reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Czytam o tych gordonkach i u mnie też są. Z 300 m od domu :) ile u was wychodzi za te zajęcia? Też 10 -jednorazowo i 30 miesięcznie?
Myślałam, że droższe jest.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18

reklama
Beatka582- kupiłaś kurteczkę i czapeczki? Ja też muszę się wybrać na takie zakupy, dodatkowo jeszcze jakieś buciki muszę kupić bo moja nie ma żadnych

Abed- moja też zasuwa na czworakach szybciutko- zwłaszcza jak zobaczy mojego buta który znajduje się w pobliżu- też stoi przy wszystkim- tyle że jak już nie ma siły to bardzo ostrożnie opada na pupę- nigdy nie robi bęc tak nagle, jak zauważyłam to ona zawsze taka ostrożna była nawet jak opadała na plecki to główka minimalnie w górze żeby sobie przypadkiem nie zbić- a w łóżeczku to powoli rączki osuwa na szczebelki spryciara mała.

MAdzik87- moja protestuje jak zaczęłam jej podawać zupki o innej konsystencji niż dotychczas- ewidentnie jej przeszkadzają grudki jedzenia, powoli będę próbować ją oswoić- wczoraj męczyłam się 20 minut żeby zjadła chociaż trochę. Pluła niesamowicie a zazwyczaj je dużą porcję w max5 minut-

Kasia_831 u mnie też jest mega wyzwanie za każdym razem jak mam jej pieluszkę zmienić- Wiercioch mały. A co maluchy robią na takich zajęciach?

Przyszła_mamusia- ale super że tak spokojnie przechodzi ząbkowanie, u nas nadal nic i na razie się nie zapowiada, że w najbliższym czasie coś będzie, ale ja tak się śmieję, że u nas co miesiąc jest nowa umiejętność- jak miała skończone 6 miesięcy ogarniała podpór wysoki, jak skończyła 7 zaczęła czworakowa, skończyła 8 to usiadła i nawet nauczyła się wstawać więc może jak będzie miała 9 to pojawi się pierwszy ząbek He He

Aniek42- wszystkiego najlepszego na 8 miesięcy, a już właśnie miałam pytać jak to Wasze spanie, trzymam kciuki aby każdego dnia (a raczej nocy) było lepiej. Jak tam trzymasz się z wyzwaniem antycukrowym?

Gratuluje wszystkich nawet tych „najmniejszych” postępów- to później tak szybko idzie do przodu- nawet nie zdąży człowiek zauważyć.

Mojej Asi czasem się już zdarza ładny siad- proste plecki i nóżki prosto przed siebie (zazwyczaj jednak podkula jedną nóżkę)- ciężkie te ćwiczenia volty. Mam nadzieję że zobaczę wkrótce pierwsze efekty bo martwi mnie ułożenie jej stópek.

Wczoraj byłam na zakupach i skorzystałam z promocji Rossmann 2+2 na produkty do włosów (akurat szampon Mi się skończył) kupiłam sobie maskę do włosów i wieczorem planuję wreszcie zrobić coś dla siebie- peeling, maseczki, maska na włosy, może paznokcie i golenie- a jak starczy czasu to jeszcze masaż. Uwielbiam takie wieczory- wczoraj robiłam ciasteczka dla męża i UWAGA pierwszy raz robiąc je nie zjadłam ani jednego. Podoba mi się to pięciodniowe wyzwanie odwyku od cukru. Dziś 3 dzień i na razie 3:0 dla mnie J może wreszcie waga się zatrzyma bo nawet dieta nie pomoże jak się dużo podjada. ;/

No tak Ewella- sorry że zapomniałam o Tobie :( ja wczoraj robiłam ciasteczka ale nie zjadłam ani jednego- mąż zachwycony bardzo je lubi i wszystkie dla niego hehe.

Kochane.
Zabieram die za temat baby shower mojej przyjaciółki. Ja swojego nie miałam i szukam inspiracji :)
Podpowiedzcie mi moze jakies menu czy cos? ;)
Dekoracje jako takie mam wybrane.
Chciałabym, zeby tk był taki szwedzki stół.
Moze któraś z Was organizowała i ma jakies praktyczne sugestie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Napolka kupiłam kurteczkę, czapeczkę i takie apaszki pod szyjkę, zapłaciłam prawie 2 stówy, ale wszystko jest takie piękne :)

Ewella wrzuć przepis na ciasteczka, zrobię też mojej.
Mi w ogóle nie idzie to odstawienie słodyczy. Może dlatego, że zapisałam się żeby się zapisać. Gratuluję Wam wytrwałości i trzymam kciuki żeby Wam się udało :)

Ola ja za tydzień idę na Baby shower i każda z dziewczyn coś przynosi, sałatki, jakieś przekąski. Tort zamawiamy. Dekoracje kupujemy na allegro u jednego sprzedawcy, żeby nie płacić każdemu za wysyłkę. Zrzucamy się na kocyk "lezy mi sie", oczywiście tort z pieluch, bransoletkę. I każda z nas jeszcze jakiś drobiazg kupuje :)

reklama
Napolka są piosenki i rymowanki, tyko nie cały czas.W między czasie maluchy mogą się pobawić zabawkami sensorycznymi.Te zajęcia mają też na celu "nauczenie" komunikacji.Bo np moja to dzikuska i mam nadzieję że szybko się przyzwyczai i nie będzie się już bała dzieci.

Aniek super że już ze spaniem lepiej!

Ewella ja ostatnio piekłam biszkopciki i niby taki banalny przepis a nie wyszły.Tyle miłości w to włożyłam i co?:(

Napisane na KFDOWI w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry