reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Katja nie jest mi lepiej dlatego że masz gorzej. Współczuję Ci bo nie wyobrażam sobie tak permamentnie się nie wysypiac..
Moja zasypia na cycu i ja odkładam. Czasem się budzi na drugiego i potem śpi.

Misia mi się te wszystkie minki zgadzaja[emoji23] Agatka się uśmiecha przy jedzeniu (w sensie że przerywa żeby się do mnie usmiechnac) chyba dopiero od 2 tygodni. Cudowne to jest [emoji173]

Ola W w koncu na czystą pupę najlepiej[emoji106][emoji16]

Abed oby Cię nie rozłożyło!

Kasia 831 na pewno jej się spodoba stała pora:*

Fajna grafika od hafiji, do zapisaniaw telefonie:)
Link do: Do pobrania | Hafija.pl
1507494614-aaaaaa.png

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny.

Na początek tylko napisze ze juz w domu. .mamy prąd..dom ogarnięty i nawet mieliśmy czas dziś wyjść na obiad do restauracji całą naszą 4. Nasza 3 latka od rana mówiła czy zabierzemy ja na pierogi do restauracji. W tym tygodniu będziemy mieć 5 rocznice ślubu wiec okazja się nadarzyła.

Wszytkim maluszkom z okazji ukończonych 3 miesięcy gratulacje a dla mam dużych pokładów cierpliwości.

Katja. ..może poczytaj o kąpieli w tzw " czarcim zebrze ".są to zioła ostrzenia. Podobno dziaja uspokajająco na dziecko. Y mnie ma wszelki wypadek schowane w szafie.

Abed zdrówka. Polecam serię *spam* plus calcium.

Jutro mam puścić starszak do przedszkola. ..a tak mi się nie chce rano wstać ..na samą myśl że muszę ogarnąć 2..ze juz jest rano ciemno itd...to chciałabym juz wiosnę. ..ciężko mi będzie zimą. ..

Dziewczyny wiem ze pisalyiście ze Wasze maluszki tez robią kupki po kilku dniach. Ale czy też męczą się przy purtkach? U nas z dnia na dzień coraz więcej poplakuje i zasypia przy suszarce. . Ostanio kupa poszła po 6 dniach...teraz mam nadzieje ze tez tak będzie bo żal mi patrzeć jak się męczy. ..

Spokojnej nocy Wam życzymy

Katja niestety nie pomogę bo u mnie Arturem zasypia w ciągu kilku sekund. Kapiemy się ok 22, jemy i najczęściej podsypuje wtedy, więc odkładam do łóżeczka(on musi mieć otwarte chociaż jedno oczko) i wychodzę z pokoju. Po 5 min już śpi. Zawsze odkładam na brzuszek.
I przesypia mi tak do 5. Wczoraj nawet do 6.30. Może jakoś pomoglam.

U nas też są czasem jaja przy usypianiu, ale K ma prawie 2lata i do tej pory czasem tak jest więc no:-pTo chyba nigdy na stałe nie mija. O 21 daje L butlę i go bujam tak do odbekania. Wczoraj usnął w sekundę , a czasem trwa to 2 h. Gdy po odłożeniu do łóżeczka się obudzi to daję smoka. Teraz zjadł i ziewa i ogląda.

My jeszcze nie szczepiliśmy, ale musieliśmy poczekać. W tym tyg chcę już zacząć.

Ehhh pogoda wraca do normy. Dziś, jutro i pojutrze ma padać:baffled:

Jenny wszystkiego najpiękniejszego z okazji 5 rocznicy slubu![emoji173]

Zrobiłam ten test z języka niemowląt, znów wyszło podręcznikowe [emoji16][emoji50]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

My również gratulujemy skończonych 3 miesiecy[emoji322][emoji322]

Z wieczornym usypianiem nie mam dużego problemu. Po kąpieli jest mleczko i zasypia w trakcie karmienia. Pilnowałam tego rytuału praktycznie od urodzenia i opłacało się. Wszystko jest między 19 a 21, zależnie o której zasnęła popołudniu albo czy nie zasnęła i walczy sama ze sobą żeby zasnąć.

Abed, jak Twoje zdrowie po nocy?

Jenny, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! I przede wszystkim powrotu pradu[emoji6]
W życiu nie słyszałam o takim ziele, oby nie było nam nigdy potrzebne.
Kupka jest codziennie, ostatnio minimum 2, ale często przy baczkach jest płacz, nie zawsze ale zazwyczaj.

Emol, próbuje od kilku dni odkładać na brzuszek i póki co nie ma szans, zaraz się budzi zła.

Katja, może spróbuj metody dr Karpa czy jakoś tak (5s). Mała jak nie może zasnąć w ciągu dnia i generalnie ma gorszy dzień to spowijanie, przytulenie do mnie i szum ja uspokaja i zasypia. Na początku się denerwuje by po chciwi się wyciszyć i zasnąć.

Chybra, u nas tez po niespodziewanym przebudzeniu danie smoczka daje efekt.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Też nie wiem gdzie wy zamawilyscie te grzeczne dzieci :p

Iga wieczorem zasypia dobrze zje odkładam ją do łóżeczka pokreci się i śpi przy kolysankach.
No tutaj się wysypiam i odpoczywam bo mąż się nią zajmuje i teściów wykorzystuje :p taka jestem ;)

Emol poczytam o tym kryzysie dzięki :)

Miłego dnia idę męża zmienić bo idzie na śniadanie ;)

reklama
postaram się później nadrobić, kurcze u nas chyba jakis skok był albo dolegliwość, której nie odszyfrowałam. przez ponad tydzień jakaś masakra z zasypianiem w dzień. od wczoraj jak ręką odjął :confused: był ryk jak na kolkę ale nie kolka tylko walka ze spaniem. brzuszek miękki, nie bolał, najedzona, wykupkana, wybawiona a jak tylko się zorientowała że spanie ją łamie, zaczynała sie drzeć jakby ją ze skóry obdzierali :hmm: i tak średnio 30 min ryku z fioletowieniem na twarzy ale właśnie od wczoraj zasypia w momencie czy w wózeczku czy w łózeczku i na rękach. tak po prostu...nie wiem czy ją coś bolało i przeszło...hmm ale widzę, że nie tylko u nas pojawił się problem z zasypianiem. i mam nadzieję, że to już nie powróci bo to jakis dramat był :(
a w kwestii podnoszenia główki, narzekałam, że tego nie robi, a tu nagle kładę a Gabrysia na maksa wygięta jak żółw który wyciąga swoją szyję do góry hehe i się śmieje! a zawsze ryczała leżąc na brzuszku :D to jest niesamowite jak niemowlaczki szybko się rozwijają!

Do góry