reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Hej dziewczyny.

Lilth - wiem co czujesz. Kiedys tak spuchlam przez zeby ze wygladalam jak kwazimodo!! Ale zmarszczki mimiczne mi sie wyprostowaly. Co do imienia mi tez sie podoba, lubie takie na M.

Kasiulka, ty zla kobieta jestes. Mafinki malinowo-czekiladowe!!

Co do wiosny, na podlasiu dupy nie urywa. Niby cieplo. To jeszcze nie to.
Ruchy tez juz czuje ale bardzo sporadycznie. Czasem mysle ze ten moj syn to okropny leniuch.....
Papugi nadal skladaja nowe jajka. Samiec jest okropnie agresywny. Mam problemy z nakarmieniem. No ale tak to jest z pierwszym jajkiem :-)

Trzymam kciuki za wizyty!!! I duzosc zdrowka.

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

Misia to super ze ok:-) a do 8.05 przeleci:p

U nas na slasku.piekna wiosna 15.5 mi termometr pokazuje w cieniu:-) w koncu wiosenna kurteczka ,adidasy a nie kozaki...BOSKO! Jutro zrobie pranie i powiesze na ogrodku az chce sie ZYC!

Jeju ale mnie ciagnie do slodkiegooo ale w sumie wg przyrostu wagi mam 3 kg mniej niz powinnam na ten tydzien wiec moge raz dziennie z magnumem pogrzeszyc:D

010igov35ye70zfx.png

Maziajka mnie też strasznie ciągnie. Jak nie mogłam patrzeć na słodkie przez pierwsze 4 miesiące to teraz nie mogę się opanować. W sobotę zjedliśmy wieeeeeeelkie lody, myslałam, że pęknę. Ja nie boję się tego , że mi przybędzie tylko bardziej cukrzycy ciążowej.

Kasiu od jedzenia słodyczy nie dostaniesz cukrzycy ciazowej chyba. Ja nie lubię, rzadko jem, no wczoraj mnie lody dopadły, a i tak mam od początku.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny dopiero wróciłam z plotek od znajomych. Od rana tyle godzin :) super było. Nakarmila mnie i opilam się herbatą owocową.
Coś mnie tak ciągnie w brzuchu. Coś jakby małe bóle okresowe. Macie coś takiego? Martwię się ale nie chce panikowac i dzwonić do ginka. W okolicach 8 tygodnia też miałam coś podobnego. Ponoć to normalne...
U mnie też wiosna. Powiesilam pranie na powietrzu to pięknie wysuszylo się.

Kasiu od jedzenia słodyczy nie dostaniesz cukrzycy ciazowej chyba. Ja nie lubię, rzadko jem, no wczoraj mnie lody dopadły, a i tak mam od początku.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom
misiu właśnie poczytałam o cukrzycy ciążowej i pisze, żeby ograniczać spożywane cukry z jedzenia przetworzonego, czyli np owoce ci nie zaszkodzą ale czekolada, lody itp mogą. U mnie to też jest kwestia genetyczna bo w mojej rodzinie kobiety mają problemy z cukrzycą lecz objawia się ona raczej w póżnym wieku tj 50+. Niemniej jednak chciałabym bardzo ograniczyć ale kurcze trudno mi.

Inka ja też tak miewam, ale bardziej czuję to w pleckach bo ja zawsze bóle okresowe miałam krzyżowe. Ale to jest takie delikatne i zaraz przechodzi. W 8tc miałam to samo. Jednak 14.03 mam położną to zapytam.

U nas leje i leje od rana, jak z cebra. Oj!! własnie gradem wali. Była 10 minutowa przerwa to poszłam na pocztę, żeby wysłać kartkę na 5 ur siostry mojego chrześniaka. A takto to sie nie ruszam z domu...

Cześć dziewczyny :-) w weekend się nie odzywałam, natomiast dziś załapałam takiego powera dzięki pogodzie :-D już mam za sobą pierwsze buszowanie w ogrodzie :-)
Aż chce się żyć, jak taka pogoda za oknem:-) młody w brzuchu jeszcze chyba nigdy nie był aż tak dotleniony:-)
Znalazłam w necie ciekawe szkolenie, może któreś będą zainteresowane to podrzucam linka Link do: Bezpłatne Warsztaty Mamo to Ja - Babyonline.pl jako że jestem zielona i mam czas to planuję chodzić na tego typu spotkania, zawsze się czegoś dowiem :-)

reklama
Pola@ weź ciasteczka, będą się cieszyć :D ja nie żałuję że wzięłam muffinki, aczkolwiek było ich mniej niż osób w teamie haha ale poszły wszystkie :D

wow Kasiulka! ilę muffinków! ja zrobiłam 12 <wstyd> :D

aim cieszę się że wszystko ok :):)

misia fajnie że nowa lekarka jest w porządku :)

Integral a ile czasu teraz będą je wysiadywać? :D

ja cisnę słodycze odkąd mi dobrze krzywa cukrowa wyszła :D bo też się bałam :D:D

w pracy było super! w ogóle przyszła też kumpela z dwumiesięczną córeczką :D dostałam prezent nawet! <3 kocyk dla maleństwa i koszulkę ciążową też super :D mam pierwszą rzecz dla córeczki haha. wrzucę na zakupowy zaraz. a koszulkę to kiedyś do foty założę :D nie mogłam się nagadać! ale za tydzień muszę znów iść bo muszę lapka oddać, ale ciężko mi się rozstać.. :(

zaraz przychodzą znajomi, buziaki!

Do góry