reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Ja też rocznicowo wrześniowa (11.09) [emoji6]

Katja - u nas w Bolesławcu bez problemu ściągają szczepionkę 5w1 (pentaxim).

Marzenka - super, ze tak fajnie i szybko udało Ci się załatwić temat chrztu - zazdroszczę. My sie chrzcic będziemy na wiosnę (chyba... O ile mój M nie zbojkotuje tematu [emoji19]).

reklama
Mam sudocrem poza bepanthenem więc jak dzisiaj mąka nie pomoże to posmaruje.

Maziajka pewnie że dobrze bo mam trochę luzu:D i spędzimy cały dzien razem, jutro rocznica slubu[emoji173]

Emol nie psikalam bo wydaje mi się że ja to boli i boję się że będzie szczypalo:p
Jaka torbę masz? Moja dziś większość dnia śpi albo się uśmiecha ale to normalne bo tatuś w domu więc nie pokaże swojej ciemnej strony

Misia badanie snu?!

Katja biedna Ty! Zdrowia dla dzieciaczkow! Oj jeśli chodzi o rocznice wrześniowe to my też mamy się czym pochwalić:D
7.09 rocznica ślubu 4
21.09 rocznica zaręczyn 6
23.09 moje urodziny
24.09 chrzciny:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też rocznicowo wrześniowa (11.09) [emoji6]

Katja - u nas w Bolesławcu bez problemu ściągają szczepionkę 5w1 (pentaxim).

Marzenka - super, ze tak fajnie i szybko udało Ci się załatwić temat chrztu - zazdroszczę. My sie chrzcic będziemy na wiosnę (chyba... O ile mój M nie zbojkotuje tematu [emoji19]).

Ciekawe... na hurtowniach nie ma ( pracuje w firmie zamawiajac towar do aptek i przerylam wszystko.....?!)
Ps infanrix ipv hib

Katja - no piszę jak jest. Jedynie co potrzebuje, to wcześniej wypisanej recepty (ok.tydzien przed szczepieniem), bo od ręki nie ma tej szczepionki dostępnej (tym razem się udało, bo była odstawiona dla kogoś kto się nie pojawił). Tzn. apteka nie robi zapasów.
Mogę Ci na priv napisać nazwę apteki, zadzwoń i podpytaj skąd biorą.

Katja - wstawiam Ci foto z książeczki z tymi szczepionkami
1504722284259.jpg

Załączniki

• 1504722284259.jpg
    1504722284259.jpg
    45,7 KB · Wyświetleń: 389
Pumelova ja jak robiłam kolczyk w pepku (16 lat miałam,) to potem tym psikalam aby się zagoilo to nic nie boli :*
Torba super <3 w końcu coś co ma kieszenie i dzisiaj padał deszcz to zarzucilan w formie plecaku i wygodniej. Polecam w 100 %. Zazdroszczę mój to drzemki 10 min dzisiaj sobie robi.
Dam foty na zakupowym

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova ja jak robiłam kolczyk w pepku (16 lat miałam,) to potem tym psikalam aby się zagoilo to nic nie boli :*
Torba super <3 w końcu coś co ma kieszenie i dzisiaj padał deszcz to zarzucilan w formie plecaku i wygodniej. Polecam w 100 %. Zazdroszczę mój to drzemki 10 min dzisiaj sobie robi.
Dam foty na zakupowym

Tak się wyspała że nie chciała zasnąć - brzuszek ją bolał i nie umiała zrobić kupy. NA SZCZĘŚCIE maz jest na L4, wziął ją na brzuch i zasnęła u niego przed 24 - a normalnie zasypia sama przed 22:/ ja już zasnęłam wcześniej.

Super torba faktycznie pisałaś wcześniej o niej.[emoji173]
Pewnie tylko ja mam takie zaniki pamięci[emoji19] ciągle o czymś zapominam tak jak w ciąży, mąż sie.mnie już spytał wczoraj co się ze mną dzieje;D

Ola W- może napisz na grupie na fb 'mamy 2017 i Mama lekarz' - swoje problemy z młodym, fajne dziewczyny tam są - może Ci ktoś pomoze?;-)

P.s. oglądał która druga szansę? Jak się skończył poprzedni sezon?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Artur też dzisiaj miał problemy z zaśnięciem. Nie zasnął od razu w łóżeczku tylkovcos tam gadał, potem marudzil to Kuba poszedł i posiedział koło łóżeczka zanim się nie uspokoił (z 3 min) i może po 5 min już Artura nie było slychac. Ale nasz problem trwał 15 min. Widzę że seriale oglądasz. Ja to nie oglądam w tv więc jak się przeprowadzalam to nie kupowałam nawet. Cokolwiec co mnie interesuje to tel albo laptop. ;) obejrzalabym chirurgów ostatnio jak oglądałam ze skończyłam na 10 sezonie bo tylko tyle było. Teraz jest z 13...
Artur nadal długo je. A dzisiaj w nocy to się bawi zamiast zasnąć :/

Hejka,

Właśnie karmię młodego, który zasnal o 21. Łaskawy ten mój synek dzisiejszej nocy, bo wczoraj dał czadu [emoji6] biedulek robi kupki raz na tydzień od jakiegoś czasu i zawsze przed kupą boli go brzuszek i mamy zarwana nocke, dziś idę z nim na szczepienie to podpytam lekarza czy to normalne.

Ewella mam nadzieje, że u Ciebie już lepiej, trzymam kciuki

Kylesa ja też uwielbiam stan ciąży i kto wie może się jeszcze skuszę hehe

Emol mój na noc zasypia w łóżeczku, ale trwa to czasem do godziny, wygląda to tak, że po karmieniu odkładam go do łóżeczka i mimo, że zasypia przy piersi to i tak się budzi. Włączam szum na tel i muzyczke cichutko w zabawce, smoczek i trzymam za rączki, głaszcze z min i wychodzę, on kweka, jak poplakuje to wchodzę daje smoka i znów min głaszcze i tak kilka razy i w końcu zasypia. W dzień jest duuuzzzoo gorzej i tez raczej krótkie drzemki poza spacerem.

Katja zdrówka dzieciakom i cierpliwości tobie [emoji4]

Uciekam jeszcze pospać

reklama
Pumelova jak naszej zrobiły się odparzenia pod pachami to nam połozna powiedziała żeby smarować alantanem (akurat musialam kupić dla siebie) lub linomagiem - to pewnie większość ma w domu :) U nas było bez bąbli wiec nie wiem czy to ma jakieś znaczenie.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry