reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

My tylko z sola fizjologiczna.u nas lekarz nakazuje robic ostatnia inhalacje krotko przed spaniem.ja wlaczam przy katarze u malej jeszcze dodatkowo inhalator zaraz jak zasnie na 5-10 min

f2w3flw15r2h1ssa.png

reklama
Karo - i nie miałaś nigdy problemów z Małą, w sensie zaksztuszen, wymiotow nocnych w trakcie kaszlu, itd? Dziwi mnie trochę ta metoda... U nas broń boże, inhalacje nie powinny być wykonywane przed snem. Ważne jest też aby po ich wykonaniu oklepac plecki, co by wspomóc oderwanie zalegajacej flegmy.

Tea - jeszcze przypomniał mi się pulmex baby w maści (podobne do vaporub) - też warty polecenia :-)
Link do: PULMEX BABY Maść - 20 g | Apteka Melissa

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie nigdy niemiala mala zadnych problemow ale tez Do tej pory jak cos to tylko Katar i u niej inhalacje pomagaja najszybciej a Kaszel naprawde sporadycznie u niej

f2w3flw15r2h1ssa.png

Mala miala roczek to Troche przez nasza glupote dostala zapalenia oskrzeli wtedy dostalismy Inhalator i tak lekarz kazal inhalowac 3× do dnia,ostatni raz krotko przed zasniecien i zawsze u nas pomagalo i pomaga

f2w3flw15r2h1ssa.png

Okeej [emoji2], jak pomaga to dobrze.

Moja w wieku 19 m-cy miała 1 raz stawiane banki na zapalenie oskrzeli (generalnie jestem przeciwna antybiotykom, więc jeżeli jest metoda, która może je zastąpić - to ja bardzo chętnie z tego korzystam. No ale czasami się nie udaje... ). Bańki stawiane były przez pielegniarke. Przyjechała do Nas do domu, była tak delikatna, że młoda usnęła a trakcie ich robienia. Po 3 dniach, była już zdrowa [emoji3]. Także baaaardzo polecam.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja odebrałam wyniki - i wygląda to wszystko na cacy. Glukoza na czczo 90 (spodziewałam się wyższej),

Pociesze Cię, ja glukoza na czczo miałam 102 ;)

Mój ginekolog przyjmuje prywatnie i na NFZ. na NFZ czeka się ok2- 3miesiące więc zeby ciąże potwierdzić poszłam prywatnie i prywatnie nie dostałam nic

U nas prywatnie jak się idzie do lekarza to tez na własną rękę robi się badania, a jak idzie się na NFZ to dają skierowania

U nas lekarze dzieciecy wogole niechetnie przepisuja antybiotyki dzieciom i lecza najpierw wszystkimi innymi metodami.jak Tak widze w polsce maly mojej Siostry Co troche antybiotyk jesli troche goraczki

f2w3flw15r2h1ssa.png

Jutro spróbuje nebulizacje z soli,też jestem przeciwna antybiotykom ,próbowałam kiedyś u nas znaleźć pielęgniarkę która stawia banki,nie ma szans,śmiały się ze dziś się już tego nie stosuje a wg mnie to rewelacyjna metoda,chciałam nawet kupić te w aptece ale one chyba nie są tak skuteczne jak te tradycyjne stawiane na ciepło.
Maść mam jedną w domu,coś a la pulmeo ale ona jest rozgrzewająca to na noc chyba nie wskazana bo wzmoze kaszel.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moje chłopaki nie chorują raczej wiec z soli tylko. Raz misiek jak miał 5 mcy dostał ventolin i pumicord. W domu tez mam mucosolvan (wykrztusny). Ja daje tez flegamine jak trzeba

Aga super ze wyniki ok

Ostatnia edycja:
Do góry