reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Maziajka wczoraj cały dzień miałam 38-38,7 dreszcze miałam okropne bo byłam naubierana lezalam od kocem i dwoma koldrami i dalej się trzeslam...robilam te okłady z kapusty, dzisiaj już gorączki nie mam a pierś tylko trochę boli - na szczęście.

Pumelova jak mąż ? To dzisiaj po zabiegu ma wolne pewnie to razem spędzicie dzień :) A ty jak się czujesz ?
Mój ma nocki w tym tyg. Wczoraj wstał ja szłam spać i co..Iga spała 4h jak on się nią miał zająć .. :p za to w nocy spała Iga Uwaga! Całe 3h i na tym koniec płakała, wrzeszczala, gadała, rozgladala się . Tak wiec dzisiaj piekny dzień ja wyspana ;) idę do fryzjera a Iga na spacer z babcią ;) popołudniu idę spać ! :p

reklama
Maziajka mam nadzieję że jednat drzemki się skumuluja w jedną większą ;)

Kylesa oj miała miała, nie wakacje a komediodramat ;)
Dziękuję za życzenia :*

Ewella oj to się wyspisz ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Emol zasypia na cycu i nie budzi się juz. Ale jak za wcześnie zapodam cyca to budzi się po 15 minutach z placzem, wtedy znów cyc i zasypia już calkiem. Bez bujania plakania itd zdarza się że się znów budzi ale to już nie karmię tylko bujam chwilę na rękach i wystarcza ale odpukac chyba że 2 tyg już nie bujalam. Odkąd się nauczyłam kłaść ja na brzuchu to w ogóle nie muszę usypiac bo zasypia sama.

Maziajka ale tak długo śpi w nocy że super! Moja od 22 do 6 więc doliczajac sobie twoje 4h - tyle moja ma w sumie drzemek w ciągu dnia, 2h rano 2h popoludniu.
My mamy chrzciny 24.09 - na olx mam jedną upatrzona za 20zl więc prawie :D
Mąż dobrze, noga jak nowa:-) ma L4 do konca tyg[emoji173]
Jak chrzciny???

Kylesa to już pewnie odliczasz zastrzyki? Okropienstwo- udalo mi się już o tym zapomniec:D

Ewella biedaku Ty:D szkoda że ma nocki. No mój ma wolne[emoji173] to on przewija:D po zabiegu dobrze trochę go noga boli jak nie chodzi więc będziemy dużo spacerowac.
Moje przeziębienie idzie szybko, katar już ogarnęłam że mogę oddychać ale zaczyna się kaszel.:/
To chyba się obejdziesz bez antybiotyku jak dziś już lepiej?

Laski mamy odparzenie na szyjce- zadrapala się tam na zgieciu tydzień temu i nie goi się to bo nie ma dostępu powietrza i się zrobiły takie bable. Smaruje to co chwilę mają ziemniaczaną i chciałam bepanhtenem ale on jest tłusty przy tej mace. Jakieś porady?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja bym posmarowała sudocremem. Tak, wiem, ze ostatnio nie jest zalecany, ale ja jestem zdania, ze raz na jakis zas nie zaszkodzi. Kubie pieknie wygonił wysypkę na buzi

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Pumelova jak masz tormentiol to posmaruj u nas on najlepiej dziala na odparzenia

Chrzciny ok mielismy tylko sakrament bez mszy trwalo to 10 min;D
Pozniej w domu kolacja tort i zakaski.Ciesze sie ze mam to juz za soba;D
Mojej Jagi kiecka tez 20zl kosztowala;D z lumpka rzecz jasna a opaska z alliexpress;D
Ale Ci dobrze z mezem na l4;D

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova to u z ciebie bombelek również na brzuszku lubi spać. ;) wszystko zależy od dziecka. Ja mam tak że zawsze otworzy oko jak go odkładam do łóżeczka. Więc jest świadomy ze kładę go do łóżka do spania. Ale jest tak zmęczony ze idzie zaraz spać. Dzisiaj Artur jest mała przylepa. Tylko cyc i cyc. Teraz się przespal pół godzinki sam na łóżku a ja ogatnelam torbę która dzisiaj do mnie doszła, przepakowalam się do niej z bobasowyki rzeczami a jeszcze ile miejsca mam.
Probowalas pryskac octaniseptem? Położna mówiła ze to dobre na cokolwiek co się dzieje ze skórą. Bo wspomaga regenerację.

Maziajka też nie pogardzilabym 10 min chrztem. My to w niedzieli na całej mszy byliśmy.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Wczoraj był małż u księdza i chrzciny zaklepane na 15.10, sala też:blink:

U nas gdy w nocy słyszę, że L jęczy tzn, że się obudził to nie wstaję, bo w większości razy tak pojęczy pojęczy i uśnie, np dziś spał od 22 do 7, ok 6 jęczał, ale nie miałam siły wstać:-p Na prawdę nie lecę już tak od razu jak do K hehe i w ciągu dnia tak jak dziś gdy K jest bardzo absorbujący( chyba mamy bunt 2latka) L daję smoka, otulam kocykiem i kładę na boku i albo przez jakiś czas jest cicho albo usypia. No jakoś sobie radzić trzeba:-D

Skalpel zrobiony, K śpi, L je, w szafkach w kuchni posprzątane, lubię gdy wszystko jest na miejscu:blink:

Mam nadzieję, że wieczorem przejdziemy się na jakiś spacer , bo niby pochmurane, ale nie pada. Jutro już czw i ostatnia wizyta pielęgniarki. A dziś obejrzymy ostatni odc Twin Peaks.
Buziaki ;-) ;)

Ewella dobrze ze dziś już lepiej.
Pumelova ja nie drapie, ale już dłuższych nie zapuszczam, bo zacznę :)
Pumelova ja bym posmarowala sudokremem bo mam w domu.
U nas chrzciny się jeszcze urosły bo mama mnie poprosiła żebym jeszcze zaprosiła 4 osoby to wychodzi 36 :/ może ktoś odmówi. Knajpa wybrana, chrzestni też, tylko dogadać termin z księdzem. Miałam jutro jechać ale chyba nie dam rady, bo mąż idzie na noc do szpitala na badanie snu :)

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wrzesien rocznicowy to i my.
22.09 mamy 5 rocznice Slubu
14.09 czwarte urodziny oliwierka
23.09 chrzest liwia bedzie miala.
Mam dla niej komplet robiony na szydelku. Niewiem jak wytrwamy msze, pewnie na rekach. Masakra. Chcialabym juz byc po.
Dzis Liwia ma dwa miesiace :) :) :)
Za to nasz starszak w piatek zaczal przedszkole i... w niedziele w nocy dostal 40' goraczki. Ma ostre wirusowe zapalenie gardla. Po jednym dniu w przeszkolu. Szajba.
Do tego cycowa nieodkladalna liwia zasypiajaca na rekach i pijaca czesto, nie lubiejaca wozeczka.
Szajba:)
Ps jeszcze jej nie zaszczepilam. Uparcie szukam 5w1 ale nie ma nigdzie , nawet u producenta. W berlinie tez nie ma.

Do góry