reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

hej kochane:)

Ale jest cudnie, ostatnio popadam w zachwyty nad pogodą :D

Lilith ja też jestem zmarzluch, non stop mam zimne ręce i stopy ale to caaałe życie. Powiedz mi, problem z balansem to ty masz tylko w ciąży czy zawsze? Bo ja odkąd pamiętam to mam jakiś problem z błędnikiem. Zawsze mnie `zwiewa` na prawo albo lewo, nieraz wpadałam na futryny, na drzwi, na cokolwiek pomimo przestrzeni - przez to zawsze jakies siniaki :D Teraz też mnie zwiewa ale już mniej... no i mam niekontrolowane ruchy, zawsze coś upuszczę, zrzucę, uderzę się o coś a nie powinnam bo logicznie rzecz biorąc sytuacja na to nie pozwala i nieraz zachodzę w głowę jak to możliwe...

pumelova a ile masz wzrostu? Bo ja 161 i zaczęłam od 61kg, 1,5 miesiąca temu było 66 ale mi wszystko w brzuszek idzie i w biust. Myslę, że waga ok 60 kg przy takim wzroście jest ok, ja się bardzo dobrze z tym czułam. 50kg wazyłam 10 lat temu i bardzo chciałam przytyć bo tylko żebra było mi widać. Co do storczyków przez wiele lat chodowałam, miałam 14. 1. Fakt storczyki mogły się czymś zarazić od nowego kolegi bądz jest też taka choroba tylko nie wiem jak się nazywa, że na płatkach pojawiają się takie pleśniawki, które mokrą szmatką trzeba regularnie usuwać. 2. Miałam tak, że kwitły mi wszystkie na raz jak jeden mąż przez wiele lat aż tu nagle wszystkie opadły. Po prosttu potrzebowały odpoczynku. Nie wyrzucałam ich tylko cierpliwie czekałam, aż nabiorą energi :) Zmieniałam im wtenczas miejsca, żeby je `zestresować` i to pomogło ale to była kwestia ok 3 miesięcy. No i przede wszystkim moje storczyki uwielbiały pełne słońce, nie lubiły cienia. 3. Wiem wiem,że nie chciałaś zeby pisać o podlewaniu aleeeeee ....:D Kiedyś na początku tez mi zażółciły liście i opadły w zimie i . No i doszłam do tego co robiłam nie tak. Za często je podlewałam. W zimie podlewałam je co tydzień a one tego nie potrzebowały. Więc zaczełam podlewać co 2 tyg i doszły do siebie. Ale wcześniej powyciągałam je z osłonek kolorowych , tak żeby tylko te przezroczyste były na widoku i w miarę możliowści suszyłąm je na słoneczku. Także od tamtej pory w zimie co 2 tyg a w lecie co tydzień i to dosłownie troszeczkę. aha, no i generalnie to do nich mówiłam i im śpiewałam :D

reklama
Aim ja miałam 5 z przodu chyba w podstawówce :)
Pumelova bo to na początku się tak pilnuje, byle do 12, byle do 20. Ja się też ostatnio pomyliłam, a dziś mam studniówkę :)
Mamusia_Muminka czyli obtluszczone podniebienie miękkie. No to wiecie co robić :) no nie było to zachlysniecie, była sekcja :/
Co do poradni cukrzycowej. Nie jest źle tak powiedziała pani doktor. Dostałam taki wielki notes i mam wszystko pisać. Mierzyć 5 razy dziennie a jeden dzień w tygodniu zrobić pełny profil, czyli na czczo, godzinę i dwie po każdym głównym posilku, godzinę po mniejszym i w nocy co 3 godziny. I wszystko pisać co zjadłam i wypiłam. W związku z tym że zaczynam od jutra dziś po wizycie KFC :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Kasiulka dalej takie ma oczka i usta :) i jak u Was dużo osób zwraca uwagę na to. Włosy zrobiły jej się kręcone do tego. Śliczna jest :p

Tea mój syn w wieku 16m przeszedł na łóżko auto. Zabudowa wyższa po bokach wiec jakieś barierki są zbędne. Sam czekał na ten moment u nas również nie ma csegos takiego jak przylazenie do nas.

Maziajka my jakoś podobnie.
Dziś skończone równe 28 i zostało mi 10 tyg do końca. Jutro 29 zaczynam i scan plus lekarz, ciekawe jak mała z wagą :)
Tez mam ten kalendarz z czasów @.

