reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

ŻonaGraja ja w pierwszej ciąży też tu na forum przeciwdziałam godziny dni miesiące [emoji12] cała ciążę tu spędziłam i poznałam wiele wspaniałych dziewczyn z którymi po dziś dzień mam kontakt. Mam nadzieję że i tutaj uda się stworzyć fajna grupę

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dołączę i ja. miałam być czerwcowka ale wczoraj na scanie okazało się, że ciąża mniejsza wiec nawet jak nadrobi zostane tutaj.. z dokładnym terminem się wstrzymam, za dwa tygodnie kolejny scan. wczoraj było tylko jedno serduszko a są dwa Maluszki. mocno wierze, ze się pokaże tez drugie choć polozna mówiła, że może sje wchłonąć.. od zeszłej soboty były plamienia ale po wczorajszym scanie cisza na szczęście. ponoć to implantacja drugiego dzidziusia.
Trzymam kciuki za wizytujace mamy!

Hajmal dobrze że poszłaś do lekarza przynajmniej powiedział ci co masz robić. Moja ginekolog tez twierdzi ze luteina może powodować zakażenia.
mój też tak twierdzi,
ten duphastron kosztował prawie 40 zł a luteina 6
doktor jak go zapytałam jak sie do niego umówić prywatnie to od razu rozmowniejszy sie zrobił i taki do rany przyłóż.
Choroba mnie rozłożyła całkiem cały dzień ledwo sie podnosiłam z łózka doszła do 38,3 stopnia wiec łyknęłam paracetamol trochę mi lepiej że już do was pisze. Mam nadzieję ze jutro będzie lepiej. Przechodziła któraś grypę w ciąży
Dorota jak wizyta ?

Witam powoli :)
Mam nadzieję, ze już tu zostanę :) Dziś byłam u lekarza i było widać malusi pęcherzyk, jutro robię betę..testy 2 pozytywne i objawy inne też są ;) Z wyliczeń termin mam na początek lipca. Jestem mamą 2 dzieciaczkó- chłopiec 4 lata i córcia 3 latka. Obecna ciąża trochę z zaskoczenia, ale bardzo się cieszymy :) Jeszcze raz witam wszystkie mamy lipcowe :)

Witam nowe mamy:-)

Lilith mam nadzieje ze bedzie drugie serduszko:_) i tez po.cichu.licze na blizniaki:-)

Dziewczynu u mnie duphaston 24 zl!!

Ostatnia edycja:
Hej. Jestem juz po :)
Tym razem się pomyliłam i nie było opóźnień.. nawet nie zdążyłam zdjąć kurtki :)
A więc tak wiadomo na serduszko za wcześnie ale jest pęcherzyk w dobrym miejscu.. a w pęcherzyku coś pulsowalo nawet ja to widziałam chociaż dla mnie to było jakby dzieciatko machało nóżkami ale na to przyjdzie czas :)

Jutro mam zrobić betę i powtórzyć w poniedziałek.
Przepisał mi duphaston i luteine. Następna wizyta 17.11 liczę juz wtedy

Dziękuję za trzymanie kciukow [emoji110]

Witam również nowe mamy :)

Rokitkaa a jak u Ciebie?

Utworzyłam nowy wątek i tam dałam zdjęcie usg :)

0d1y3e3koudpi2s2.png

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny :) witam was cieplutko i mam nadzieje ze tu zostane :).
Wczoraj testowalam 2 krechy jak nic! Umowilam sie na wizyte na 21 listopada (wtedy byl najblizssy termin) myslicie ze to nie za pozno? Nie naciskalam na wczesniej bo za dwa tyg.licze ze zobacze serduszko bijace.

Hajmal przechodzilam i grypę i zapalenie zatok, brałam tez antybiotyk. dużo miodu, czosnku, sok z malin, cytryna. na zatoki dobra jest plukanka.

Lutka powoduje infekcje, można brać podjezykowa. albo smarowac się dodatkowo clotrimazolum.

Dorota nie pytałaś co to pulsuje? U nas takie pulsowanie to było serducho.

Maziajka kiedy masz wizyte? jakieś przeczucia?

Witam nowe mamy

reklama
Hej Dziewczyny :) witam was cieplutko i mam nadzieje ze tu zostane :).
Wczoraj testowalam 2 krechy jak nic! Umowilam sie na wizyte na 21 listopada (wtedy byl najblizssy termin) myslicie ze to nie za pozno? Nie naciskalam na wczesniej bo za dwa tyg.licze ze zobacze serduszko bijace.

Hej :)
Ja też wczoraj testowałam :) wizytę kolejną mam 16.11, jutro idę na betę. Nie za późno ;)

Do góry