reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Witajcie
Tort był pyszny..a impreza urodzinowa udana.
Dziękuję raz jeszcze wszystkim razem i każdej z osobna za życzenia.. :)

Pumelova co do krwi to i mnie się takie coś zdarzało, mogą to być hemoroidy..U mnie to była przyczyną..one niemuszą wcale bolec czy być wyczuwalne..i krwawienie też niebylo duże..

Temat baby shower..Tu jest moda na taką imprezę ale nie organizuje jej ciężarna a jej koleżanki, często w tajemnicy przed nią..w formie niespodzianki..Czasem ciężarna wie o tym..Ogółem każda "kolezanka" czy zaproszona osoba przygotowuje jakąś potrawę czy przynosi jakiś napój, każdy jest za coś odpowiedzialny, wspólnie stroi się salon w róż lub błękit w zależności od płci dziecka..Każdy przynosi także podarunek dla dzidziusia, często wszyscy składają się na jedną konkretniejszą rzecz..A na koniec imprezy wszyscy pomagaj po niej ogarnąć..Sama byłam organizatorką takiej imprezy rok temu :)
Coś po cichu się domyślam że i mi się takowa szykuje.. :)

Ola W współczuję stresów ale niestety one w niczym nam niepomagają..Choć nieukrywam że też by mnie to stresowało..Jednak ze trzeba być dobrej myśli..Na pewne rzeczy niemamy wpływu..Słyszałam i o przypadkach gdzie cała ciąża była perfekcyjna a później po porodzie okazywało się inaczej..Czy kiedy u dziecka w wieku kilku lat pojawiała się jakaś choroba..Trzeba wierzyć w to że wszystko będzie dobrze..Jak to się mówi..wiara czyni cuda..
Co do autyzmu rozumie doskonale twoje obawy..rozumie to dopiero ktoś kto ma doczynienia z tą chorobą w jakiś sposób..Mam znajomą a jej syn jedna z cięzszych form tej choroby..nie raz jest ciężko..ale stało się tak a nie inaczej..i uczą się z tym żyć..W życiu przytrafiają się różne rzeczy i nigdy nie wiemy czy nas to niespotka..Proponuję nastawić się w pozytywne myślenie i próbować cieszyć się że to już 7 miesiąc i niebawem uciskamy swoje maleństwa..
Życzę Ci ( jak i każdej z nas) wszystkiego dobrego :*

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ola u mnie woda tak stoi w dolnych partiach właśnie, co jest dla mnie dziwne bo ja zawsze dodatkowe kg najpierw w piesi i brzuch dostawałam. Mam co prawda już lekko zaokrągloną buzię ale koniec końców to końcówka 7 miesiąca więc raczej w normie. Obrączka też jest stale dobra.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Ola W. - z całym szacunkiem, ale sama się nakręcasz z tym autyzmem. Rozmiar główki dziecka nie ma tu nic związanego z tym tematem. To "coś" siedzi w Twojej głowie i tu leży problem. Jak będziesz się ciągle tak nastawiać i nie będziesz ufać i wierzyć swojemu lekarzowi na dobre wiadomości, a będziesz żyła tylko tymi domniemanymi złymi to nabawisz się wrzodów żołądka lub nerwicy i tyle.
Skończcie dziewczyny temat autyzmu bo jedna nakręca drugą, a są teraz rzeczy, na które mamy wpływ. Spokój i odpoczynek to najlepsze co możemy robić dla naszych bobasów, także muzyka relaksacyjna w ruch i nie nastawiać się tak pesymistycznie!!

Pola my nt 2,9
Ryk byl placz i ponowne badanie u innego dr. Nt u innego tydzien pozniej 1,9. Zrobilismy tez nifty dla spokoju swojego. Wyszlo dobre , ale stres niesamowity! W polowkowym wyszlo potem jedno ognisko hiperechogenne, lekarz nawet nie wpisal tego w opis badania bo stwierdzil ze jest tylko jedno i nie ma co sie denerwowac. Na dobrym sprzecie je widac a na zwyklym 70% kobiet nie ma tego wykrytego i nie jest to zadna wada jesli nie wspolistnieja inne wady serca lub rozwojowe.
Ja oczywiście też powtorzylam USG u innego lekarza już następnego dnia i nt takie samo jak przy pierwszym wyszło. Też robiłam nifty, ale to już ze wzgledu na wyliczone ryzyko z całościowych prenatalnych. Na szczęście wszystko wyszło w porządku:)
Cieszę się że u Ciebie też wszystko w porządku po dalszej diagnostyce:)

Ola W ładna waga, wszystko będzie dobrze każda z nas ma jakieś dziwne myśli, ale wierzymy w to i tak będzie, że każda z nas będzie miała zdrowe dzieci ! :)

Pumelova wraca we wtorek w nocy :)
udanego obiadu, oby smakowało :) bo dzisiaj idziecie jak dobrze pamiętam ? :)

Misia no to z tobą się łącze ;) u nas nie pada, czasami słońce wychodzi ok.8st jest .

Nie pamiętam czy któraś kupiła termometr ten do ucha i czoła wtedy w lidlu ? Ja dzisiaj jadę go oddać, mąż był chory i za każdym razem pokazywał na czole i w uchu inną temperaturę o 2st. Chyba nie powinno tak być no nie?

Miłego dnia :)

Hej [emoji5]

Ola - wierzę, że się obawiasz, tymbardziej, że znasz się na tych chorobach. Ale Dziewczyny dobrze prawia - nie nakręcaj się [emoji5]- obecny lekarz nie widział nieprawidłowości, główka mieści się w normie.
Stad trzeba odetchnąć i delektować się ostatnimi tygodniami ciąży w pełnym rozluźnieniu, a i maluch na tym skorzysta [emoji6].
Co do wody - i mi się ona zbiera - najwięcej mam jej na udach i właśnie na lydkach - ale o dziwo, jak się oszczędzam to chwilowo schodzi [emoji6]. No i zaczęłam pić pokrzywe 2 razy dziennie [emoji5]

Alex - i ja przeczuwam, że napewno koleżanki zrobią Co imprezkę, tym bardziej, że sama niedawno jednej z nich organizowałas [emoji6]. Może połączą to z Twoimi urodzinkami [emoji6]

reklama
Kurczę ja nawet nie chcę myśleć o autyzmie czy innej chorobie malucha, wypieram to jak najbardziej się tylko da ;-) ;)
Ja się dziwię, że obrączka i pierścionek mi latają na palcu, w poprzedniej ciąży w sumie dopiero w ostatnich tyg były dopasowane:-p Ale chyba gdy już wszystko ze mnie zejdzie po porodzie i wrócę do normalnych ćw to pojadę na ich zmniejszenie, bo już na prawdę w złych miejscach mi spadły.
Rany mamy jestem na takim wkurwie od rana, że szok, roznosi mnie i normalnie pluję jadem:no2: Ok południa do rodziców na obiad jedziemy i później na drzemce syna mam nadzieję, że się prześpię. Ok 16 ma siora przyjechać prosić na sierpniowe wesele, na które i tak nie pójdziemy, ehhh no szkoda. Później pewnie jakieś ćwiczenia i w sumie tyle z rozrywki.

Do góry