reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

sylver jestes? Czy tylko mi sie wydaje?
Hihihi, nie znam się ;)
Ot, cała ja :)
Resized_20170204_201734.jpeg

Załączniki

• Resized_20170204_201734.jpeg
    Resized_20170204_201734.jpeg
    247,7 KB · Wyświetleń: 324
reklama
Sylver ślicznie :)

Dostałam zakaz ćwiczeń, noszenia basen przede wszystkim zakaz.. I to od fizjo. Wiec dupa z ruchem.. Na pewno się ograniczyć trzeba.

To poszyje juz zamiennik.
Prasowanie mam rozłożone na cały dzień ale chcę zrobić malusia podusie z wstazkami albo kostkę.

U mnie co prawda już tylko jeden maluszek ale od pierwszych tyg.mialam opiekę cudna, że swoją lekarka etc. Ze biorę lutke wiedzieli. To 3 ciąża w UK, że stałym personelem, nie licząc w tej ciąży nowej lekarki bo stara poszła na zasłużona emeryturę.

Dziewczyny powiedzcie mi proszę, jak to jest z samoopalaczami w ciąży? Bo moja skóra zaczyna wyglądać mocno niezdrowo od braku słońca i chciałabym się może jakoś podkolorować. Tylko nie wiem czy wolno....

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej Dziewczyny. Wlasnie wrocilam od ginekologa- lekko podlamana/zaniepokojona. Mam podwyzszone tsh (4,71) i na jutro na cito konsultacje endokrynologiczna (nigdy w zyciu problemow z tarczyca nie mialam). Do tego mam za wysokie leukocyty i jutro dodatkowa seria badan mnie czeka. A najgorsze, ze lekarz stwierdzil nisko pozone lozysko, od jutra lezace l4... oby sie podnioslo echhhh.... te moje bole plecow, ktore ostatnio mnie meczyly podobno mogly byc z tym zwiazane. Lekarz powiedzial, ze jak sie ten bol powtorzy to mam dzwonic do niego albo najlepiej od razu na izbe przyjec szpitala ginekologiczno-polozniczego jechac. Nerki mi sprawdzil na usg i mowi, ze tam nic nie widac nieprawidlowego (bo mialam wrazenie, ze to na tej wysokosci boli). Ech. Lezenie to nie problem. Przyzwyczaje sie i juz, bo jak trzeba to trzeba. Najgorszy ten niepokoj :(

Plci dalej nie znam, bo dzidzia peknie trzymala raczki na kroczu. Centralnie. Az mi lekarz to ujecie wydrukowal bo sam sie usmial i mowi, ze albo bardzo wstydliwa dziewczynka, albo chlopak, ktory od samego poczatku lubi trzymac w garsci swoje klejnoty :)

Hej Dziewczyny. Wlasnie wrocilam od ginekologa- lekko podlamana/zaniepokojona. Mam podwyzszone tsh (4,71) i na jutro na cito konsultacje endokrynologiczna (nigdy w zyciu problemow z tarczyca nie mialam). Do tego mam za wysokie leukocyty i jutro dodatkowa seria badan mnie czeka. A najgorsze, ze lekarz stwierdzil nisko pozone lozysko, od jutra lezace l4... oby sie podnioslo echhhh.... te moje bole plecow, ktore ostatnio mnie meczyly podobno mogly byc z tym zwiazane. Lekarz powiedzial, ze jak sie ten bol powtorzy to mam dzwonic do niego albo najlepiej od razu na izbe przyjec szpitala ginekologiczno-polozniczego jechac. Nerki mi sprawdzil na usg i mowi, ze tam nic nie widac nieprawidlowego (bo mialam wrazenie, ze to na tej wysokosci boli). Ech. Lezenie to nie problem. Przyzwyczaje sie i juz, bo jak trzeba to trzeba. Najgorszy ten niepokoj :(

Plci dalej nie znam, bo dzidzia peknie trzymala raczki na kroczu. Centralnie. Az mi lekarz to ujecie wydrukowal bo sam sie usmial i mowi, ze albo bardzo wstydliwa dziewczynka, albo chlopak, ktory od samego poczatku lubi trzymac w garsci swoje klejnoty :)

Hmm co do tsh faktycznie wysokie, pewnie dostaniesz coś na to, a ile masz leukocytów? W ciazy sa podwyższone, ja teraz mam tez dużo podwyższone ale praktycznie jestem non stop chora. Mnie tez ostatnio strasznie plecy bolą, dokladnie krzyż, mam nadzieje ze to nie oznacza nic złego...

Truskawka leukocyty mam 16,3. Lekarz powiedzial mi, ze normy w ciazy sa inne ale to jest za duzo i trzeba wszystko sprawdzic. Tsh skoczylo z poziomu 2 na 4.71 w ciagu 1,5 miesiaca, wiec faktycznie cos jest na rzeczy. Mowil mi, ze endokrynolog jest niezbedny bo to on ustali dawkowanie lekow, a ginekolog bedzie mogl potem ewentualnie recepte wypisac.

A z tymi bolami plecow to sama bagatelizowalam bo wszyscy mowia, ze w ciazy to normalka. Ginekolog mowi, ze tak mozna stwierdzic jak sie wszystko przebada i nie ma innych podejrzen od czego ten bol. A tak to lepiej dmuchac na zimne, wrecz byl zdziwiony, ze jak mnie cos lupalo w plecach to z nikim tego nie skonsultowalam. Teraz juz wiem, ze nie moge takich rzeczy bagatelizowac.
Co do Twoich plecow- moze dla swietego spokoju zapytaj swojego lekarza, jesli masz taka mozliwosc. Albo chociaz lekarza pierwszego kontaktu. Nie chce zebys panikowala itp. bo sama taka nie jestem, ale ja na medycynie sie nie znam wiec ufam, ze cos w tym co lekarz mowi moze byc.

Ciekawe pytanie. Wydaje mi się jeżeli dobrze pamiętam, że dziewczyna znajoma moja używała samoopalacza w kremie bo właśnie solarium nie jest za dobre. Więc chyba można?

reklama
Mąż mnie dziś wyciągnął po materiał :)

I zrobiłam sama, masakra bo ręcznie maszynę dopiero jutro przywiezie. W przyszłym tyg jadę po inne materialki plus wstążki. Te pierwsze były próbne i dla cory bo ona szyję sama :)
Niedługo przejdecna ciuszki :)

Pola ja nie mam 160 a wole długie. Mam zdjęcie, jutro wrzucę :)

Nie odpisze, tylko poczytam bo właśnie siadlam. Wrzucam fotki i moje dzieło.

Zobacz załącznik 794308 Zobacz załącznik 794309 Zobacz załącznik 794310 Zobacz załącznik 794311

Lilith zdolna babka z ciebie :) ja uwielbiam ręczne robótki i szycie na maszynie, ale przy mojej teściowej nie idzie niczego robić... No wszystko wie najlepiej...
Co do mojej głowy... Testuje zależności.. W moim przypadku to raczej nie czekolada bo jakoś mnie wyjątkowo mocno nie ciągnie...
Wczoraj myślałam że umrę.. W końcu to chyba 3dzien z rzędu tak mnie bolała.... Dziś jak na razie spokojnie

Asieńko zdrówka i ode mnie na urodzinki :*

Lilith piękne wyszło!

A ja się zrobiłam dziś blond:D wprawdzie dalej ruda ale w blondzie - właśnie wróciłam z urodzin teściowej i wszystkich zszokowałam kolorem [emoji14] Na szczęście wszystkim kolor przypasił więc zatwierdzone :)

f2w3rjjgy5cue5bk.png
Blonde I rudości uwielbiam sama przez długi czas nosiłam ognisko pomarańczowe/rude włosy... Bardzo dobrze się w nich czułam z tym że kolor dość szybko plowial niestety...

Do góry