reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol Jagoda tez odrozniala do 3 miesieca spala super problem sie zrobil pozniej..gdy z cycka zrobila sobie smoczek niestety wiele dzieci na piersi tak ma jak nie wiekszosc..A wiadomo ze 3 miesiecznemu dziecku KP nie bedzie czlowiek zalowal noca cyca.Z tym ze w koncu te dzieci tego jedzenia juz nie potrzebuja a pozastaje jedynie nawyk.
Ty z tego co pamietam dawalas juz na noc mm to teoche inna sytuacja jednak.

Sa rozne dzieci Jasiu np tez na piersi byl do 9msc a takiego czegos nie odstawial ...nie ma co porownywac .

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Emol, wiadomo że chce zarobić, ale kurcze bez przesady.. Ja na razie nie zapisuje się na kolejną wizytę
Ola, nieźle z tymi zapachami ;)

Kurcze, mój to sam usypia, ale budzi się z 5 razy w nocy... chyba muszę mu ukrocic te nocne karmienia.
Ale mam też problem, bo on w ogóle nie chce jeść z butli. Odciągam mu mleko, a on woli głodować i czekać na cycka. A chciałam mu w nocy wodę na przykład dawać. Także nie wiem jak go przekonać.

Jak dajecie kaszke to na mleku czy na wodzie? Bo ja modyfikowanego nie mam w domu i nie wiem czy wystarczy na wodzie, czy nie będzie tym pluł czy lepiej odciągnąć i dać na swoim mleku

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Monti bobodent albo camilia. Z tymże ostatnie dni nie podawałam mu nic, bo nie byłam pewna czy to zeby. Teraz te nie jestem. Ale innego wytłumaczenia nie mam. A ze wciska na sile i nerwowo gryzie wszystko to obstawiam to, bo innych objawow nie ma...

Z tyle bobodent duzo mniej niz zaleca producent i niechętnie to stosuje, bo zawiera lidokaine. Ale takiego bez alurat nie było w aptece

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Maziajka ja na mm byłam tylko 3 pierwsze tygodnie potem byłam na kp przez ponad 2 miesiące i nie było różnicy. Tak czy tak to po prostu najważniejsze jest aby dziecko pamietalo ostatnie to nie ciumkanie cycka tylko odlozenie do łóżeczka bo wtedy jak się przebudzi to nie jest przerazone "gdzie jest mama" i w płacz więc uspokoić trzeba piersia :). A tak to jest świadome ze mama odlozyla i ze jest w łóżeczku. Po prostu chyba 2 razy wysylalam tu link filmiku ze to tak działa. Dobrze że wprowadziliscie takie zasypianie. Lepiej późno niż w całe :)

Linoone na mleku robię kaszke.

Maziajka moj tak mial ze w nocy jadl ok 23 od 19 i o 3, 4 i spal do 8. Ostatnio mu cos sie stalo i wstaje czesciej, najpierw daje smoczek ale poznie okazuje sie ze musi jesc. Nie chce sam usypiac tylko na rekach :( i w ogole drze sie w nocy :( w dzien nie chce jesc chyba ze chce mu sie spac to probuje usnac :( dzis tak sie wydzieral w dzien, na rekach zle, uspokoil sie dopiero jak zelem na zeby posmarowalam. Chyba to zeby ale moim zdaniem dziasla sa normalne... Juz nie wiem...

Ola W a nie chcesz dac mu paracetamolu ? Przy starszym synu pedriatra tak nam poradzila co druga noc paracetamol zeby dziecko i ja sie wyspac. Jesli w noc bez paracetamolu byl spokoj to nie dawalam przez kolejne noce. Do nastepnej tragedi ...

Linoone a nie mozesz kupic kaszki z mlekim mm ? Albo sa takie saszetki na jedno karmienie z Bebilonu, ja tak zamierzam robic.

Aim ja tez bym chciala to wiedziec ;) na razie usypiam go na rekach i odkladam :( nie chce tak robic ale jak sie rozbudzi to 2 h z glowy

Pumelova my mamy tula standard. Zazwyczaj nosze Szymka w domu to chwile i na spacerach po lesie.

Ja sie az boje jak Szymek zacznie sie bardziej przemieszczac bo poki co to do tylu "chodzi" a u nas salon i kuchnia to same kanty..

Aha ja nie mam tez miesiaczki jeszcze.
Sliczny Miki i jaki usmieszek. Gratuluje zabka [emoji4]

Madzik87 cudne dziewczynki [emoji4]

Kasia ja mam to samo. Az sie obawiam jak to bedzie jak Szymek do zlobka pojdzie a ja wroce do pracy..

Ola W Szymek sie smieje czesto glosno,ale on taki smieszek caly czas.

Kasia my w czwartek mielismy ostatnie szczepienie. Na szczescie tym razem obeszlo sie bez goraczki.

Ola W jak sie podnosi Kuba [emoji7]

Monti dzieki. Wlasnie kazdy mi mowi co innego. Szymek tez wysoki po T.raczej bedzie,przynajmniej tak sie zapowiada :D
Tak widzialam wlasnie ze te tylem sa tylko 9-18 a raczej tak bede chciala nadal wozic Szymka.

Kasia wczoraj byli u nas znajomi z 3latkiem i on sie wogole nie obracal na brzuch.

Aniek ja Szymka czesto zostawiam na podlodze. Dzieki temu zaczal sie obracac na brzuch i pelzac.
A pediatra to jakas dziwna..jak masz wybudzac takiego maluszka..

Ola W.u nas najlepszy mombella bo ma takie wypustki
1515268932-819ed7ef2cad9e6c-aaaaaa.jpeg

i chicco silikonowy do chlodzenia. Zyrafka sie u nas nie sprawdzila.

Kylesa u nas na kupki dziala jablko i suszona sliwka.

Linoone ja na wodzie. Bo tez sie zastanawialam ale dziewczynki tu mnie uswiadomily [emoji4]

Abed to wygląda niemal jak u nas. W krytycznym momencie budził się co 15-20 minut bez uchwytnej przyczyny. Stawiamy na zęby ale ciężko to stwierdzić z całą pewnością. Teraz jest co godzinę- półtorej. A było już 2-3 razy na noc, więc taka zmiana teraz bez przyczyny-to najbardziej pasuje na zęby. Niestety mimo maści się nie uspokaja. W ogóle nie znaleźliśmy na co go uspokajać :p

reklama
Ewella mam nadzieję że wieczór że znajomymi się udał:) bliźniaki rosna, mają już po 2 kg :) jeszcze może miesiąc i wrócą do domu[emoji7]

Kylesa trzymam kciuki żeby tak zostało z K.
Już się nie przejmuje tv. Dobrze że Was spytałam:D

Maziajka dzięki za opis! Ż tym że moja dużo je w nocy, dużo więcej niż w dzien..;/
Budzi się wprawdzie średnio 3 razy, czasem więcej roznie. Czasem ja biorę do lozka.
Spróbuje jej dawać smoka jak się obudzi za szybko ale generalnie jak się budzi do godziny od karmienia to usypiam a nie karmię. Tylko że ja usypiam na rekach:/
Tak ja pięknie nauczyłam

Linoone ja robię na wodzie ale mojej nie smakuje, myślę że dopiero z owockiem będzie jadla. Nawet jak dodam marchew to prędzej zje kaszke niż sama

Aim ja na rękach bujam, tylko owijam w koc bo sobie smoczka wyciaga sama:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry