reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Inka ja daje naprzemiennie w bok brzucha i ramie.

Bulkaasia super ze dziewczynki maja sie dobrze. I juz tak niedlugo zostalo jak je zobaczysz [emoji5]

Temat zlobka.. My chcemy po roku dac do zlobka bo ja zamierzem wrocic do pracy a pozniej mamy w planach kolejnego maluszka ale okaze sie jak bedzie.

Chybra super ze maz ma juz prace [emoji6]

Pumelova z ta czekolada,ogolnie slodyczami to tak jak moj T.wszystko pozera nim ja zdarze pomyslec [emoji23]

Pola puzzle fajna rzecz, też dużo układaliśmy jak był czas.

Bulkaasia dziewczynki pięknie rosną, oby tak dalej. Koniec maja:szok: jejuuu już tak szybko zobaczysz swoje maluszki? Fajnie.:biggrin2:

Inka ja podobnie, na imprezach nie pijałam, bo zawsze jestem kierowcą. Nie potrzebuję w zasadzie alkoholu żeby się dobrze bawić, chociaż trochę ciężko dogadać się z towarzystwem jak jest się jedynym trzeźwym.:laugh2:

Lolith to po badaniu zdecydujecie o rodzaju porodu. Najważniejsze wasze dobro. Zdrówka dla córeczki!

Ewella 4 rano? to ja bym rano spała, w nocy mam problem. Powodzenia na szkole.
Fajne przepisy.

Chybra dobrze, że mężowi się udało, oby to była dobra i stabilna praca.

Aim nie źle, no chłop to potrafi komplementem walnąć :biggrin2:

Misia to się nacieszyłaś tą kasą z pita:yes:

Kasia, o tak! Na południu poproszę słoneczko:cool2:

Maziajka ja mam ciągle smak na takie desery z owocami i bitą śmietaną:p ooo matko!!! Ślinotok...

Karuzela powodzenia na badaniach. Dlaczego podejrzewasz, że urodzisz wcześniej?

Pumelova czekolada dobra na wszystko! Nie każda rzecz jasna, tylko wybrane rodzaje:yes:

Abed domyślna kobieta z tym ciastem. Zadowolenia z "nowych" stópek.

Tea nie ma co się denerwować. Najważniejsze, że dzidziuś w porządku. Skoro lekarz twierdzi, że lepiej cc, to może rzeczywiście tak będzie lepiej , ze względu na twoje zdrowie. Pozostaje ci pod koniec 5s (jak dziewczyny pisały) może się rozkręci naturalny?

U mnie pogoda paskudna. Muszę szafy i półki w kuchni ogarnąć trochę, a to najgorsze rzeczy do zrobienia dla mnie:crazy: taki trochę chomik jestem i nie potrafię wyrzucać za bardzo.:hmm:

Tea, ja bym bardziej myślała o tej przepuklinie - poród sn i przepuklina pachwinowa to chyba średnie połączenie...
Od początku w każdej ciąży wychodzila mi ta przepuklina i zawsze po porodzie chowała się bez problemu,pierwszy poród sn wywolywany i żadnych przeszkód nie było,teraz jednak wyskoczyła na dobre,muszę poczytać o tym.
Mam jeszcze pytanie do dziewczyn które biorą euthyrox,chce sobie zrobić badanie tsh czy jest poprawa,przed badaniem mogę wziąść tabletkę normalnie na czczo(ja lykam w nocy jak wstaję do synka)czy w dniu pobierania krwi odpuścić?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Tea najpierw idź na badanie później weź tabletkę, tak mi endokrynolog mówi zawsze, nie pomija się tabletek bo badaniu będziesz na czczo wiec weźmiesz :)

Tea jak ja się na SN zdecyduje to tez musze sama raz dwa wywoływać. Liczę ze po masażu szyjki zaskoczylabym z rycynowym. Ale to od gotowości wszystko zależy..
Przepuklina się tak nie martw. Ja mam trzy do usunięcia po porodzie :)
Lekarz mało wrażliwy, jednak Wy najważniejsi i dobrze że jakoś to znosisz.

Mam ostatnio ciagote znowu na desery czekoladowe, takie warstwowe. No szał..
Za to z ciast wzięło mnie na jabłka i szał mam zamiast kruchego z malinami i oianka na takowe z jabuszkiem. Pyyyszne.

IMG_20170424_191014.jpg

Pogodę mam piękna, niebo błękitne bez chmurki ale zimno.. Rano 3 stopnie..

Tsh badam w przyszłym tyg. Ciekawe jak duże juz będzie..

Załączniki

• IMG_20170424_191014.jpg
    IMG_20170424_191014.jpg
    499,3 KB · Wyświetleń: 306
Tea ja ostatnio pytałam zastępce mojego ginekologa to mówiła że z cukrzycą pacjentki rodzą w terminie byle by nie przenosić.

Wczoraj na wizycie była babka już po terminie a dziecko jej 4600 żadnych skurczy nic zero:errr:

Ja rodzilam SN wiec troche inaczej, bo obydwa indukowane. Oczywiscie cukzycowa
Syn pierwszy 37+6. Tydzien wczesniej na pato. Codzinnie 3-4 razy ktg. Trzy dni przed porodem test oksy, dzien przed masaz szyjki (bol ciezki do wytrzymania) i na noc cewnik faleya czy jak to tam, rano oksy
Syn drugi 40 tc. Rano zaczal odchodzic mi intensywnie czop, na Ip rozwarcie na luzne dwa palce i sama oksy

No i po wizycie. Z maluchem ok, ja mam 7 kg na plusie, ciśnienie ok, szyjka długa, zamknięta, tylko szkoda, że mi go nie ważyła, ale trudno. Od dziś co 2 tyg się widzimy. Kuźwa już coraz bliżej aaaaa!!! Dochodzi to do mnie:laugh2:
Bez wrażeń się nie obyło. Na parkingu we dwie z taką babeczką wyjeżdżałyśmy i się puknęłyśmy dupami, nikomu nic się nie stało, ja przepraszałam, ona też, tylko gdy zobaczyła, że ja w ciąży to się trochę wystraszyła, ale nic no, na aucie nie ma śladu, heh pierwsza stłuczka za mną:-p

reklama
Osz kurcze mam teraz zagwostkę bo wyszło jutro spotkanie towarzyskie i w co ja się ubiorę???? :D
Btw chyba znalazłam fotografa na sesję ciążową :))) po majówce będę pisać :)))

Do góry