reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Pumelova na początku była grzeczna jakieś 30min a później marudziła i trzeba było ją nosić czyli cała Iga ;),

Ja też Nie wiem ile Iga ma cm zawsze tylko wagę sprawdzam może teraz na szczepieniu powiem żeby zmierzyła Ige :)

Ja byłam zdziwiona jak byliśmy w Chorzowie ostatnio w szpitalu na tym badaniu uszu tam był super personel, bardzo miły pani laryngolog nawet mówiła proszę pytać mnie się nigdzie nie spieszy :D I w rejestracji tak samo miło. No ale to przypadek jeden na wiele...

My też opony zmienimy w listopadzie, chyba, że zapowiedza ciepłą zimę :p tzn 20st :D marzenie ;)

Emol no to się wyspałaś :) nie martw się na zapas dzieci zmienne są :)

Iga dzisiaj już pobudki co 3h ale do łóżeczka wracać nie chciała po jedzeniu :p narazie leżymy w łóżku później Ige uspac na balkon i obiad trzeba ugotować :) miłego dnia

reklama
Dzięki dziewczyny za podanie wzrostu swoich maluchów, te siatki centylowe są lewe po prostu, z resztą mało reprezentatywna próbka krajów do ich stworzenia została wzięta ( jak dla naszego regionu wydaje mi się) [emoji5]

Patuszka paznokietek w dużym paluszku zaczął wrastac z boku czerwone się zrobiło ale dzięki poradom z forum zainterweniowałam szybko i po 2 czy 3 dniach czerwone zeszło [emoji5]

Pumelova dlaczego nie mierzą Ci Agatki przed szczepieniem? Nie jesteś ciekawa? [emoji2]
U nas z jednego oczka lezka leciala przez tydzień.

Ja czytalam ze w sloikach Hipa jakiś olów?? Gorsze jakosciowo u nas sa niż te wypuszczane na zachód.

Ja rozszeżam po 6 mimo mm, tak zaleca WHO

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Maziajka mam podobnie, czytam na bieżąco ale z odpisanie mam ostatnio problem. Gratuluję 3 miesiąca.
Grześ wczoraj polizal pomelo, się uslinil że hej :) dopiero później do mnie dotarło że to cytrus.
Paninka ależ przeżycia, oby już takich więcej nie było. Grześ w 90 centylu, także jest i kawaler dla twojej kruszyny :) wazymy się dopiero w listopadzie. Myślę że teraz ma z 7500.
Wzrostowo to mogę powiedzieć że też idzie w rodziców :)
Patuszka czekam na fotke.
Chybra mąż ma rację też planuje za dwa tygodnie zmienić opony.
Emol a na spiocha nie zje. Ja tak przystawiam, nawet oka nie otworzy.
Judith Grześ mierzony jak miał 3 miesiące i 3 dni i miał 68 cm, 7230g glowa 41 klatka 43 :) lekarz powiedziała że wymiary jak na pół roku.
Tu na przewijaku na skos i z podgietymi nóżkami
1508750026-f759410688b7867e-aaaaaa.jpeg

A u nas też przejścia samochodowe, męża na parkingu przytarto jak jechał po samochód dla taty. Będę miała nowe zderzaki i lampę. QA dziś po pracy jedzie po kolegę bo mu się auto w Niemczech popsuło. :/
A no i w weekend byłam na zakupach i na byłam płaszcz, zwykły, klasyczny, elegancki, granatowy. No i oczywiście dresik dla Grzesia :/ dalej już nie szaleje bo, no wiecie brak kasy z ZUS.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Wow Misia, przewijak Ci się skończył [emoji6] duży kawaler [emoji7]

Czy w Waszych Rossmannach są te różowe chusteczki? W moim od jakiegoś czasu są tylko pojedyncze a w wielopakach są zielone - wiecie może czy to jest to samo? Jak patrzyłam ostatnio u sroki nie było ich a jeszcze nie miałam okazji porównać składu.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej dziewczyny
Muszę się wyżalić, otóż moi kochani teściowie odwiedzają nas raz na dwa tygodnie, córeczka się och mormalnie boi i nie wie kto to, ostatnio tak mi zaczęła płakać przu nich, że nie dało się jej uspokoić, i jeszcze najlepsze zaraz skończy dwa miesiące a jeszcze nic od dziadków nie dostała, nic!!! A jest ich jedyną wnuczką a pieniądze to akurat mają, bo dobrze zarabiają i sobie nie szczędzą, mam już ich dość.
Za oknem jesienna szarówka też nie nastraja pozytywnie, tylko siedzenie w domu.
Marteczka nie podnosi głowy na brzuchu, nawet nie ma ochoty jej przekręcać, chciałabym jakoś ją do tego zachęcić, bo na rękach ładnie trzyma głowę.
Eh..., jakoś tak mi nijako...

Emol to albo go rano przed wyjsciem przystaw na spiocha albo sciagnij i im zostaw. Szkoda sie meczyc.

Misia duzy facet :-) moj przy nim to kruszek ;-) jest na 15 centylu...

Przyszla Mamusia rozumiem ze denerwuja cie czeste wizyty tescow ? Wczesniej tak nie wpadali czesto. Ja osobiscie nie oczekuje prezentow dla dziecka chociaz dostal cos od kazdego kto nas odwiedzil.

U mnie pada ale dzis szalenstwo moze sie wyrwe na godzinke na karate ze starszym ;-).

Misia chlop jak dab rosnie;-)
Ja sie dowiem ile moja kluska ma w srode na sczepieniu.

Nozki mamy grubasne w porownaniu do chlopakow Artura i Kuby
1508771387-57134de829109491-aaaaaa.jpeg

1508771921-4834fcae957823e3-aaaaaa.jpeg

Emol tak druga trzeba odebrac do 31.10 w rossmanie ja dostalam krupniczek;D

Pumelova wlansie u nas te tak pierwsze ok 4 h a potem juz co 2h ale lekarka mowi ze powinno sie zaraz unormowac to ten skok chyba...

U nas tez pogoda kijowa ale spacer 2h zaliczylismy grunt ze nie wieje w deszczu moge isc ale jak wieje to odpuszczam.

A co do darmowych sloiczkow to tak rejesteowalam sie w necie.

A w ogole pochwale sie bo w wielikm tescie zabawek na glownej stronie BabyBoom zostalam wybrana do testu Robota Movie Fisher Price [emoji14] [emoji12] takze zachecam Was do udzialu w tych testach i konkursach na glownej stronie;p w maju dostalosmy tez do testow nianie elektroniczna z kamerka.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Misia na spiocha nie zje niestety :( my głowa 40 a klatka 41.
Głupio u was z tym zusem. Długo czekasz. Ale jak przeleja to już konkretną kwotę.

Judith ja używam celendula(niebieskie ale mają taki napis) albo żółte z olejami (w opisie napisane ze z rozmarynem) polecam.

Abed chyba będę musiała ściągnąć :/.

Przyszła mamusia. Ja również tak jak abed nie oczekuje prezentów. Czasami na prawdę lepiej nie kupić (tak jak Artur dostał różowe ciuszki, rampersy na 74 rozmiar - czyli na zimę) w ogóle nie przemyślane. I nie mam pojęcia co z tym zrobić. A jeśli u was krucho z finansami i liczylas że coś kupią dla bobasa aby was obciążyć, to raczej mąż musi z nimi pogadać.

W sobotę byłam u teściowej a ona chce Dac Arturowi miód na łyżeczce. Skwitowalam że jeszcze jest za mały na rozszerzanie diety i zaczynam od warzyw. No ale w tym momencie boję się go zostawiać u niej :/

Ostatnia edycja:
reklama
Kurde cały dzień się cieszyłam na ten moment jak się zdrzemniemy z Agatka i ona już godzinę śpi a ja na nią patrzę[emoji7]

Ola każde dziecko inne eh co zrobić:p ma po kim być szczupły[emoji6]

Emol to się pięknie wysypiasz[emoji7]
Ja bym na spiocha nakarmila[emoji6]

Ewella iga lubi być w centrum[emoji16]na rękach[emoji16]

Judith mi lekarka powiedziała że nie mierzymy bo teraz jest to nie miarodajne[emoji6] tylko obwód główki klatki i waga na każdej wizycie. Jakoś nie jestem ciekawa, skoro mi tak powiedziały to nie wnikam. Rośnie bo ubrania ma małe to najważniejsze [emoji16]
U mnie też nie ma 4pakow! Już 3 razy byłam. Myślę że zamówię przez neta z odbiorem, jeśli są na necie.

Misia oo płaszczyk bym chętnie kupiła[emoji7] może w listopadzie[emoji7]

Przyszła mamusia nie denerwuj się teściami szkoda nerwów! Musiałabyś mieć jakąś grającą zabawkę to może by zwróciła uwagę jak leży na brzuszku?

Maziajka to czekamy do 19 tygodnia żeby to minęło cholerstwo[emoji16] ja byłam na spacerze rano na hennie brwi. Prosiłam o grubsze i wyglądam jak muppet, mam nadzieję do jutra to zejdzie trochę [emoji23]

U mnie była ciężarówka z terminem za miesiąc, jutro wypada kolejna z terminem za półtora. [emoji813] upiekłam muffinki to pozapraszalam gości[emoji16] i skusiłam się na czekoladę - nie jadłam od 13 tygodni i powiem wam że kwasno mi tylko po niej i tyle, żadnej przyjemności.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry