Hej Kobietki[emoji4]
Aha, jak Miki? Minął tydzień od rozpoczęcia Waszych ćwiczeń? Jak sobie radzicie?
Misia, chłop jak dąb będzie[emoji1320] Antosia ma 5 miesięcy i 7kg.
Inka, fajnie ze wrocilas[emoji173]️
U nas tez AZS, było podejrzenie łuszczycy ale na szczęście wykluczone[emoji1320]
Ospa minęła?
Ola, Małej tez powoli zaczyna się czas ząbkowania i próbuje wpychać do buźki co popadnie, zabawki, moje ręce, swoje stopy i całe piąstki, ubranka, kocyk, Pielucha... normalnie co wpadnie w łapki ląduje w buzi[emoji28]
Abed, u nas tez początkowe smoczki, przy tych 3m+ młoda się krztusi...
Mi lekarka kazała pilnować, by mała nie patrzala na tv ani telefon, bo to ja pobudza i wtedy gorzej spi. Teraz tego bardzo pilnuje i jest różnica, zdecydowanie więcej i spokojniej spi.
Misia, mi dwóch lekarzy mówiło ze normalnie dawać dopiero przy 38.5 stopni, ale ze u nas było podejrzenie padaczki niemowlęcej to mam dawać przy 37.8-38.0 by zapobiec ewentualnemu ryzyku dreszczy.
Aniek, młoda w zeszłym tygodniu dostała troszkę jabłka (pieczona szara reneta) a dziś spróbowała brokuły. Krzywila się przy nich niesamowicie ale troszkę zjadła. Mam jeszcze dynie w zapasie, spróbujemy w przyszłym tygodniu.
Pracujące koparki[emoji173]️[emoji173]️ na Antosie tez działa cudownie usypiająco, mamy dzieci stworzone do spania na placach budowy[emoji23]
Ewella, taki fajny podryw to bardzo miłe[emoji4]
Ola, u nas po pneumo nie było temp, za to po rotarixie trzymała prawie 3 dni. Dawałam pedicetamol i było Ok.
Kylesa, nie myśl tak. Patrz na to z drugiej strony ze u Ciebie jest prawdziwie dojrzałe macierzyństwo[emoji173]️[emoji173]️ znajomi mówią, ze w tym wieku jest bardziej świadome.
Mamusia, u nas tak samo. W wyczyszczone buty słodycze, a w święta prezenty. Jak byłam mała to brałam buty taty żeby więcej slodyczy weszło. Kiedyś jego wodery na ryby przytargalam ze strychu i postawiłam jako swoje na słodycze[emoji23][emoji23]
U nas jest kąpiel miedzy 20 a 21 (zależy o której była ostatnia drzemka i czy mała jest mocno zmęczona), wtedy masowanie kremem, mleczko i zasypia na rękach. Troszkę ja trzymam, by mocno zasnęła i odkładam do łóżeczka. Póki co tylko raz się zdarzyło ze około godziny gadała po mleczku, bo normalnie zasypia odrazu po karmieniu.
Jenny, jak sytuacja chorobowa w domu? Jest lepiej? Starsza uniknęła choroby?
Kasia, No chyba jakiś żart z brakiem przewijaka na lotnisku[emoji35]
Swoją droga jaka jest duża i slodka[emoji7]
Pumelova, wszystko inne jest ciekawsze dookoła od jedzenia. No bo kto by jadł jak można np na choinkę popatrzec[emoji23]?
Ja tak samo biore mała do łóżka nad ranem, spokojniej spi a i ja mogę nieco dłużej pospać.
Trzymam kciuki za bliźniaki[emoji1320][emoji1320]
Aniek, mi do książeczki wpisuje tam gdzie jest czysta karta, wiec mamy 3 wpisy na jednej kartce[emoji6]
Aha, nie martw się. Maluszki szybko nabrabiaja wszystko[emoji8]
Będzie dobrze! Myśmy dostali od pierwszego neurologa ćwiczenia na plecki (które były mocne od urodzenia) które zupełnie osłabiły słabe od urodzenia mięśnie brzucha. Jak dostałam prawidłowe ćwiczenia to po 2 tygodniach było inne dziecko!
Pumelova, odkąd mam ciemno w mieszkaniu w nocy (pozaslaniane światełka od telewizora itp) to młoda lepiej spi. Poradziła to lekarka i jest lepiej.
Agniesia, mnie dalej pobolewa blizna po cc. U mnie zrobił się keloid, wiec jest wypukla, czerwona, brzydka i do tego pobolewa... Póki co jeszcze mnie swędzi czasami.
Emol, bardzo ładny kolorek[emoji4] ja musze wreszcie moje ściągnąć o zrobić nowe hybrydki[emoji1330]
Renifer rzadzi[emoji1320]
Cdn.
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom