reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Morela daj znać co z tobą.

Ja leżę z chłodnym okładem ale temp rośnie. Przypomnijcie jak to bylo- dopiero powyżej 38 się zbija temp paracetamolem?

Pojechałam. Zostawiłam małą u rodziców i tata mnie zawiozl. Przyjęli mnie na oddział i zostanę tu conajmniej do środy.. ciśnienie mi badają nadal wysokie. dostałam leki na zbicie i na ból głowy. Miałam usg i mały ok ale ma jakąś torbielkę w naczyniach w główce - podobno to częste u chłopców i powinno się wchłonąć przed końcem ciąży. Niby mam się tym nie denerwować ale jak ?!

f2w3rjjgy5cue5bk.png

Tymuniek ja się właśnie znowu najadłam i cukru nie mierze. Wolę się nie denerwować.
Morela spokojnie bo Ci jeszcze rośnie, ja mam właśnie 140 tyle że na 75.
Zmierz za jakiś czas dopegyt działa po ok 4 godzinach. Mi na przykład rośnie na wieczór bardziej.
Karuzela współczuję. Ja bym wzięła jeden apap, bo ogólnie nie mam za często temperatury i jak jest to zaraz leci do góry. Nie wiem jak to u Ciebie wygląda. Lęk musi też zacząć działać.

O proszę, rychło w czas napisałam, trzymaj się tam. Dawaj znać co się dzieje.

Wskazanie do IP jest przekraczające 90 po lekach. Dostałam opr , że tak późno przyjechalam. Przed wyjściem z domu miałam 150/110

f2w3rjjgy5cue5bk.png

Morela czy to torbielki splotów naczyniowych w główce?
Jeśli tak to mój też to ma i na polowkowym pytałam o to lekarza bo mi wcześniej prowadząca gin o tym powiedziała i gdybym nie spytała to by mi nawet o tym nie mówił bo to się naprawdę wchłania i jest częste. Jeśli inne parametry dzidzia są ok to, nie ma żadnych wad to to się wchłania tak mi tłumaczył. Wiem ze łatwo się pisze ale nie denerwuj się.
Sorki trochę nieskladnie ale jeszcze walczę z temp.
Próbuje się czymś zająć bo oczywiście sama z córką jestem.

No widzisz, czyli dobrze zrobiłaś. Jak jest teraz? Coś ci podają? Ciekawe dlaczego nie reagujesz na lek. U mnie obecnie to dolne jest ok. Ale jak górne będzie częściej powyżej 140 to też dołożę tabletkę. Głupie to nadciśnienie w ciąży.
Kciuki zaciśnięte mocno.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Pojechałam. Zostawiłam małą u rodziców i tata mnie zawiozl. Przyjęli mnie na oddział i zostanę tu conajmniej do środy.. ciśnienie mi badają nadal wysokie. dostałam leki na zbicie i na ból głowy. Miałam usg i mały ok ale ma jakąś torbielkę w naczyniach w główce - podobno to częste u chłopców i powinno się wchłonąć przed końcem ciąży. Niby mam się tym nie denerwować ale jak ?!

f2w3rjjgy5cue5bk.png
Bezsenność mnie męczy....
Morela dobrze, że moglas zostawić córeczkę u rodziców i pojechalas, będziesz spokojniejsza i pod opieka.
Tymi torbielkami (poszerzenie splotów naczyniowych w mozgu) w ogóle się nie martw, to jest tzw. wariant normy, nie trzeba tego w żaden sposób monitorować i samoistnie się wchłania, nie ma wpływu na rozwój dziecka. Moja pierwsza córeczka to miała, urodziła się zdrowa, na USG trzeciego trymestru torbiele nie były już widoczne, no i moja druga córeczka też ma takie poszerzenia (torbiele), a lekarz u którego robiłam USG połówkowe (jeden z najlepszych w Krakowie) powiedział że to jest norma, wiele dzieci takie poszerzenia ma, nie mają wpływu na rozwój i żeby tym zupełnie się nie przejmować, tak jak pisała Karuzela większość lekarzy nawet o tym nie mówi, bo to jest norma, a później ludzie się stresuja niepotrzebnie:)
Sciskam Cię mocno, mam nadzieję że ciśnienie już lepiej.

Karuzela, ja bym zbijala przy niższej niż 38 temperaturze, 38 to już gorączka, weź lepiej paracetamol, jak nie będzie spadać to chłodne okłady są dobre.

Lilith pochwal się kocykiem jak będzie gotowy:)

Aaggaa nie mam dużego ciśnienia na słodkie w tej ciąży, ale moja córeczka na pewno pozarlaby takie cudo w parę sekund;)

Ostatnia edycja:
Morela super, że pojechalas. Nie denerwuj się torbielami, mój starszy miał i się wchlonely. Pytałam na polowkowym gina czy drugi tez ma to odpowiedziała mi wymijajaco,że to nie ma znaczenia , bo w sumie i tak się wchlonal. Nie ma co siać paniki, jeśli pozostałe miary dzidzi są ok. Trzymaj się

reklama
Lilith ciągle motywujesz do szycia:) muszę się w końcu za to zabrać - nigdy nie szyłam :D chciałam sobie uszyc takie chmurki i gwiazdki ozdobne [emoji173][emoji173]

Morela dobrze ze pojechałas. [emoji9] któraś tu miała torbiel - ola?? Przed wyjściem z domu miałaś wyższe bo się już denerwowalas. Najważniejsze że jesteś już pod opieką [emoji8] trzymaj się tam!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry