reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

aha83 rozumiem, masz rację, odpoczynek w tej chwili najwazniejszy :) fajnie że miałaś dłuższy czas ciekawe towarzystwo, bo przy wygadanych dziewczynach szybciej czas leci w szpitalu.

Integral my tzymamy kciuki za szybkie zakończenie remontu :):)

Emol ahaaa rozumiem :) super że poszłaś mimo wszystko do policealnej jak się zraziłaś do tamtych, na pewno zdasz i będziesz miała papierek - najważniejsze :)

ewella no tak rozumiem, ale wierzę że wszystko będzie w porządku i będziesz mogła biegać po Mysłowicach :D
mmm kalafior, chętnie bym zjadła. może się skuszę też ;>

Katja niestety ja nie wiem kiedy donoszone, bo mój gin nie mówił nic o tym, obojętne mi czy 37 czy 38 ;-)
wolałabym wiedzieć kiedy co nas czeka :D ale to nie zmienia faktu że wolałabym sn, bo się właśnie boję operacji i dochodzenia do siebie później.

Maziajka też mam smaka na maka! ;-) ale mój na to 'ej no maka będziesz jadła?!' no i po temacie.
super że się wysypiasz :) o właśnie na raciborskiej też był wczoraj młyn bo mówiła położna. a jak my byliśmy to przyjechała dziewczyna 35tc i rozwarcie :o
ja mierzę sobie co jakiś czas ciśnienie w domu ale zawsze mam max 110/70

Kasia831 udanych zajęć na szkole :) używasz tej maści w porozumieniu z jakimś lekarzem? :*

Joanna a co z Twoimi dzieciaczkami jak zaczniesz rodzić? jaki plan?

lilith KCIUKI!!! :*

Kylesa a jakie masz AFI? mi lekarz powiedział że wód przybyło od ostatniej wizyty ale i tak dupy nie urywa. a piję ponad 3l dziennie.
trzymaj się tam w szpitalu :* wszystko będzie dobrze, ważne że jesteś pod opieką lekarzy :)

Truskawka dokładnie tak. też wolę sn bez zzo niż cc w ogólnym, przespałam się z tym. w piątek mam konsultację u hematologa który już przez telefon powiedział że moja ilość płytek nie jest żadnym problemem i da mi zaświadczenie że mogę mieć zzo ale jak anestezjolog się uprze to i tak mi nie da, trudno, bylebym w końcu urodziła :D
niedobrze z tymi przepływami, ale dobrze że masz wizyty co tydzień. ale to takie siedzenie jak na szpilkach.

Aniek hehe może źle zapisałaś wizytę. to kciuki za jutro już trzymam. i za wyniki :)

abed oby synka już brzuszek nie bolał :* o dziwo im dłużej nie pracuję, tym szybciej lecą mi dni wolne, głupie pójście do sklepu zajmuje pół dnia :D może tak wolno wszystko robię?

Linoone właśnie tego dochodzenia do siebie się boję najbardziej, dlatego wolę sn. Nie pomyślałam nawet przez chwilę przy tej anestezjolog że może bym wolała cc tylko ta położna jakoś tak do mnie mówiła jakby to było logiczne w tej sytuacji.
ciekawe jaka waga! ja się dowiem 3.07 dopiero na wizycie. na pewno będzie w normie waga, nie martw się :D eh my też już gotowi. baza czeka ale nie w samochodzie ale to też musi ogarnąć jak będziemy w szpitalu. ale chopy to zadaniowcy, mój już sobie robił listę rzeczy które ma zrobić jak urodzę.

aga km - oo dzięki :) jak się dowiedziałam to dużo koleżanek rodziło bez zzo.
ale ten dodatni GBS to skutkuje tylko tym, że musicie mieć antybiotyk, prawda?

