reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Bicie dziewczyny Nie lubię pisać o tym że coś lub czegoś komuś zazdroszczę ale jak tak czytam o tych waszych o remontach nowych kuchniach w pokojach i tak dalej to normalnie chce mi się płakać... Jak sobie pomyślę że pojawi się drugie dziecko A my cały czas na 12 metrach kwadratowych to mnie Coś strzela...

Może kiedyś coś się zmieni... Kiedyś... Fuck....

reklama
Żonagraja bidulko, strasznie się nacierpisz, lekarz coś mówił z tymi bólami??
Kochana teraz to aż szkoda wynajmować, bo kasa jak za ratę pewnie.. A zaś o kredyt nie dla każdego łatwo.. Jakieś plany jux macie??

Tragiczna masz teściowa, poczekaj aż się synek urodzi, tez się będzie madrzeyc haha.

Maniek, nie jestem lekarzem. Może AIM coś będzie wiedzieć ale jak dla mnie to totalne brednie, że bolą Cie plecy od łożyska.
Nisko położone stwierdzasz DOPIERO po 20tc.
Mam już 2 raz nisko i nic podobnego się ze sobą nie łączy.
Jeszcze dziś miałam fizjo z powodu pleców, które bolą od lat. W ciąży bolą plecy a babka słowem mi nie zasugerowala, że to pogorszenie jest od łożyska a mam dziś potwierdzone po polowkowym

Jak masz umiejscowione? Centralnie?
Leżące?? Padne haha. Nieźle Cie gin załatwił i to w takim okresie :)

Lilith moze zalezy od rodzaju bolu plecow. Bo mnie o to bardzo wypytywal.
Co do lozyska- On nie wykluczal, ze sie nie podniesie. Moze moje sformulowanie "stwierdzil" jest nieodpowiednie.
Co do tego, ze to brednie, to pozwol, ze sie nie zgodze. Jezeli jest chocby cien podejrzenia, ze te rzeczy sa powiazane ze soba i ze ginekolog cos zauwazyl w 17 tygodniu to nie bede tego podwazala. Lepiej, ze cos widzi, niz mialby bagatelizowac a potem ja i moje dziecko mielibysmy ponosic tego konsekwencje.
Otarlam sie o procesy o blad w sztuce medycznej i naprawde wole je znac tylko ze strony publicznosci.
A poki co poleze grzecznie w lozku :) A jakby cos sie dzialo na pewno zasiegne opinii drugiego lekarza.

Ostatnia edycja:
AIM Ty nie z tych co się poddają :) co Cię nie zabije to Cię wzmocni :)

Ja dziś rano już zdążyłam się z córką pokłócić bo mi zaczęła pyskować franca jedna. 6.5 lat ma a pyskuje jak nastolatka. Trzeba ją ukrócić:)

Teraz śniadanko i serialik :)

f2w3rjjgy5cue5bk.png
Jak dobrze wiedzieć że nie tylko moja panna mi ciśnienie podnosi.... :) niby taka mała 7latka a mądrości próbuje pokaż, ac jakby miała nie wiadomo ile doświadczenia....

Hej Dziewczyny. Wlasnie wrocilam od ginekologa- lekko podlamana/zaniepokojona. Mam podwyzszone tsh (4,71) i na jutro na cito konsultacje endokrynologiczna (nigdy w zyciu problemow z tarczyca nie mialam). Do tego mam za wysokie leukocyty i jutro dodatkowa seria badan mnie czeka. A najgorsze, ze lekarz stwierdzil nisko pozone lozysko, od jutra lezace l4... oby sie podnioslo echhhh.... te moje bole plecow, ktore ostatnio mnie meczyly podobno mogly byc z tym zwiazane. Lekarz powiedzial, ze jak sie ten bol powtorzy to mam dzwonic do niego albo najlepiej od razu na izbe przyjec szpitala ginekologiczno-polozniczego jechac. Nerki mi sprawdzil na usg i mowi, ze tam nic nie widac nieprawidlowego (bo mialam wrazenie, ze to na tej wysokosci boli). Ech. Lezenie to nie problem. Przyzwyczaje sie i juz, bo jak trzeba to trzeba. Najgorszy ten niepokoj :(

Plci dalej nie znam, bo dzidzia peknie trzymala raczki na kroczu. Centralnie. Az mi lekarz to ujecie wydrukowal bo sam sie usmial i mowi, ze albo bardzo wstydliwa dziewczynka, albo chlopak, ktory od samego poczatku lubi trzymac w garsci swoje klejnoty :)

Mam nadzieję że wszystko okaże się być ok, ale a teraz łez i odpoczywaj.... :)

Żonagraja bidulko, strasznie się nacierpisz, lekarz coś mówił z tymi bólami??
Kochana teraz to aż szkoda wynajmować, bo kasa jak za ratę pewnie.. A zaś o kredyt nie dla każdego łatwo.. Jakieś plany jux macie??

Tragiczna masz teściowa, poczekaj aż się synek urodzi, tez się będzie madrzeyc haha.
:)

Aj... Weź nawet nic nie mów... To mnie chyba najbardziej przeraża... Doskonale pamiętam jak halo po urodzeniu Nadii... Tyle tylko że minęło kilka lat i na głowę wejść sobie nie dam...
U nas z kredytem niestety lipa.. Już 3 razy próbowaliśmy... Może kiedyś się uda...
Tak na prawdę my mieszkając tutaj też nienajmnien płacimy. Co miesiąc musimy dać teściowej 600 zł... No ale...
Co do planów.. Nie lubię pisać o planach bo z reguły jak powiem o nich głośno to później g.... Z tego... Także pozwólcie że przemilcze
Mam nadzieję że niedługo będę mogła się pochwalić, albo podzielić obawami :)
Zobaczymy jak będzie z propozycją pracy dla mojego męża... :)

Truskawka leukocyty mam 16,3. Lekarz powiedzial mi, ze normy w ciazy sa inne ale to jest za duzo i trzeba wszystko sprawdzic. Tsh skoczylo z poziomu 2 na 4.71 w ciagu 1,5 miesiaca, wiec faktycznie cos jest na rzeczy. Mowil mi, ze endokrynolog jest niezbedny bo to on ustali dawkowanie lekow, a ginekolog bedzie mogl potem ewentualnie recepte wypisac.

A z tymi bolami plecow to sama bagatelizowalam bo wszyscy mowia, ze w ciazy to normalka. Ginekolog mowi, ze tak mozna stwierdzic jak sie wszystko przebada i nie ma innych podejrzen od czego ten bol. A tak to lepiej dmuchac na zimne, wrecz byl zdziwiony, ze jak mnie cos lupalo w plecach to z nikim tego nie skonsultowalam. Teraz juz wiem, ze nie moge takich rzeczy bagatelizowac.
Co do Twoich plecow- moze dla swietego spokoju zapytaj swojego lekarza, jesli masz taka mozliwosc. Albo chociaz lekarza pierwszego kontaktu. Nie chce zebys panikowala itp. bo sama taka nie jestem, ale ja na medycynie sie nie znam wiec ufam, ze cos w tym co lekarz mowi moze byc.

Faktycznie wysokie te leukocyty, u mnie rekord w ciazy to 19, ale nic na to nie brałam. A byłaś chora w ostatnim czasie? Moze jakiś niedoleczony ząb sie odzywa... W pierwszej ciazy tez mnie bolały plecy, w sumie nie byłam w stanie siedzieć nawet, jazda samochodem to był koszmar, teraz od popołudnia do wieczora mnie bolą, a mam łożysko na przedniej ścianie.

Dziewczyny! Ja na basen poszlam bez zadnego korka. Po prostu nie siadalam na lawkach, na brzegach basenu. Jak bralam prysznic to sie oplukalam w majtach od chloru, bez uzycia rak. A potem w domu podmylam dokladnie plynem int. I juz[emoji4]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Truskawka- w zeszlym tygodniu nie bylam przeziebiona. Ot taki spadek formy zaliczylam. Co do dentysty to ide w srode na kontrole- zobaczymy czy cos wynajdzie.

A z tymi plecami to moze niepotrzebnie pisalam. Moze nie ma sensu sie pod tym wzgledem porownywac. Niech kazdy konsultuje to ze swoim lekarzem/lekarzami. Nie ma co lansowac teorii w oderwaniu od danego przypadku :)

ZonaGraja - dzieki :) tez mam nadzieje ze wssystko szybko dojdzie do normy :)

Ostatnia edycja:
Sylver piękni Wy, piękny Paryż :)

Lilith cudne podusie :) Podziwiam Cię, że znajdujesz na wszystko czas i wszystko masz ogarnięte. Musisz być mega zorganizowana :) Ja niestety właśnie z rozsądnym zagospodarowaniem czasu mam największy problem :p

Maniek trzymam kciuki za Ciebie i Maleństwo :*

ŻonaGraja trzymam kciuki za pomyślne zrealizowanie planów :)

Spuchło mi dziąsło ostatnio. Jakoś szczególnie nie boli, tylko trochę przy jedzeniu. Płuczę sobie szałwią, ale nie przechodzi. Bez dentysty chyba się nie obędzie :/ Niestety moja lekarka wyjechała, a nie lubię chodzić do kogoś nowego. Mam numer do, podobno dobrej stomatolog, jutro będę dzwonić.

Maniek, pisałam ze lekarzem nie jestem. Ale z plecami chorymi juz jestem w drugim szpitalu plus drugie niskie łożysko potwierdzone. I żaden fizjo ani ginekologiczny konsultant tego nie laczyli. Mam też bóle na kości lonowej, które prędzej wiążą z plecami niż lozyskiem.
Inna sprawa.. Kasiulka tez miała na takim etapje ryzyko niskie łożyska. To jes ryzyko tak wcześnie a nie stwierdzenie, wiec dawać l4 a tym bardziej leżące to dla mnie paranoja. W 17tc? Poszlabym na konsultacje, czy gin zainteresowany czy nie to chyba jakjs megaaa nadwrazliwy.
Miałaś jakieś krwotoki? Jaka jest podstawą takiego l4?
Rozumiem, że Ty chcesz leżeć bo lekarz zalecił ale z jakiego powodu skoro nawet jest za wcześnie by stwierdzić niskie. Jak niskie? Centralnje?
Miałam łożysko całkiem na ujściu i do 36 tyg ryzyko ze jest wrosniete w macice na bliznie i wszytsko do usunięcia a nie musiałam leżeć.

Po prostu nie mogę zrozumieć pidstawy tego co on stwierdził..
Bo i za wcześnie i leżenie?
Co do pleców to właśnie nie wiem ale nie sądzę noo..

Zonagraja, mojej teściowej ani razu nie dałam córki 10 lat temu potrzymac dopóki nie skończyła 6 tyg. Jak przykeciala do nas po urodzinach syna to trzymała go dosłownie 3 razy a bylq 10 koszmarnie ciągnących się dni.
Nie dość ze daleko miesz,a to czasem i tak ma jeszcze odpaly. Swoje dzieci wychowała maaarnie a nas bedzis pouczać.

Nie wiedziałam, że jej placicie. Myślałam, że tak oszczedzacie i odkladacie kasę na depozyt np. Przesrane, że tak powiem, wybacz kochana. Może jednakmwynajem? Choćby kawalerka??

Truskawka w 1 ciąży miałam też najgorzej, a.e tez brzuch był największy. Bóle pitworne od samiutkiego początku. Teraz dużo lepiej dla porównania.

Ika może jakiś ropien? Boli czy tylko spuchlo?

reklama
Lilith, miałam kiedyś ropień po drugiej stronie i było wtedy dużo bardziej spuchnięte i ból większy. Teraz trochę boli, ale nie jakoś szczególnie. Ząb mnie nie boli żaden

Do góry