Bulkaasia - niestety dopiero po czasie odczytałam, ale oczywiście łączę się z Tobą duchowo !!
Dziewczyny, życzę miłego spotkania forumowiczek
dajcie znać jak było
Odnośnie mózgu ciężarnej to dzisiaj jadąc do pracy przejechałam miejsce pracy i pojechałam dalej prosto przed siebie.... zorientowałam się po krótkim czasie, że jadę do pracy, a gdzie zmierzałam to nie mam pojęcia... mózg już odmawia po prostu posłuszeństwa....
I dziewczyny z racji tego, że nie znam się w ogóle na podstawowych rzeczach domowych to chciałam się Was poradzić odnośnie prania ubranek dla dziecka....
1. W jakiej temperaturze chcecie je prać ??
2. Czy przy prasowaniu będziecie używać jakichś specyfików typu krochmal lub inne jakieś dezynfekujące bo też o takich rozwiązaniach słyszałam??
3. Co robicie z metkami, które są w środku... odpruwacie je?? czy po prostu przycinacie tak, żeby było jak najbardziej gładkie przy szwie ??
4. W jaki sposób wyparzacie smoczki i butelki ?? (Wiem, że wrzątkiem, ale czy jakaś określona ilość razy a może jakieś inne specyfiki i sposoby??)
5. Może macie jakieś praktyczne porady odnośnie prania, prasowania, wyparzania tak, żeby nie poniszczyć ubranek, butelek, smoczków ??
Gradobicie pytań wyszło, ale niestety mam z tym dylemat....