reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Czytam o tych gordonkach i u mnie też są. Z 300 m od domu :) ile u was wychodzi za te zajęcia? Też 10 -jednorazowo i 30 miesięcznie?
Myślałam, że droższe jest.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18

reklama
Beatka582- kupiłaś kurteczkę i czapeczki? Ja też muszę się wybrać na takie zakupy, dodatkowo jeszcze jakieś buciki muszę kupić bo moja nie ma żadnych

Abed- moja też zasuwa na czworakach szybciutko- zwłaszcza jak zobaczy mojego buta który znajduje się w pobliżu- też stoi przy wszystkim- tyle że jak już nie ma siły to bardzo ostrożnie opada na pupę- nigdy nie robi bęc tak nagle, jak zauważyłam to ona zawsze taka ostrożna była nawet jak opadała na plecki to główka minimalnie w górze żeby sobie przypadkiem nie zbić- a w łóżeczku to powoli rączki osuwa na szczebelki spryciara mała.

MAdzik87- moja protestuje jak zaczęłam jej podawać zupki o innej konsystencji niż dotychczas- ewidentnie jej przeszkadzają grudki jedzenia, powoli będę próbować ją oswoić- wczoraj męczyłam się 20 minut żeby zjadła chociaż trochę. Pluła niesamowicie a zazwyczaj je dużą porcję w max5 minut-

Kasia_831 u mnie też jest mega wyzwanie za każdym razem jak mam jej pieluszkę zmienić- Wiercioch mały. A co maluchy robią na takich zajęciach?

Przyszła_mamusia- ale super że tak spokojnie przechodzi ząbkowanie, u nas nadal nic i na razie się nie zapowiada, że w najbliższym czasie coś będzie, ale ja tak się śmieję, że u nas co miesiąc jest nowa umiejętność- jak miała skończone 6 miesięcy ogarniała podpór wysoki, jak skończyła 7 zaczęła czworakowa, skończyła 8 to usiadła i nawet nauczyła się wstawać więc może jak będzie miała 9 to pojawi się pierwszy ząbek He He

Aniek42- wszystkiego najlepszego na 8 miesięcy, a już właśnie miałam pytać jak to Wasze spanie, trzymam kciuki aby każdego dnia (a raczej nocy) było lepiej. Jak tam trzymasz się z wyzwaniem antycukrowym?

Gratuluje wszystkich nawet tych „najmniejszych” postępów- to później tak szybko idzie do przodu- nawet nie zdąży człowiek zauważyć.

Mojej Asi czasem się już zdarza ładny siad- proste plecki i nóżki prosto przed siebie (zazwyczaj jednak podkula jedną nóżkę)- ciężkie te ćwiczenia volty. Mam nadzieję że zobaczę wkrótce pierwsze efekty bo martwi mnie ułożenie jej stópek.

Wczoraj byłam na zakupach i skorzystałam z promocji Rossmann 2+2 na produkty do włosów (akurat szampon Mi się skończył) kupiłam sobie maskę do włosów i wieczorem planuję wreszcie zrobić coś dla siebie- peeling, maseczki, maska na włosy, może paznokcie i golenie- a jak starczy czasu to jeszcze masaż. Uwielbiam takie wieczory- wczoraj robiłam ciasteczka dla męża i UWAGA pierwszy raz robiąc je nie zjadłam ani jednego. Podoba mi się to pięciodniowe wyzwanie odwyku od cukru. Dziś 3 dzień i na razie 3:0 dla mnie J może wreszcie waga się zatrzyma bo nawet dieta nie pomoże jak się dużo podjada. ;/

No tak Ewella- sorry że zapomniałam o Tobie :( ja wczoraj robiłam ciasteczka ale nie zjadłam ani jednego- mąż zachwycony bardzo je lubi i wszystkie dla niego hehe.

Kochane.
Zabieram die za temat baby shower mojej przyjaciółki. Ja swojego nie miałam i szukam inspiracji :)
Podpowiedzcie mi moze jakies menu czy cos? ;)
Dekoracje jako takie mam wybrane.
Chciałabym, zeby tk był taki szwedzki stół.
Moze któraś z Was organizowała i ma jakies praktyczne sugestie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Napolka kupiłam kurteczkę, czapeczkę i takie apaszki pod szyjkę, zapłaciłam prawie 2 stówy, ale wszystko jest takie piękne :)

Ewella wrzuć przepis na ciasteczka, zrobię też mojej.
Mi w ogóle nie idzie to odstawienie słodyczy. Może dlatego, że zapisałam się żeby się zapisać. Gratuluję Wam wytrwałości i trzymam kciuki żeby Wam się udało :)

Ola ja za tydzień idę na Baby shower i każda z dziewczyn coś przynosi, sałatki, jakieś przekąski. Tort zamawiamy. Dekoracje kupujemy na allegro u jednego sprzedawcy, żeby nie płacić każdemu za wysyłkę. Zrzucamy się na kocyk "lezy mi sie", oczywiście tort z pieluch, bransoletkę. I każda z nas jeszcze jakiś drobiazg kupuje :)

reklama
Napolka są piosenki i rymowanki, tyko nie cały czas.W między czasie maluchy mogą się pobawić zabawkami sensorycznymi.Te zajęcia mają też na celu "nauczenie" komunikacji.Bo np moja to dzikuska i mam nadzieję że szybko się przyzwyczai i nie będzie się już bała dzieci.

Aniek super że już ze spaniem lepiej!

Ewella ja ostatnio piekłam biszkopciki i niby taki banalny przepis a nie wyszły.Tyle miłości w to włożyłam i co?:(

Napisane na KFDOWI w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry