reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

oczywiście tak jak napisałam wcześniej z tą wagą to różnie bywa:) Teraz już moda na BMI przeszła do lamusa, teraz są odpowiednie sprzety do mierzenia właśnie tłuszczyku, mięsni itp. Pamiętam jak jedna moja koleżanka byłą na diecie bo własnie miała takie badania i się okazało, że za dużo wazy - na moje oko było super no ale okazuje się inaczej. A jeszcze inna szczupła, wysoka, fitness itp a okazało się, że watroba otłuszczona i wysoki cholesterol. I bądz tu mądry...

reklama
@aga_k_m - co do imienia to jeszcze się zastanawiamy i czekamy na końcowy efekt. I rzeczywiście dodatkowa fucha mnie czeka + realizacja hobbystyczna :D
Odnośnie basenów to Aga - zakaz Jacuzzi ! bezwzględnie ! Jest to siedlisko bakterii a na dodatek temperatura tam panująca przekracza często temperaturę 37 stopni co nie jest sprzyjające dla dziecka. A co do napięcia brzucha - pływałaś jakimś konkretnym stylem ?? Bo ja np. po żabce miałam przez moment napięty brzuch i odpuściłam sobie ten styl pływania, nastawiłam się bardziej na pływanie na plecach.

@Integral - witaj w klubie ! u mnie analogiczna sytuacja, dzisiaj cały dopołudnie spędziłam na badaniach i wyszło : zastój nerkowy z bólami kolkowymi co jest u ciężarnych dosyć powszechne i jak się tym odpowiednio wcześnie zainteresujesz to nie powinno być jakichś większych powikłań. Ja dostałam zalecenie odbarczania prawej strony (bo w prawej nerce mam zastój), choć i tak na wznak czy na prawym boku nie dam rady dłużej niż 5 minut poleżeć bo zaczyna bardzo boleć, czyli teraz tylko na lewym boku lub w pozycji siedzącej z większym nachyleniem do tyłu (na fotelu). Dużo pić ok. 3L dziennie ! najlepiej zwykłej przegotowanej wody, unikać soków !

Ja zaczęłam urlop (szkoleniowy więc nie ma czego zazdrościć) i nic nie gotuje przez ten tydzień tylko odgrzewam <3 :D więc dziś odgrzewam kawałki schabu pieczonego :)

oczywiście tak jak napisałam wcześniej z tą wagą to różnie bywa:) Teraz już moda na BMI przeszła do lamusa, teraz są odpowiednie sprzety do mierzenia właśnie tłuszczyku, mięsni itp. Pamiętam jak jedna moja koleżanka byłą na diecie bo własnie miała takie badania i się okazało, że za dużo wazy - na moje oko było super no ale okazuje się inaczej. A jeszcze inna szczupła, wysoka, fitness itp a okazało się, że watroba otłuszczona i wysoki cholesterol. I bądz tu mądry...
Są specjalne wagi, które wyliczają stosunek masy mięsniowej do tłuszczowej :p - na siłowniach można takowe spotkać. Do domu takie mniejsze też są do kupienia, ale nie wiem czy ich wyniki są tak miarodajne :p

kika333 ja mam makaron ze szpinakiem a mój mąż leczo :p

Kasia_831 ja byłam na takim pomiarze tkanki tłuszczowej i tych wszystkich procentów.. słabo to wyszło :p ale potem schudłam trochę i już tego nie robiłam :p demotywujące :D to że nie mam mięśni to wiem, nie musi mi nikt uświadamiać :D

U mnie jest właśnie na odwrót, wszyscy mówią że jestem chuchro zero mięśni a z pomiarów wyszło że podobne wyniki mają ludzie na zawodach kulturystycznych :p i może to brzmi fajnie jednak za tym szło za mało tłuszczu w organizmie i przez to problemy np hormonalne. Więc wygląd kompletnie nie odzwierciedla jakości ciała.

Oczywiście mowa o moich wynikach sprzed ciąży xD

pamiętam jak miałam może ze 4 latka i duzo chorowałam. Okazało się, że mam gronkowca. I pani doktor kazała mojej mamie kupić tabletki czosnkowe , żebym je jadła przez kilka miesięcy. No i gronkowiec znikł i już nigdy się nie uaktywnił. Pózniej zawsze jak mi coś było to sięgałam właśnie bo tabletki czosnkowe. Rzadko choruję ale jak już jestem chora to te tabletki mnie ratują. Skoro mnie w tak młodym wieku nie zaszkodziły to i teraz pewnie by waszym dzieciakom pomogły.

Kasiulka! no coś ty ?? naprawdę tak ważyłaś ? na zdjęciach brzuszków co oglądałam to ty na taką chudzinkę mi wyglądałaś, mamę fit :) dużo schudłaś :)

Katanka przy zapaleniu ucha bez antybiotyku się nie obejdzie... ja też czekam jak mój nie będzie chorował... jest lepiej niż było ale łapie coś co 3 max 4 tygodnie....

aim a to szkolenie poza domem ? masz hotel, odpoczynek od domowych obowiązków ?

pamiętam jak miałam może ze 4 latka i duzo chorowałam. Okazało się, że mam gronkowca. I pani doktor kazała mojej mamie kupić tabletki czosnkowe , żebym je jadła przez kilka miesięcy. No i gronkowiec znikł i już nigdy się nie uaktywnił. Pózniej zawsze jak mi coś było to sięgałam właśnie bo tabletki czosnkowe. Rzadko choruję ale jak już jestem chora to te tabletki mnie ratują. Skoro mnie w tak młodym wieku nie zaszkodziły to i teraz pewnie by waszym dzieciakom pomogły.

A jak sie nazywaja te tabletki czosnkowe?

reklama
Kilka, Pola...eh te choroby, rozmawialam ze znajomymi i tez maja szpital w domu, u nich ciezarna musi antybiotyk brac - nie ma wyjscia...

Pola - mialam taki niecny plan, ze urodze w lipcu, a od wrzesnia mlody juz, po roku nauczony, bedzie pieknie chodzi do przedszkola i oczywiscie... Juz nie bedzie chorowal :p glupia ja hehehe

A co do boli to ja miewam ostatnio czesciej, przez weekend lezalam i nospa pod reka byla... Ale nie wiem od czego to zalezy, nerwy?

Mamusia muminka - a co Ci wyszlo w moczu? Mialas moze szczawiany wapnia?

Do góry