reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej hej :)
Ja też dołączam do lipcowych mamuś. Oby :) Bo córeczka miała być ze stycznia 2013 a jest z listopada 2012... Tak że czuję się trochę jak na minie...

Przede wszystkim życzę Wam wszystkim spokojności w święta i odpoczynku :)

Jestem z tych starszych mam - jeśli dzidziuś będzie w terminie, to urodzi się tydzień przed moimi 40 urodzinami. Tak że tak...
Mam wątpliwości co do badań prenatalnych, zwłaszcza inwazyjnych (po moich poprzednich doświadczeniach) - ale wszystko się jeszcze zobaczy. 30go mam wizytę w poradni prenatalnej więc popytam o wszystkie szczegóły i za i przeciwy.
Pozdrawiam was serdecznie :)

reklama
Czesc Kylesa, zapraszamy!;)
Ja bede mama po 35;) na prenatalne badania dostalam skierowanie, usg prenatalne robilam tez z ciazy z coreczka (5lat temu), teraz bede miala dodatkowo badanie pappa i mam nadzieje se na tym koniec:-) :)

Kasiulka no powiem Ci ze sa plusy tego nie jedzenia ale tez mogloby byc po srodku :D a nie ze nie jem prawie nic:-( bo tyle pysznoscii a ja czlowiek sie skusi to cierpi.

Aga to nazwiecie Cyprjanna:D

Kylesa witaj:-) a z coreczka wszysyko ok mimo wczesniactwa?

010igov3fkey3mez.png

Kylesa - witaj :-)
Nie dziwię Ci się, że boisz się badań inwazyjnych, ale może nie będą konieczne - czego Ci życzę. Nie dajmy się we wszystkim zwariować [emoji6]
Ja w 2017 kończę 35, mój M 40 - więc witaj w klubie młodych mam [emoji3].

Pola - 82?

Kasiulka - to ja Cię podziwiam, dwójka maluchów, mąż w niedyspozycji i pewnie kilka setek km do przejechania?
Co do tego jedzenia, to bywa różnie, ale cieszę się, bo ani uszka, pierogi z kapustą czy barszczyk nie zaszkodziły mi w niczym, a dla mnie święta mogłyby się tylko na tym opierać [emoji6]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc Kylesa, zapraszamy!;)
Ja bede mama po 35;) na prenatalne badania dostalam skierowanie, usg prenatalne robilam tez z ciazy z coreczka (5lat temu), teraz bede miala dodatkowo badanie pappa i mam nadzieje se na tym koniec:-) :)

Dzięki :) :)
Mam nadzieję również :) U mnie może się wydarzyć tak, że zalecą mi pappa ze względu na wiek. No i co potem robić kurka, jak wyjdzie słabo? Grrr nie lubię tej niepewności... :)
Poczekamy zreszta, zobaczymy :)

Kasiulka no powiem Ci ze sa plusy tego nie jedzenia ale tez mogloby byc po srodku :D a nie ze nie jem prawie nic:-( bo tyle pysznoscii a ja czlowiek sie skusi to cierpi.

Aga to nazwiecie Cyprjanna:D

Kylesa witaj:-) a z coreczka wszysyko ok mimo wczesniactwa?

010igov3fkey3mez.png
Córeczka była w ciężkim stanie po urodzeniu (31 tydzień ciąży, hipotrofia - ważyła 1060gramów), w zagrażającej zamartwicy, z infekcją i wylewem do mózgu. Najgorszy czas - ok. roku - zajęły nam rehabilitacja i ciągłe badania i kontrole. W tej chwili prawie nie ma śladow po wcześniactwie (jedynie lekkie kłopoty z intergacją sensoryczną i koncentracją). Jest cudowną gadułką i troszkę ma do nadrobienia jeszcze.

Kylesa witaj, w ogóle nie musisz robić papa ani tym bardziej inwazyjnych. Co to zmieni? Nic! Te badanie przecież nie spowoduje, ze dziecko będzie zdrowsze. A czy ta wiedza jaki jest % na chore/zdrowe dziecko Ci tak bardzo potrzbna?
Co było przyczyna tak wczesnego porodu?

Aga prawie 400 km (380) ale dla mnie to nie problem ;) jestem zaprawionym kierowca odkąd mamy dziecko jeżdżę w zasadzie tylko ja. Mam straszna chorobę lokomocyjna i nie ma mowy, żeby sie nawet schylic i podać coś dzieciom.

Wiem, wiem z tym jedzeniem to musi byc okropne, ale bliżej końca

Aga, ja jestem 81;)

Powiem Wam dziewczyny, ze ja dzis sie zwazylam i pomimo mojego calego obzarstwa swiatecznego i braku ruchu schudlam pol kilo w stosunku do poczatku ciazy, a 2 kilo w stosunku do mojego ostatniego wazenia..

Kylesa to wspolczuje.. Tyle musialas przezyc i Twoja coreczka tez... Dobrze ze jak piszesz teraz juz wszystko jest w porzadku.

Moja coreczka urodzila sie w 36 tygodniu i 4 dniu (czyli prawie prawie juz 37 tydzien, gdzie porod jest juz norma), a jednak tez miala cechy wczesniacze i rozne (niewielkie, ale jednak) problemy zdrowotne z tym zwiazane...

reklama
Kylesa witaj, w ogóle nie musisz robić papa ani tym bardziej inwazyjnych. Co to zmieni? Nic! Te badanie przecież nie spowoduje, ze dziecko będzie zdrowsze. A czy ta wiedza jaki jest % na chore/zdrowe dziecko Ci tak bardzo potrzbna?
Co było przyczyna tak wczesnego porodu?

Aga prawie 400 km (380) ale dla mnie to nie problem ;) jestem zaprawionym kierowca odkąd mamy dziecko jeżdżę w zasadzie tylko ja. Mam straszna chorobę lokomocyjna i nie ma mowy, żeby sie nawet schylic i podać coś dzieciom.

Wiem, wiem z tym jedzeniem to musi byc okropne, ale bliżej końca

Nie wiadomo, jaki byl powód. Ale hematolog, do którego poszłam teraz nakazał mi robić zastrzyki z Clexane bo miałam kłopoty z przepływami w poprzedniej ciąży. I powiedzial, że po urodzeniu dziecka powinnam mieć badania genetyczne. Bardzo możliwe, że jakieś problemy z krzepliwością krwi...

Do góry