reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Aniek płaciłam, bo wzielam prevenar13 :)
Nastepnego dnia po szczepieniu miał lekkie zaczerwienienie i opuchnięcie. Zrobiłam dwa razy okłady z sody i kolejnego dnia było delikatnie tylko pod skora wyczuwalne takie twardsze. Ale juz ok. Nie bolało go to, bo dotykałam. Nie miał goraczki. Spał dlnoemalnie. Takze dzięki Bogu wszystko w porzadku :)

Co do tego, ze najpiękniejsze co mozna dac dziecku to rodzeństwo: zgadzam sie. Ale jesli jest zaryzykować śmierci matki (tzn wiemsze niz przy normalnych porodzie czyli np tak jK u mnie/ mając cc u jeszvze dodatkowo komplikacje, to ryzyko powtórki mam wiemsze niz kobieta po cc chociazby ale bez komplikacji), to chyba lepeij, zeby nie miało rodzeństwa a miało mame. Bo na przyszłość to super, ze bedzie miało rodzeństwo (chociaz tez nie zawsze tworzy sie ta więź), ale jak maluch ma kilka lat i moze zzostac samo, to chyba jednak lepiej zrezygnować.

Madzik w punkt! Tez uwazam, zd kazdy powie cos innego. Ba, idziesz z tym samym dzieckiem do 2 rożnych lekarzy a oni maja odmienne opinie. Takze tak jak mowisz- sluchac i brać pod uwage, ale przede wszystkim intuicja

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Integral dziekuje :) ktoras tutaj ruszala temat fotelika. Moja miesci sie jeszcze w nosidelku ale nie wiem ile jeszcze. Na wiosne pewnie fotelik. Planujecie jakies konkretne modele ?

Madzik pewnie ze co lekarz to opinia

Racja z rodzenstwem. Ja mam dwojke dzieci juz i mysle ze to jest wspaniala rzecz. Ale lepiej miec matke niz rodzenstwo jesli jest takie ryzyko

Wy juz macie zabki a my nadal czekamy... jednak starszak Oliwier mial na 8 mscy a to są male klony :)

Kurcze jak ja zazdroszcze ze wy gotujecie te obideczki. Ja nie umiem nic poza jajecznica, obiady gotuje nam babcia ktora z nami mieszka, z drugiej strony to sa narazie tak male ilosci ze chyba gotujecie na kilka dni tak? My maly sloiczek mamy na dwa dni.

Co do smoczkow zglupialam czy wymienic na wiekszy (uspokajacz nie butli)

No i ja tez juz podjelam decyzje ze odstawiam na maksa Liwie, waze 52 kg (normalnie 60) i zle sie czuje slaba i mam anemie (po pierwsYm porodzie mialam przetaczana krew). Jednak tez sie rozryczalam i poprostu karmie 2-3 razy w dzien i w nocy.

Ps zazdroszcze tym co budza sie dwa razy tylko na mleko :( moja ryba sie budzi bardzo czesto i sie wierci. Dzis pierwszy raz w spiworku ale jakos nie sprawdza mi sie to. Kark goracy a raczki chlodne ..

Ostatnia edycja:
Ewella wyglądam trochę jak chomik
Biorę się za porządki i potem do nauki. Mam nadzieję że ząb mnie bardzo napierniczac nie będzie. Eh tyle rzeczy mam na głowie. Mam nadzieję że szybko wszystko ogarnie.

Aniek niektóre dzieci są chłodnolubne jak ja to.mówię.Moja zawsze tylko w bodziaku z długim rękawem i często na to kombinezon jak wychodzimy i nic więcej bo od razu spocona.Aniek ja też jestem za późniejszym macierzyństwem:)

Młoda od kilku nocy słabo śpi, popłakuje cały czas.Myślę, że znów odzywają się zęby bo dałam jej w nocy paracetamol i już usnęła.Pogoda pod psem, strasznie dołująca:/

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

O jakie to ciekawe!!

Załączniki

• 20180112_192605.jpg
    20180112_192605.jpg
    66,8 KB · Wyświetleń: 117
My następny fotelik bierzemy chyba recaro zero 1. Ma być tylem i fajnie by było jakby był przekrecany. Zobaczymy bo jak bedzie trzeba kupic do dwoch aut to raczej odpadnie [emoji14]

Kto ma już smoki z Lovi powyżej 6 miesiąca? Dużo więlsze są?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hejka laski,

Właśnie złożyłam choinkę i wszystkie świąteczne ozdoby, bo Miki był tak zainteresowany choinką, że na dole juz była łysa .... ciagal ja jak nie wiem.

Wczoraj wybrał się już poza swoje pole, do kuchni i jak tylko coś zobaczy co go interesuje to dostaje przyspieszenia [emoji23][emoji23][emoji23]

Aniek na 100 dzieci odmladzaja i nie sądzę, żeby te komplementy były naciągane [emoji39] wiosna przyjdzie, to coś zrzucisz, na zimę zawsze trzeba coś odłożyć

Uciekam, starszak mnie potrzebuje, zaczyna sprzątać, wszystko wywala z szafy [emoji23][emoji21]

Do później

Hej. Miałam odpisać wczoraj wieczorem ale zupełnie czasu nie było.

