reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Karo - Twoja córcia ma sto razy lepsze podejście do samodzielności, niż moja prawie 8-latka. Aż zazdroszczę [emoji5]

Bardzo mi przykro z powodu Twojej koleżanki :-(

reklama
No właśnie trzeba uważać i czytać dokładnie etykiety, bo nieraz napisane jest free A to wcale nie to samo co 0% na Lechu jest nawet napisane że wypicie większej ilości powoduje zwiększone ilości alkoholu.
Ja ostatnio piłam właśnie ta Warke czy cytrynowa w szklanej butelce i wracałam Tatę, że to normalne piwo. Jego reakcja była jednoznaczna:" porąbało Cię?":-)

Karo strasznie smutna historia :'( przykro mi bardzo

Napisane na HUAWEI LUA-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Karo takie historie zawsze mnie przerazaja, niby juz koncowka ciazy, wszystko przygotowane, a tu taka tragedia :(:( zawsze jak mysle, o takich przypadkach to mi sie płakać chce
A Twoja córeczka faktycznie super madra i samodzielna, zeby moj szogun taki kiedys był, boje sie autentycznie jego reakcji na małe dziecko...

Karo okropne wydarzenie. A Twoja córka ma 3,5 roku a zachowuje sie jak 10 latka. Brawo to Wasza zasługa

Ostatnia edycja:
Kurczę a niby już koniec ciąży to nic nie powinno się dziać, smutne to:-( :(
A propos papierochów ja rzuciłam gdy się dowiedziałam o pierwszym synu, a teraz już wcześniej nie paliłam gdy planowaliśmy. Mam bliską koleżankę, która paliła w ciąży, co prawda nie wiele, ale jednak, ale szczerze mówiąc jakoś jej nie potępiałam. Ale fakt faktem gdy widzę paradującą kobietę w ciąży z petem to mam ochotę jej przywalić.
A jeśli chodzi o alko to nie lubię tego terroru, który mówi, że nawet łyk alko może zabić dziecko i takie tam. No przepraszam, ale dla mnie to głupota, takie myślenie, oczywiście nie piję w ciąży, ale gdy chcę to łyka wezmę od męża lub zjem cukierka z jakąś absurdalną ilością alko i nie mam wyrzutów sumienia. To mi się kojarzy z terrorem laktacyjnym, czyli, że matka, która nie karmi piersią jest najgorszą osobą na świecie( ja karmiłam i będę karmić mm) . Przepraszam, ale nienawidzę takiego podejścia.

Karo011 bardzo mi przykro z powodu Twojej przyjaciółki, moja kuzynka straciła dziecko miesiąc temu, miała w maju rodzić, wszyscy jesteśmy w szoku, nie znamy przyczyny bo ona nie chce o tym mówić, ma do tego prawo...
a Twoja córeczka brawo :) niech jej tak
zostanie :)

Karo przykro mi z powodu koleżanki.. Przy samej końcówce gdzie człowiek się nastawia że lada chwila utyli maleństwo..Jakie to niesprawiedliwe..Tymbardziej że na każdym kroku się słyszy jak to nieodpowiedzialni "rodzice" skrzywdzili lub porzucili dziecko..A ci którzy wyczekują nieraz niejest im dane..

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja się dzięki swojej pracy nasłuchałam tylu teorii tłumaczących dlaczego ciężarna pije i pali że już mnie nic nie zdziwi a to, jak wielkiego odsetka społeczeństwa to dotyczy powoduje że uważam że mamy (generalizując) strasznie durny naród. Na serio jest nie aż tak dużo odpowiedzialnych przyszłych matek. Takie fora jak to wydają się pokazywać że tyle kobiet jest żywo zainteresowanych rozwojem prawidłowym swojego dziecka-a G prawda, tutaj się wypowiada stosunkowo mało osób ze wszystkich obecnych w ciąży,i są to właśnie osoby aktywnie poszukujące porad, więc już ukierunkowane na to żeby dbać o ciążę. A reszta to przerażenie bierze.

Dla rozbawienia: moja ulubiona "teoria":
Mówi się że jak ciężarna ma straszną ochotę na coś żeby zjeść to jest to znak, że dziecko domaga się jakiś składników które występują w danym produkcie i że w jakiś sposób może to mówić że czegoś brakuje dziecku czego potrzebuje. Więc... Skoro ciężarna bardzo chce się napić piwa alkoholowego to powinna się napić bo to znaczy że dziecko wie najlepiej że jednak potrzebuje tego do rozwoju!
Tadam! Jak trzeba mieć mózg wyprostowany żeby coś takiego wymyślić o_O :D
To nasza Zosia chyba ma niedobór resweratrolu, bo za czerwone wino dałabym sie pokroić ;) :p Pewnie wrodzi się do taty - sommeliera ;)

Rzeczywiście mądre teorie, z pogranicza tych, żeby nie rzucać palenia drastycznie, bo to szok dla organizmu... A dla dzieciątka w brzuchu nikotyna pewnie nie jest szokiem...

Do góry