reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Aim ja bym zdecydowała w zależności od tego kiedy zacznę rodzic. Tzn jeśli zbyt wcześnie to kierowałabym się tym szpitalem, który ma najlepsza opiekę neonatologiczną jednak. Może masz możliwość pozyskania jakichś kopii, wydruków lub czegoś od lekarzy którzy prowadzili Ci ciążę tak półoficjalnie?
Jeśli uda Ci się donosić do bezpiecznej granicy to wtedy jechałabym do swoich, oczywiście pod warunkiem, że wcześniejsze badania nie wskazywałyby na możliwość kłopotów z maluszkiem.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hejka.
W miarę się trzymam... byłam po trawę i przy okazji kupiłam zszywacz do drewna żeby obsadzić w końcu skrzynki jakimiś kwiatkami.
Teraz leżę bo mi się nie chce ruszać...
Nocki coraz gorsze, przekrecam się z bólem no i skurcze w łydkach też mnie łapią... spałam może od 24 do 6 zdecydowanie za krótko...mrowienie w dłoniach mam od wczoraj wieczora do teraz. Niby nie przeszkadza ale mam nadzieję że minie.
Jutro mam nadzieję pospimy dłużej.

Monti a kiedy jest ta bezpieczna granica? Dla dziecka oczywiście.
Dobra już wiem -37 tydzień. Ale skończony czy zaczęty?
Aim mój wybrany szpital ma 3 stopień referencyjnosci. Na Twoim miejscu poczekalabym na rozwój sytuacji, ciężko tak osobie która musi mieć poplanowane wszystko, ale chyba tu nic nie wymyślisz.

A to jak donoszę to na bank bym u siebie rodziła.
Misia 38+0 to jest donoszone.
Może przy najbliższej okazji (8.06) wydrukuje badania z systemu, ale karty ciąży w tył nikt mi nie uzupełni, no ale poproszę o jakiś wpis z tych okolic czasowych.

Kraków- neonatologia to Ujastek głównie jak co, nie? I ewentualnie Kopernika?

Cześć Brzuchatki! U mnie intensywnie ostatnio, u Was widzę, że też i dodatkowo intensywnie produkujecie nowe posty :) Trochę pojeździłam po lekarzach ostatnio, ale z małą wszystko ok. Zaliczyłam też pierwsze ktg, wyszło wzorowo, chociaż Maja miała takiego lenia, że trzeba było ją trochę rozruszać. Za tydzień mam wesele brata i dwa dni latałam po sklepach żeby jakąś kiecke kupić. Chyba trochę przecholowałam, bo boli mnie dół brzucha a sukienki jak nie było, tak nie ma :/ Dziś jadę z mamą, może będę miała więcej szczęścia :)
ach truskawki! Uwielbiam! Kupiłam wczoraj kilo za 8 zł i juz nie mam :) u mnie też owocowa ciąża
Linoone, ja też sie czuje zawstydzona. Nie mam jeszcze nic poprane, łóżeczka też nie ma, parę pierdół też trzeba dokupić. Pamietam jak na początku ciąży mówiłam, że chciałabym mieć do końca maja wszystko ogarnięta. Taaaa jasne, a teraz wydaje mi się, że mam jeszcze tyyyle czasu :)
Wszystkim życzę zdrówka i jak najwięcej relaksu :) Truskawaka, Aim, Tymuniek trzymam kciuki za jak najdłuższe bycie w dwupaku :*
Miłego dnia :*

A to jak donoszę to na bank bym u siebie rodziła.
Misia 38+0 to jest donoszone.
Może przy najbliższej okazji (8.06) wydrukuje badania z systemu, ale karty ciąży w tył nikt mi nie uzupełni, no ale poproszę o jakiś wpis z tych okolic czasowych.

Kraków- neonatologia to Ujastek głównie jak co, nie? I ewentualnie Kopernika?

Jak masz skończony 37 to dziecko już nie jest uznawane za wcześniaka i tak na dobrą sprawę jak Ci zależy na twoim gin i szpitalu który wybrałaś w pierwszej kolejności to w 36 tyg nawet jeśli nie specjalizują się w wcześniakach to powinni sobie poradzić z takim maluszkiem. A wcześniej to chyba jednak Ujastki były by najlepsze. Ja rodziłam pierwsze dziecko w 36 tyg i mała oprócz ostrej żółtaczki nie miała żadnych problemów :)

Aim jak przed 36 by Cie dopadlo jedz tam gdzie maja najlepszy sprzet na OIOMie noworodkowym.
Popros kolezanke z oddzialu niech wysle Ci ostatnie badania na maila.
Nie wiem czy pamietasz ze pisalam, ze nie mam przy sobie ani pol badan bo tez w systemie. Ale lekarka mi powiedziala ze wiekszosc mam wpisane w karte ciazy. No i faktycznie jak spojrzalam to co wazne to jest. U Ciebie nie wpisuja? Moze jak nie to wysla na maila, a jak nie to podjedz do pracy i sama sobie wpisz ;)
A nim doczytalam to juz dalej pisalyscie ;)
W sumie to trzeba miec tylko aktualne badania...
Usg to i na ip moga zrobic

Ika fajowo ze ktg ok

Paninka bardzo wspolczuje probelemow rodzinnych bardzo trudno sie od tego odciac

Pumelova mi tez sie nie powiekszyl... a i dalej pustynia nic nie leci. Zamkniete krany. Jak zawsze :|

Jej ile Wy sprzatacie, ogarniacie. Ja tam codziennie cos przelece co mnie "razi", ale nie mam dnia porzadkow. Nawet o tym nie mysle ze sprzatam. Raz umyje lustra, raz toalete.

U mnie w Bydgoszczy np. są 3 szpitale. Biziel - beznadzieja, komuna i masakra, Dwójka - dobry szpital z rewelacyjnymi specjalistami jeśli chodzi o zagrożone ciąże i wcześniaki oraz MSWiA - po 34 tygodniu można tam rodzić, jest kameralnie, nowocześnie ale z ciut mniejszą ilością specjalistów neonatologów. Więc u mnie wybór jest prosty. Przed 34 - Szpital specjalistyczny, od 35 MSWiA :)

heja:)
Dziś już wstałam o 9.30 ale i tak i tak jestem niedorobiona :D
Chybra twin peaks kojarzy mi się tylko z martwą, siną dziewczyną, którą skądś tam wyciągnęli :p Mam ten obraz przed sobą do dzisiaj a ostatni raz go widziałam mając 6 lat...pamiętam jak spałam z prababcią i ona oglądała ten film w łóżku. Ja nie mogłam usnąć bo ja muszę mieć ciszę i zibaczyłam co ona ogląda i akurat wyłowili tą laskę..trauma do końca życia :D
Ola faktycznie miękkie biustonosze zmieniają kształt piersi ale do karmienia takie są chyba najlepsze bo mega wygodne. Mam takie dwa bez fiszbin i jestem bardzo zadowolona. Moje piersi i tak zmieniły kształt, mam zupełnie inny niż przed ciążą...
pumelova prasowałam wszystko i prałam wszystko oprócz rożków.
emol ze mnie też cieknie...:)

reklama
Aim najwazniejsze zebys miala w karcie ciazy aktualne badania bo fakt ze nikt Ci jej fo tylu nie uzupelni. Oszczedzaj sie w miare mozliwosci i moze uda sie donosic do bezpiecznego czasu. A jesli wczesciej bys rodzila to ja bym ujastek wybrala.

Ja np kiedy bym nie rodzila chce w innym miescie. Przedewszystkin ze wzgledu na oddzial neonatologiczny a pozatym tym gdzie mieszkam nawet ginekologia jest okropna.

Do góry