Pumelova- to u nas ciężko byłoby ćwiczyć 4 razy dziennie bo nasze ćwiczenia schodzą ponad pół godziny, około 40 min. Jak kolano, boli ? też mamy fotelik do 13kg

Aha- my mamy siateczkę uwielbia ją. A zwłaszcza jak jej banana lub mandarynkę tam włożę.

Ola W- u nas odwrotny problem- nóżki świetnie pracują ale rączki za słabe. My ją kładziemy na łóżko to też ciężej pracuje niż na podłodze. A włosy Asia też mi rwie, najbardziej się boję żeby do buzi Sobie nie włożyła.

Emol moja też tak ma że jak coś nowego spróbuje co wpadnie w jej gust to nie ma zmiłuj, jakbym jej dała łyżeczkę tylko czy dwie to by się zapłakała normalnie. Współczuję tego wyrywania. Ja już nie mam dwóch ósemek ale za każdym razem było szybko i bez problemów

Aniek, Abed- najlepszego na pół roku

Linoone- moja mała jest podobnych wymiarów, ale czy to za mało?

Przyszła Mamusia na allegro duży wybór takich mat

Kasia_831- współczuję samotnej podróży dzieckiem, ja bym się nie odważyła, ale ja to ogólnie cykor jestem

Integral- my właśnie podobnie robimy z jadłospisem. U nas się to sprawdza.

Mmag18- my też zmienialiśmy fizjoterapeutę i tej nowej wprost powiedziałam że byłam u innej i stwierdziła wnm ale nie dała konkretnych ćwiczeń i że oczekuję że ona mi coś wskaże. No właśnie moja też nie gaworzy prawie wcale. Daj znać jak już będziesz po wizycie co Ci powiedziałą

Beatka 582- ja kupuję gotowe ostatnio była promocja w Tesco więc kupiłam 12 słoiczków, ale też zamierzam coś zacząć gotować, tylko się tak zastanawiam ile razy w tygodniu mięsko gotować, bo na razie w każdym słoiczku z 5 miesiąca jest mięsko…. Nie wiem ile dzieci tego mięska potrzebują tygodniowo. Ja kupiłam jogurty dla dzieci po 6 m-cu z hippa to prawda że skład nie zachwyca ale nie wiem czy takiemu maleństwu dać zwykły jogurt naturalny, muszę zapytać pediatry bo mam pewne wątpliwości.

Aniek42- też się zastanawiałam po co kupiłam nową baterię do wagi… ćwiczymy dopiero od wtorku ale już widzę pierwsze efekty- np. leżąc na pleckach wreszcie skumała że ma nóżki i bardzo aktywnie rączkami ich dotyka, trochę częściej przekręca się na prawy boczek i już tak bardzo nie męczy się jak robi kupę.

Oglądała któraś zWas film „narzeczony na niby” ?mam ochotę się na niego wybrać.

No i jeszcze jedno pytanko, czy możecie mi polecić jakiś suplement diety wspomagający libido u kobiet? Po porodzie moje wykosi chyba 0.

Hej

Ola W jezeli jest ryzyko smierci mamy to oczywiscie ze tak nikt nie bedzie ryzykowal.Ale u nas na watku to chyba tylko u Ciebie takie ryzyko wystepuje.

Katja Jagoda tez bezzebna.

Aniek pewnie ze tak chetnie sie spotkamy tylko nie wiem jak dojade bo sprzedalam swoj samochod i nie bede poki co kupowac.Najwczesniej jak pojde do pracy ale to mysle ze jeszcze 2lata.Jakos postaram sie ogarnac no chyba ze nas Pumelova zgarnie po drodze i ja skrotami poprowadze do Pszczyny ja pod Pszczyna pracowalam 3lata wiec znam te rejony;D

Napolka oj ja tez tak mialam podobno przy KP to normalka a teraz mi sie odmienilo mimo ze dalej karmie a libido wysokie .Nie wiem skad taka nagla zmiana;D

Judith my mamy 2 lovi wg mnie jest duzo wiekszy.Ogolnie nie polecam lovi bo odpada od nich ta czesc do trzymania....nam odpadla i siostrze mojej a ostatnio na chodniku lezal i tez byl bez tej czesci...jakies felerne sa..

Ja jogurtu jeszcze nie dawalam jedynie twarog.Jajka lubi robie jej jajecznice na parze z maslem.

Tez karmie piersia wiec ciezko sprawdzic ile tak na prawde zjada.Ogolbie w dzien woli jedzenie .Przewaznie do ok 12 jest cycek tylko pozniej obiadek i ok 17.30 manna z owocami.O 18 idzie spac i je po ok 6-7h cyca .

Co do fotelika to mamy po Jasiu 0-18kg Jane racing team.Musze go tylko odswiezyc ale jeszcze sie miesci w nosidle.
Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Judith już kupiłam większe smoki ale 3-6 miałam 6 to jeszcze je wykanczamy.
Aha My też właśnie składamy choinkę.
Dziś pierwszy raz spróbujemy jajko, był już królik, indyk i rybki. Właśnie gotuję zupę i mam plan dołożyć 1/4 żółtka.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry