reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Kurde a ja i mąż od rana mamy taki mega rzadki katar z nosa, taka woda i swędzą nas podniebienia :baffled: Kurde no. Nie mogę się teraz rozchorować.

Mi tam gorąco było zawsze więc teraz nie widzę większej różnicy:-p

Po Kacprze stosowałam tabsy Elin i szczerze mówiąc bardzo dobrze na mnie działały. Teraz gdy oboje wiemy, że nie chcemy więcej dzieci myślę o jakiejś takiej mega pewnej anty, ale nie mam pojęcia z czego skorzystać, może po połogu porozmawiam z ginką, może Ona mi coś doradzi. Jakiś spiral i wkładek jakoś się boję, nie wiem czemu. Z mężem o wasektomii rozmawialiśmy, ale u nas jej nie wykonują. No i nie wiem co robić. Pewnie zacznę od tabletek, ale co dalej hymmm.

Dziś byłam mega senna, byliśmy u alergologa z synusiem, ok 12 rodzice zabrali łobuza na 2 godz, a ja się kimłam, ale i tak teraz usypiam. Leon się rozpycha, standard. Kupiliśmy tego iRobota i robota kuchennego, od jutra testujemy:laugh2:

Cześć dziewczyny,
To i ja odwieczny zmarzluch, teraz non stop poty mnie zalewają i się gotuje.
Kika333 uważaj na ta opuchliznę. Moja gin mi mówiła zeby od razy zgłaszać się na IP, bo to może oznaczać stan przedrzucawkowy i trzeba porod wywoływać.
Co do liczby dzieci, to u nas w planach jeszcze jeden dzieciaczek i to jak najszybciej. Mąż liczy na synka, bo teraz druga córeczka, ale ja się nie obrazę jak bedą 3 dziewczynki. Także kilka miesięcy po porodzie będziemy się starać, No chyba ze porod okaże się koszmarem[emoji6]to wtedy jeszcze przemyśle sprawę.
Joanna witaj[emoji4]
Alex gratulacje!!![emoji5]
Emol trzymaj się [emoji110]️[emoji110]️
Ja po wizycie- gbs ujemny, waga Mai 2700g, rozwarcie dalej na palec. W poniedziałek badania na oddziale i jak nie urodze do 13tego to indukcja. Chyba ze ciśnienie znowu mi skoczy (dziś miałam wysokie), to na IP i od razu indukcja. Tak samo z moja opuchlizna, jak nie zniknie to tez indukcja jak najszybciej. Wogole to jakos strasznie zle się się czuje, i nie mogę znaleść sobie miejsca. A po dzisiejsza wizyta mnie jakos przybiła, choć w sumie nie było tak zle. Ehhh, hormony...
Ola W. tule Cie mocno[emoji20]
Dobranoc wszystkim [emoji8]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ola w też masz swoje potrzeby, szkoda że nie potrafi tego zrozumieć. Pokaż mu zdjęcie macicy i do jakiego miejsca dochodzi penis a gdzie jest dziecko. Potem jakiś może artykuł o tym jak seks wpływa pozytywnie na akcję porodowa. Może przy takich argumentach się przełamie.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Ola W - troszkę Cie rozładuje [emoji6]

Ja Ci zazdroszczę bo przynajmniej do czegoś u Ciebie doszło [emoji16].
W niedzielę miałam przed południem fałszywy alarm, który postawił nas oboje na równe nogi... No ale jak już się rozeszło, to zaproponowałam mężowi wieczorem zabawę w "przyspieszenie", i wiesz co mi odpowiedział? "Nie ma mowy! Nie będę jej celowal między oczy!" [emoji33]
Rozwalił mnie na łopatki [emoji23][emoji23][emoji23]. Chyba obojgu nam zwizualizowal się ten niemożliwy obrazek, i gdyby nawet po chwili mężowy zreflektowal sie w temacie, to ja już odpadlam, nie mogłabym zachować powagi, bo obrazek był już pomiędzy nami [emoji6]

A Ty przypomnij mężowemu te chwilę, jak po porodzie będzie wył do księżyca, i pytał ile jeszcze ma czekać [emoji6]. Niech teraz on poposci 40 tyg [emoji14]

Ostatnia edycja:
Watpie. To siedzi w jego psychice.
Jakies dwa tyg temu był seks. Jakos dało rade. Co prawda mowil, ze niewygodnie z dwoma dużymi brzuchami, ale ogolnie dało rade.
A dzis mogiła.

Jeszcze jutro to ktg... najnudniejsze badanie swiata. A i tak wiem, co powiedzą... "czynności skurczowej brak. Prosze sie zgłosić za kilka dni" ;) czadzior.
Tym oto sposobem bede miec w domu dwóch chłopów: jeden uparty i nie znający sie na biologii, ze swoimi blokadami psychicznymi i drugi-mały, uparty i pewnie pod wieloma jeszcze względami podobny do swojego taty.
A za pare lat jeden z drugim beda chrapać na potęgę ;) a ja moze dzięki temu stanę sie super fit, bo gdzies sie jakos wyżyć musze. Moze w tym odnajdę satysfakcje

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Aga km wolisz być kierowcą zamiast meza?! Nie znam takiej drugiej:D

Aim dzięki:D teraz zaczną się magiczne porady które spowodują że będę zadawać tak głupie pytania :D ja widziałam że u mnie żłobek to chyba 600-800 zł plus wyżywienie

Emol śliczna sukienka ;-)

Nie dam się zwariować z tym psem:D spokojnie :D

Kasia831 chyba by mi przeszkadzały 2.naraz [emoji14]

Kurde ja mam jutro jechać do lekarza bez Agatki:o nie wiem czy przezyję:o

Linoone nie sądzę zebys.byla w złym stanie psychicznym, jesteś twarda babka :)
Polecam mieć jakiś stanik bo ja miałam nawal już w szpitalu

Ogarnelismy wszystkie wizyty plus nawet pierwsza kąpiel:-)
Dobry dzien!

Ciekawe co piszecie o krazkach, ja mam cykle jak w zegarku więc my się nie zabezpieczalismy ale wiedziałam kiedy moge, a wcześniej brałam tabletki.

Paalinaa fakt,zobaczyć swoje łono - bezcenne [emoji173] :D

Aniek gratuluje idealnych wyników:-)) zdecydowałaś już który szpital?
Eh też bym odmawiała ale przychodzą najbliżsi i służba zdrowia :/ mama teściowa tata i lekarka. Jutro znów jeszcze szwagierka.

Emol czyli coś się zaczyna u Ciebie w końcu się doczekałas:-)

Alex gratki!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ola <tuli>
Jeśli jutro masz termin to maksymalnie za 2 tyg będzie po wszystkim. Także ściskaj poślady(a może w tej sytuacji bardziej na miejscu byłoby rozluźniaj) bo to już naprawdę ostatnia prosta tego "błogosławionego stanu"

I pamiętaj Twój mąż chce dla Was jak najlepiej [emoji5]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Skasował się cały post[emoji26][emoji26][emoji24] a odpisałam z 3 stron zaległych[emoji26][emoji26] Wybaczcie, ale już nie ogarnę tego drugi raz... Co za kuźwa diabelstwo[emoji36][emoji36] no nic.

Jestem po wizycie. Rozwarcie bez zmian 2,5cm, szyjka niecały 1 cm. Oznak porodu brak, jak stwierdził gin gdyby teraz wywoływać to nawet nie ma z czego. Jak Mała się pchała wcześniej na świat tak teraz siedzi w brzuchu i ani myśli się wynieść[emoji12] Mam kolejną wizytę za tydzień we wtorek (na środę mam termin) i wtedy będziemy ustalać co dalej. Na chwilę obecną to raczej nic się rozwinie samoistnie... Gdyby odeszły wody to od razu jechać do szpitala, nie mam czekać. Przepływy dobre, wszystko jest ok z Małą. Wg dzisiejszejszego badania ma 3500g (gigant[emoji33][emoji33]), zwłaszcza że na ostatniej wizycie miała 2950... Lekarz powiedział, że to waga orientacyjna i kilka milimetrów przesunięte wskaźniki od usg już mocno zmieniają wagę dziecka. No 3,5kg dzieckiem jestem przerażona [emoji27] Jeszcze się pokłóciłam z P, bo kazałam mu wyjść z gabinetu jak było badanie na fotelu i poprosiłam go dopiero na usg brzucha... Ubzdurał sobie, że się go wstydzę i najlepiej będzie jak będę rodzic sama, bo on nie będzie przy porodzie jak inni normalni faceci bo przecież jak mogłam go dzisiaj wyprosić z gabinetu... szkoda gadać[emoji26][emoji26]

reklama
Pumelova - teraz na końcówce lepiej mi za kierownicą. Jak siedzę z boku (chyba z nudów) zaczyna mi być niewygodnie. Kierując, jakby nie było, skupiasz się bardziej na trasie. Stad rzadko jeździmy razem [emoji6]

Ola - niedługo będziemy się ze wszystkiego śmiały [emoji6][emoji3]. Myślę, że w ciągu tygodnia będzie po wszystkim [emoji6]

Do góry