Jenny nasz poszedł do przedszkola w wieku 2 lat i uwielbia tam chodzić. W przyszłym roku mogę go już do szkoły przenieść do grupy nursery. Judyta tez tak zaczynała. Jak miejsce jest dobre z dziecko nie nadwrazliwe to tykko na tym skorzysta.

Kasia juz przed ciążą miałam problem. Chyba 4 lata temu się zaczęło tak poważniej i czasem mocniej dopadnie, mąż musi mi pomóc po schodach wejść. W ciąży tej za to jest to troszkę mniej uciążliwe. Po cc będę miała mmr bo w trakcie badań zaszłam w ciążę i nue dowiedzieliśmy się fo się dzieje.

Pola mi te apki nie pomogą, mi lekarz mówi że za szybko tyje:D

Aim gratuluje:D ja się obawiam 7 z przodu! Już niedługo:D

Abed spróbuje, dzięki! Fajnie że kulki udane:D

Mumusia jak mój chrapie (tylko pijany) to krzyczę że się ma obrócić albo go kopie właśnie żeby przestał:D ale tylko dlatego że chrapie tylko po pijaku:p
Kciuki za wyniki!!

Maziajka kurde leżę pod kocem, potem zrobię fotkę:D sprzatalam i padlam:D

Ewella fajnie że mąż robi zdjecia:) mój się nie kwapi, nigdy nie robi mi zdjęć, w ogóle nie robi zadnych. Na wakacjach zawsze ja robię i potem mam malo:( ja za to robię zdjęcia wszystkiemu :D jutro kciuki za wizytę!

Truskawka tak używam odżywki:) moja pielęgnacja się nie zmieniła to im się coś popsulo:( buteleczki do ziemi nie dam bo mam ich 8 to za dużo kasy, kupiłam pałeczki bo do tej pory używałam w płynie i spróbuje innej

Tea kornelia[emoji7]

Kasia831 też mam tyle wzrostu ale wśród znajomych jakoś wszystkie ważą mniej. Ja się przy tych 60 czułam dobrze ale może przy 50 byłoby lepiej - nie wiem, 50 miałam w gimnazjum [emoji16] podlewam nie częściej niż co 2 tyg i nie mam osłonek na doniczki w ogole.:p

Misia gratuluje 100wki:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Morela to się nazywa Mój Kalendarzyk.
Maziajka mi tak nie odlicza hmm tylko ze dziś dany tydzień.

Odliczam od tego ale fajnie byłoby wiedzieć ile dni..

Jak Maziajka pisała, podajcie proszę dane na liście :)

Cześć wsztstkim :-) dawno mnie nie było, bo już aktywnie ruszyliśmy z budową a do tego nie mam neta... Obecnie dopadłam mamy tel i korzystam, nadrabiam. Mam nadzieję że już dziś mąż ogarnie temat i znów będę online :-) mały w brzuchu szaleje, a ja biegam po urzędach i działce, ciągle coś... Trzymam kciuki za dzisiejsze wyniki badań i wizyty, ja za tydzień drinkuje glukoze i 12 04 wizyta, już nie mogę się doczekać:-)

Trzymam dalej kciuki za wszystkie dziewczyny glukozujące i robiące resztę badań!
Tea, mi się bardzo podoba Gabriela, sama bym tak córeczkę nazwała gdybym miała [emoji4]
Aim, gratuluję 5 z przodu
Aaaa Lilith, u ciebie tylko 2 miesiące! Toż to chwila i malutka będzie z wami [emoji4]

Też mam tą aplikację mój kalendarzyk i do tego jeszcze sobie ściągnąłam preg life, ona jest już typowo ciążowa ;)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A my zaczynamy szukać mieszkania, kurcze mam nadzieję , że znajdziemy coś fajnego w dobrej cenie chociaż to nie takie proste. Mam już na oku coś ale całkowicie puste, jedynie kilka szafek kuchennych jest a jak zamierzamy do 2 lat wrócić do PL to nam się nie opłaca inwestować w meble i sprzęty. No ale musimy się wyprowadzić bo ten domek, w którym mieszkamy jest bardzo fajny i przytulny i wszystko w nim już było ale baardzo zimny, nie dla dziecka.

Do góry