainstalować aplikację na nowo.

Ja w ogóle doszłam do momentu, w którym komputer jest zupełnie nie potrzebny. Wszystko robię przez telefon. No poza przelewami bankowymi.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Kylesa ciesze sie ze u Was usg wyszlo dobrze. Wspolczuje tych problemow z kupa, u mojej Oliwii wczoraj byl taki problem (zmiana mleka na zagwszczone -AR) i kurcze, plakalam razem z nia, tak bolal brzuszek:/ dzis na szczescie lepiej i byla kupa. My na wizyte prywatna u gastrologa czekamy 1,5 mies (Krakow). Tylko akurat to jest zastepca ordynator szpitala w prokocimiu to moze dlatego? Oby u Was to sie unormowalo.
I gratuluje zabka! Monti - Wam tez!:)

My dzis po wizycie, bez szczepienia - starsza cora cherla, na ulewania mamy zmienic mleko na bebilon pepti+ gastrolux. Mamy obserwowac jak calkiem przestanie ulewac, to skaza bialkowa, jak bedzie dalej - to refluks (lepiej zeby to byl refluks).
Wg pediatry nasza Oliwia jedt bardzo silna bo juz stoi na czworaka do raczkowania:)

Ola W powinnas wkurzac sie na meza, nie na tesciowa;) Tak na serio Twoja tesciowa chce na pewno dobrze, ale dobrymi checiami... Pewnie u Ciebie po prostu przelala sie czara goryczy. My z mezem jestesmy tak umowieni ze jak cos np mi noe pasuje, to on mowi ( oczywiscie jalo swoje zdanie;)), tez jak mamy jakas prosbe, np o odebranie starszej z pkola, to zawsze maz mowi tesciowej. To swietnie dziala, bo minimalizuje ilosc spiec i nie stawia np mnie w pozycji wdziecznosci (np za odebranie cory z pkola).
A btw mam krzeselko ikea i drugie takie duze kombajn, dla dziecka ktore slabo siedzi/jeszcze nie siedzi takie duze lepsze, jak stabilnie siedzil to duzo lepsze ikea - miliard razy latwiej sie czysci (blw!) i zajmuje b. malo miejsca.
W sytuacjach nerwowych czesto dobrze dzialaja zarty - np. "Takie duze krzeselko wspaniale! Tylko musialaby nam mama najpierw kupic wieksze mieszkanie a najlepiej dom;)"
Oprocz tego dziwi mnie tez to jak piszesz ze maz zabronil porozmawiac z tesciowa, przeciez jestes juz dorosla i masz chyba tel do tesciowej zeby zadzwonic jak masz taka potrzebe?

Ostatnia edycja:
Ola, ja cię doskonale rozumiem. U mnie królują pytania "kiedy on zacznie raczkować i siedzieć ?". Ja mówię że w swoim czasie, jak będzie gotowy, to ta drąży "ale kiedy dokładnie, co mówi lekarz?" ...... ;)

Mój cieszy się na widok taty, ale jeszcze bardziej na mój. Na szczęście ;) no i tylko u mnie się uspokaja

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Judith satysfakcjonuje mnie twoje wyjaśnienie:) ale dlaczego wszędzie piszą, żeby uzywac plastiku?hmmm

Emila cała się trzęsie jak widzi tatę wieczorem, jest bardzo podekscytowana, tak bardzo że kiepsko śpi w nocy.Jak byłam w pl to świetnie spała, tylko wróciłyśmy to śpi niespokojnie.I zrobiliśmy eksperyment dziś w nocy.R poszedł spać do drugiego pokoju iiiiii Emilia przespała spokojnie nocke bez budzenia się co chwile, bez gadania przez 1,5gdz itp... nie wiem co jest na rzeczy, chyba że to przypadek...

Aniek my codziennie jesteśmy ze 2gdz na spacerze, no ale co innego jak się ma jedno dziecko a co innego gdy dwoje i więcej kiedy trzeba wszystkich ogarnąć.

Jaki jest związek pomiędzy szczepieniami a sprawami neurologicznymi?dlaczego nie wolno zaszczepić jeśli podejrzewa się jakieś nieprawidłowości na tym polu?

Mmag różnie mieszałam.Na początku miarke 2 i 2 miarki 1 ale teraz więcej 2 niż 1 daję a od jutra samą 2 planuje bo 1 mi się kończy.
Jenny u mojej ząbków brak:)

Ola moja też taka wtrącająca.Nie znosi mnie z tym, że R stoi za mną murem. A fakt jest faktem, że jak facet jest w domu dłużej niż 2 dni to cały plan idzie w łeb:/

Monti myślę że Ola miałaby tą całą sytuację gdzieś gdyby mąż stanął po jej stronie.A Takto jest to zapowiedź tego że tak może już być zawsze i jest to frustrujące.

Chybra wlej do pralki szklankę octu i puść na 95:) Czasem bb nie chce mi się uruchomić albo ładuje się i naładować nie może.
Ja też będę pić kawkę i jeść ciasto marchewkowe:)

Ola ja też bym jednak wykorzystała finansowo babcię:)(zaraz wyjdzie że wyrachowana materialistka ze mnie hehe no ale kto nie jest bądźmy szczerzy:) )

Aniek a nie możecie grzecznie powiedzieć siostrze że chcecie wakacje spędzić tylko w czworo?;)

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Monti, takie juz miałam :D i niedługo tez ide akurat mało przyjemne do fizjo, ale sprawdzić bliznę itp. Cos, co jest dla mnie ważne.

Krzesełko kupione moje :) oczywiscie na razie nie wsadzam Kuby, bo on pieknie stoi, ale siedziec nadal nie siedzi [emoji23]

Ja z teściowa w ogole nie gadałam. Takze byłam zła na nia, ale i na męża, ze sie tak wypowiada.
Ale nic No, po sprawie.
Zabronił, bo uznał, ze bede niemiła, a on to załatwi i tak.

Kasia, szczepionki moja powodować/wzmagać problemu z napięciem mięśniowym. Jesli cos w usg przezciemiacKowyn jest nie tak-neurologicznie, to szczepionki bardzo obciążają organizm i mogą zaszkodzić. Czesto tez wtedy sugeruje sie np szczepionki skojarzone-z bezkomorkowym krztuścem. Albo po prostu sie opóźnia szczepienia.

Wiecie co j nie chce ich wykorzystywać, bo obi juz mega uzo Kubie i nam kupili. I wiem, ze maja potrzebę, ale no wiecie-bedzie potrzeba to sie zgłosimy. Na razie takiej nie ma, wiec tez nie chcemy.
Ale maz wybrał ubranka k gryzak dla Kuby dzis u oni za to zapłacili. Wiec luz

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Kasia tak jak Ola W napisala szczepionki bardzo obciazaja uklad nerwowy. Niektore dzieci toleruja je dobrze, a niektore gorzej. Gdy dziecko ma problemy z napieciem miesniowym moga sie spotegowac. Sa nawet wytyczne, ze dziecko z zaburzeniami napiecia miesniowego moze miec indywidyalny program szczepien. My z tego powodu jestesmy bardzo opoznieni. Dodatkowo niby mamy zgode na szczepienie, ale syn od 2 miesiecy ma zaczerwienione gardlo.

Dziewczyny jak czesto podajecie mieso swojemu dziecku ?

Aniek_42- i jak Majeczka po brokule? Dlaczego szampon dermena z Dermedicem na zmianę stosować? Ja wczoraj kupiłam dermenę.;)

Poranna_burza- neurolog bardziej szczegółowy? Moja je mięso codziennie( a przynajmniej 5 razy w tygodniu, bo też ryby je.)

Monti- gratuluję kolejnego ząbka.:biggrin2:

Jenny84- moja też nie ma ząbków:rolleyes2:

Kylesa- współczuję problemów z kupą :hmm:oby szybko się poprawiło.

Ola W- ja też mam czasem z moim spiny o byle co. U mnie też jest podobnie, że kilka razy mogę coś przemilczeć ale za którymś razem po prostu wybuchnę.

Beatka_582- ja nigdy nie jadłam sushi ale z łososia chętnie bym zjadła, mój m nic nie gotuje. :no2:

Kasia_831- moja pediatra się zastanawia, czy zwykłe szczepionki nie zaszkodzą i chce mieć opinię neurologa czy nie zachodzi konieczność szczepionek skojarzonych (wtedy dla nas byłyby one bezpłatne).

Muszę wypisać dziś nr wszystkich neurologów dziecięcych w okolicy i zacząć dzwonić po kolei, bo na nfz to się na pewno nie doczekam. Wczoraj jak byliśmy u lekarza i ją zbadała to zdrowa jak ryba, ale w nocy dopadł ją katar, biedna spać nie mogła bo jej strasznie furczało, trudno było odciągnąć bo gdzieś głębiej zastawiało, musiałam odciągać co dwie godziny, o 7 obudziła się a mleko i Spałą ze mną do 10.20 jak nigdy, ale po nieprzespanej nocy przydało się więcej snu, dziś cały dzień ciekło – ale co dziwne tylko z prawej dziurki,- przezroczysty, możliwe że to na zęby? Innych objawów nie ma- tzn apetyt jest (dziś chętnie zjadła kaszkę gryczaną bez dodatków pierwszy raz jej podałam), dziąsła też raczej bez zmian, już sama nie wiem, ale dzwoniłam do fizjo i kazała normalnie ćwiczyć chyba że mała się będzie bardzo męczyć to jej odpuścić. Policzki czerwone ustąpiły więc to chyba wina mleka była.

Ja jestem padnięta po wczorajszej zumbie, nie mam siły dziś na ćwiczenia, jutro spróbuję.:D

reklama
Do góry