reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Chybra też bym się nakręcała... mam nadziej że szybko przejdzie :)

Misia jak słodko :) mój też mi już takie buziaki daje :) czasami :) a starszy mi kartkę wczoraj przyniósł i sam napisał ( z błędami ;) ) jesteś najukochańszą mamą na świecie :)

Judith_ dasz radę musisz ;)

u nas w nocy obudził się przed północą i płakał prze 1,5 h :( nie wiem co mu było... po paracetamolu przeszło i spaliśmy z jedną pobudką do 7 :)

reklama
Judith to zdrowia dla wszystkich i dla Ciebie dużo siły :)

Pumelova nie ważne jakie jedzenie ważne że razem ;)

Ja dostalam Raffaello i Chybra też prawie cale zjadlam :D iga dostała zabawkę :D a w sobotę idziemy gdzieś na obiad :) aa no i byliśmy na saunie jak co środę :)

Ja TV ogladam tylko rano przy śniadaniu ale iga malo zainteresowana a tak to leci radio, teledyski Śpiewających Brzdacow tez oglądała przy inhalacjach :D

Misia super prezent, ja czasami mowie Iga daj mamie buzi to raz na dzień mi się dostanie ;)

Mam nadzieję że kiedyś też dołącze do grupy zamkniętej :zawstydzona/y::biggrin2:
Dzięki Aniek- świetnie wyglądacie. Masz super figurę i śliczną córeczkę

Madzik87- jak zdrówko?

Chybra- dobrze że USG wyszło w porządku, oby szybko minęła infekcja.

U nas TV jest włączony przez większość dnia- rano włączam muzykę i przykrywam ręcznikiem ekran więc nie ogląda, gorzej jak m wraca z pracy wtedy seriale ogląda i mała spogląda od czasu do czasu.

Śpi w swoim łóżeczku, ale przeważnie zanim ją tam odłożę to usypia mi na brzuchu, rano biorę ją do siebie na łóżko po porannym posiłku bo uwielbiam się z nią przytulać.

U nas w szpitalu też można było spać z dzieckiem, ale zdecydowanie wolałam jak spała w tym swoim przystawianym.

Aniek42- ja moją teściową lubię, Asia też ją uwielbia ale i tak mam opory aby zostawić ją u niej na dłużej niż godzina., mądre słowa pani od biologii, ja moją Asię tulę jak najczęściej. To co powiedział Twój syn to najlepszy komplement jaki mona usłyszeć od swojego dziecka.

Moja też uwielbia mój telefon (brać do buzi) ale jej nie pozwalam, kładę na podłodze daleko od niej a ona pięknie czworakuje do niego, później bierze sobie do rączek i może go trzymać dopóki nie weźmie do buzi. Później zabieram, JA uważam że nie da się w dzisiejszych czasach uniknąć elektroniki w wychowaniu dzieci.

Judith- jak po szczepieniu?

Aga_k_m- wyślij mi na prive swojego meila to Ci wyślę przepisy- znów nic nie mogę dodać jako załącznika…

Misia12- życzę aby się nie pozmieniało z tym jedzeniem u was, oby miał apetyt.

Pola@- najlepszego na 7 miesięcy!

Ja na walentynki dostałam kwiaty, a później pojechaliśmy do kina i spędziliśmy bardzo miły wieczór.

Dziewczyny , czy myjecię ząbki maluszkom po każdym posiłku, (nawet po mleku)? My jeszcze ząbków nie mamy, ale tak się zastanawiałam jak robić jak już się pojawią…

Dzieki dziewczyny, daje rade ale jestem wykończona tym dniem [emoji12] zastosowaliśmy naprzemiennie ibuprofen z paracetamolem i kolo poludnia juz goraczki nie bylo. Dobry patent bo sam paracetamol nie dal sobie rady, w nocy po podaniu goraczka jeszcze wzrosla. Ale mimo goraczki zachowywala sie normalnie, byla wesola i mobilna jak zawsze. Tylko mniej je. Ale za to P już ze dwa razy umarł. Fakt faktem nagle skoczyla mu temp do 40 stopni [emoji33]

Napolka mozesz wyłaczac obraz w TV wtedy tylko gra :) a zabki myje dwa razy dziennie rano i wieczorem [emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Abed jak slodko[emoji173] ciekawe czemu płakał biedny:(

Ewella brzdące wymiataja. Dzięki Ci za nie. Jak puszczam to się uśmiecha od razu :D

Napolka na co do kina?[emoji173]

Judith to zdrówka dla męża bo reszta daje rade[emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Neapolka my myjemy żeby przy każdej zmianie pieluchy, to ostatnio jedyne co go powstrzymuje na przewijaku.
Obkupilam Grzesia w pepco we wszystko co było na wyprzedaży w rozmiarze 80 i trochę 86.juz niewiele zostało, to nie poszalalam o mój portfel nie naruszony. Dresy za 7 PLN, bluzki po 2,5. Czapka za 1,5.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Misia ja ciągle planuje jechać do pepco i coś kupić ale zawsze mamy cos innego do roboty. A pewnie za chwile się promocje skończą. Zresztą jeszcze wchodzimy w 74 ale ta rozmiarówka jest przedziwna.Niektóre 68 jeszcze są dobre a inne 74 już ledwo ledwo.

Czy któraś z Was była już może z bobasem na basenie? Ja mam wielką ochotę ale się trochę boję i jej reakcji no i że zrobi kupę do wody :p

Beatka moja mała była pierwszy raz na basenie jak miała 2 miesiące [emoji16]
Kupą się nie martw bo są specjalne pieluszki do pływania, które mają ją zatrzymać.

My zębów jeszcze nie myjemy bo mała ciągle ząbkuje i bolą ją te dziasełka, a ja boję się jej dodatkowo bólu zadawać. Ale już nam wychodzi ostatnia jedynka to może będzie chwila spokoju.
Czym myjecie te ząbki? Silikonową szczoteczką?

Ja też uważam,.ze nie da sie uniknąć elektroniki. Ja w ogóle jestem daleka od takich radykalnych podejść odnośnie tv i słodyczy. Mam jakieś wrażenie, że jak będzie się t9 dziecku kojarzyło z zakazem to w pewnym momencie nadejdzie ze zdwojoną siłą.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej ja chora maskra;-( a Jagoda taka maruda ze oszalec mozna..

Abed dobrze ze usnal biedaczek...

Misia ale fajnie szkoda ze nie po drodze mi do pepco bo tez bym pokupila za taka kase zal nie brac.

Monti oj tak zgadzam sie u nas nigdy nie bylo zadnych zakazow odnosnie slodyczy leza i sa wszedzie( bo ja kocham!) a Jasiu wcale ich nie je od czasu do czasu wezmie jakas zelke czy batonika.
Ogladalam kiedys w ddtvn relacje z premiery jakies bajki i byli tam celebryci z dziecmi miedzy innymi Rozenkowa i jej dzieci wpierdzielaly tam wszystko bo w domu nie moga.No bylo pokazane jak garsciami biora i pchaja do buzi...

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry