reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Dziewczyny a Wasze dzieci długo wytrzymują po zupce? Ja daję Lidce słoiczki, tylko te duże, zjada 3/4 słoiczka, a po 1,5 godzinie jest taka głodna jakbym ją tydzień głodziła.

reklama
Wrzucam to zdjęcie, o którym pisałam. Jestem w nim zakochana :D
upload_2018-1-11_14-37-54.png

Załączniki

• upload_2018-1-11_14-37-54.png
    upload_2018-1-11_14-37-54.png
    527,1 KB · Wyświetleń: 523
Hej,
Dzisiaj byłam na szczepienie z Natka i waży 8 kg. Także Pani pochwalila że jak na kp bardzo ładnie przybiera. Niby fajnie ale ja już nie mam siły :/ No i ząb się przebił.

Na wakacje to ja sama nawet bym pojechała byle był ktoś kto da mi jeść i posprząta za mnie A męża nie potrzebuje na obecną chwilę

Dziewczyny jak to jest z tymi fotelikami? Kiedy planujecie zmieniac ? Bo ja już nie mam siły targac Natalki jak zawozimy do przedszkola i odbieramy je

Pola ciężko to opisać. Np. kiedy leży na brzuchu mam jej obniżać barki (zgarb się, a potem się wyprostuj, zwróć uwagę jak układają się Tobie barki. Ja Małej mam właśnie "otwierać barki"), podobnie możesz na plecach jak leży. Inne ćwiczenie to ona leży na plecach ja siadam tak, żeby ją mieć między nogami i ciągnę ją delikatnie za ramiona w dół lub jej ręce wkładam pod swoje uda i jej główkę podnoszę tak jak ona ją powinna sama ciągnąć. Zwracam też uwagę na to, że jak leży na brzuchu to mam mieć wzrok skupiony w "ziemię" (na zabawce), nie powinna bowiem zadzierać główki do góry. A fizjo to jej tak tą głowę wykręca, że masakra, ale tego nie mogę w domu robić. Ćwiczeń jest więcej, ale naprawdę trudno to jakoś sensownie opisać. Napolka a jak Wy ćwiczycie?

Kasia widział ze sredio zadowolona jestem ale wiem że nie był na snowboardzie 3 lata więc niech będzie szczesliwy

Pola kluska je tyle ile musi i potrzebuje. Mój nie dojadal więc zmieniłam pory karmienia aby trochę zglodnial.

Agniesiam u mnie po zjedzeniu wytrzymuje 2,5-3 h ale ja daję swoje gotowane.

Nasze karmienie wygląda następująco:
5.30- 180 ml mleka
9.00- 180 ml mleka
12.00 - obiadek 125g (z tych gotowych)
15.00-15.30 - deserek owoce 125g (też ze słoiczka)
19.00-19.30 - mleko przed spaniem

Co o tym myślicie? Zuzia już waży 8 kg, a nie chce jej utuczyć. Czy wprowadzacie już gluten? Dajecie jakieś chrupki do pochrupania w między czasie? Czy kaszkę dodajecie do mleka czy podajecie osobno jako np śniadanko?

Pola dzięki! :*

Emol dzięki! :D

Kasia [emoji23][emoji23][emoji23]

Fizjo nam dzis powiedziała, ze takie czcworakowanie to ok 9 miesiaca.... wiec mamy mu utrudniać, zeby wzmocnił mięśnie brzucha i nóg. Moze sie komuś przyda: mamy mu kłaść jakis materac, poduszki itp, zeby musiał włożyć wiecej siły w to. Takze tak....

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Beatka my powoli wprowadzamy gluten (kaszka zbożowa porcja zbóż - wcześniej mi zmieniło na butelka zbóż :)) chrupek nie daje, wolę dać warzywo, kaszka daje osobno z łyżeczce, nie w butelce

Ostatnia edycja:
Do góry