Kasia831 też się zastanawiałam nad zakrzepem, ale myslalam że wykluczylas juz taką opcje?
nie możesz być sparaliżowana całkiem bo jakbyś parła :D

Emol kciuki za wizytę!!

misia moja też jakoś mega wysoko mnie ciśnie, pod żebrami :/

reklama
Ja się urodziłam 2 tyg po terminie a mój R 6 tyg przed terminem - czyli mała powinna przyjść na czas albo tydzien wczesniej :D
Misia moja mała ani razu mnie nie walnęła w żebro także nie wiem jaki to bół czy dyskomfort... za to rączkami czy łokciami gmera mi w lewej pachwinie i czasem to nieprzyjemne jest.

pumelova myślałam, że oni mówią wtedy kiedy przeć :D ale zastanawiało mnie to bo już raz miałam takie znieczulenie paraliżujące i od szyji nic nie czułam, na żadnym filmie nigdy nie widziałam, żeby sobie kobieta dawkowała zzo :D zawsze jej mówili żeby parła teraz bo na ktg było widać kiedy skurcz nadchodzi ale z drugiej strony jak przeć kiedy nic nie czujesz :D o dżizas :D
Co do tej maści to własnie smaruję bez porozumienia z lekarzem, wiem, że tak nie wolno ale po 3 smarowaniach czuję poprawę a dziś zapytam położnej o to.

Ostatnia edycja:
Pumelova - tak, jeżeli trafię do szpitala na 4 h przed porodem, to tylko ja dostaje antybiotyk, jeżeli dziecko urodzi się szybciej - również ono otrzyma antybiotyk. No i kontrolnie i tak będzie badane pod kątem paciorkowca.
Dla mnie to była zalamka, bo co jak co - ale byłam pewna, że wynik będzie ujemny (z Jaga tego cholerstwa nie miałam).

Dzisiaj mam wizytę u gina, więc dodatkowo dopytam o szczegóły.

Kylesa - współczuję Kochana . Mam nadzieję, że zdołają szybciutko poprawić Wam parametry wód.

Aha - no to ufff [emoji4]. Trzymam kciuki za jutrzejsze cc. "Wyszalej" się dzisiaj z brzuszkiem, czyt. Wyglaszcz, wypiesc na maxa. Może jakieś finiszowe foto? [emoji6]

Linoone - nooo.... To wy już w sumie w 100% przygotowani na nowego domownika [emoji3]

Integral - na mnie kiedyś czopki nie działały - teraz nie wiem, nie próbowałam.
Nie mam problemów z "2" w tej ciąży, więc i nie mam na stanie tego specyfiku.
Kupiłam gruszke i polecany tutaj roztwór ENEMA.

Pumelova ja na październik normalnie zapisałam się na studia zaoczne, ale w Warszawie i 2 razy w miesiącu, a nie 4 albo nawet 5. Kłamcy tacy, a zaliczenie chcieli zlrobic we wt choć byłam na zaocznych i jeździć 200 km nie będę. O to był taki szczyt wszystkiego, stwierdziłam ze wale takie studia.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova wyniki w sierpniu dopiero, bo to egzamin państwowy. ;)

Katja donoszona medycznie 38, ale każdy szpital (kazdej referencyjnych) przyjmuje już od 37 tygodnia

Aha witaj w klubie, zasnąć nie mogłam, sikac się chce, a ja przecież na badania krwi i mocz... niecała godzinę wytrzymałam, bez łazienki leżąc. Zrobiłam i próbkę włożyłam do lodówki. Dobrze że to nie zatrucie.

Na jakim kierunku jesteś?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Pytanie mam. Czy ktoras stosowala czopki glicerynowe "Eva q"?
Polecila mi je kobieta w aptece. Beda dzialac przed porodem? Czy koniecznie lewatywa? Obawiam sie ze nie potrafie jej sama wykonac wiec wolala bym cos prostrzego....

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom
Lewatywe u was samemu się wykonuje?
Bo mi robiła położna po czym wyszła na 20 minut [emoji1]

Olisia w Szczytnie byłam na kryminologii, teraz BHP (egzaminy) a w październiku idę na zarządzanie i rachunkowość

reklama
Olisia w Szczytnie byłam na kryminologii, teraz BHP (egzaminy) a w październiku idę na zarządzanie i rachunkowość

CieKi był egzamin? Bo teraz też farmacja miala, ja za rok pisze i ponoć takie ciężkie pytania dowalili głównie opierając się na samych ustawach.....masakra

Do góry