reklama
Dużo zależy od tego jak przyzwyczaimy dziecko.Ja od początku miałam plan że moje dziecko będzie usypiać samo z moją ingerencją kiedy np wypadnie smoczek.Pani w Języku niemowląt pisała że to zajmuje 3,4 noce Mnie zajęło 4 miesiące hehe za cholerę tak nie chciała ale to chyba dlatego że naprawdę potrzebowała naszej bliskości.Więc brałam ją na ręce, lulałam, śpiewałam kołysankę i jeszcze świadomą odkładałam do łóżeczka.Czasem się uśpiła a czasem przez 2gdz lamentowała.Najgorsze było to że jak usnęła to budziła się po 15 min już świeża i wyspana:/ No i znów wszystko od początku..po prostu dłuuuuugo nie odróżniała dnia od nocy.Dopiero w 4m zaczęła kumać...od 1,5m jest extra.Jasne, że dalej jej podaję cumla bo panikuje jak jej wypadnie (próbowałam ją przetrzymać ale się nie da) ale usypia tak w 20min sama.Zasypia ok 21, budzi się na jedzonko ok 1,2 później 5,6 i śpi do 9.Miała taki okres tygodniowy ze spała do 3 i przesypiała to drugie karmienie no ale teraz wróciła do starego schematu.
Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom
Emol
Fanka BB :)
Kasia a u nas zajęło to jedna noc. Wszystko zależy od nas i od dziecka. Tak to wygląda. A z smoczkiem też mieliśmy tak ze bez smoka nie mógł zasnąć. Ale od tygodnia na nocne zasypianie Nie dostaje smoczka i zasypia po 5 minutach. Więc też Waszą się przestawi.
Abed nie chce w niego ładować, bo problem jest tylko w dzien. W nocy śpi ładnie. Tzn ostatnio ma prpblem z zasnieciem, ale sie nie budzi w nocy. A jesli to tak, ze wystarczy, ze mu włożę smoczka i tyle. Sekunde to zajmuje.
On w dzien usypia tylko na rękach i to w dzien marudzi. I tez nie z samego rana tylko tak od południa
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
On w dzien usypia tylko na rękach i to w dzien marudzi. I tez nie z samego rana tylko tak od południa
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
reklama