reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe brzuszki :)

u mnie chyba największy obwód

śliczne brzuchy macie

wmazur jestem pełna podziwu dla brzucha
ja nawet jak byłam szczupła miałam odstający brzuch taka moja natura moja mama i siostry też tak mają

reklama
Ja juz szczerze mówiąc nie moge sie doczekać aż sie ogarne po porodzie. Chce wyglądać lepiej niz wcześniej,musi sie udac. :) ciąży mi ta ciąża,we wszystkim jakos idiotycznie wyglądam,nic mi sie nie podoba...ehhhhh
Zamiast myśleć o figurze po porodzie myśl żeby donosic i urodzić zdrowe dziecko.

Ciąża to nie sposób na lepszą figurę i lepiej się nie nastawiać.

Sama miałam 56 kilo figurę osy i modliłam się żeby w końcu zajść w ciążę a figura to była ostatnia rzecz o której myślałam i nadal myślę. Mam już 12.5 kilo na plusie może nie wyglądam jak milion dolarów ale zdrowie moich dzieci jest najważniejsze. A czy mi zostanie po porodzie czy nie mało w tej chwili mnie interesuje.

Fakt ze budowa ciała przemiana materii robi za nas połowę roboty ale teraz to będzie tylko gorzej i kilogramów więcej .

cd9bkw7ipg9p1hdb.png

Kkasiulka ale laaaadnie wygladasz!!! :)

Taaa czarne wyszczupla dlatego wygladam na zgrabna :p wczoraj mialam na sobie jasna bluzke to maz powiedzial do synka "spojrz na mamusie jaka sie okraglutka robi) i nie mial tu na mysli brzucha ;) ciekawi mnie czy na koniec bede miala te same kg co z Maksiem (22kg bylo) :)

Patuska otoz to!! Waga to ostatnie co mogloby mi teraz zaprzatac glowe...

Gazetka no już ładny i spory!
Kasiulka Twój też duuuzyb no już większość z nas ma spore brzuszki
Doris Twój chyba największy ale przed soba mamy niecałą drugą połowę ciąży to dopiero urosną brzuchy hehe

Doris - wcale nie jest jakiś oszałamiająco duży :p Ja tez tak mam w ciąży jak Ty - brzuch mi od razu wyskoczył ;-) I chciałabym ważyć 76kg :p

iwonaimaja - ja tez mam wystający brzuch a do tego nadwagę.

patuska - rozumiem co miałaś na mysli ale mając 56kg nigdy nie zrozumiesz osoby z nadwagą, która boi się o wagę i wygląd w ciąży. I po ciąży. Bo ja jeszcze dłuuugo będę wyglądac jak wieloryb.

fazer - heheheh - dlatego noszę czarne getry :p Ja po twarzy te juz się zaokragliłam - wyglądam już jak księżyc w pełni :-( A najgorsze jest to, że w każdej ciąży puchnę - nabieram wody i nie schodzi to ze mnie jeszcze wiele tygodni po porodzie. Ja tyłam ok 18kg z dziewczynkami, teraz nie mogę więcej niż 10 - góra 12! I gadanie, że zgubię przy karmieniu nie dla mnie - nic nie chudnę gdy karmię.

Dziękuję za miłe słowa :* Uczesałam się i malnęłam, bo jadę dziś do sióstr do wrocławia. Akurat tak się złożyło, że najbliższe mi osoby tam się przeprowadziły. To jak mam oko podmalowane, to pstryknęłam fotkę :D :D Idę się pakować!

reklama
Piczkowa, a gdzie Twój brzuszek :-) :-) :-)

A tak naprawdę ja zawsze szybko tyłam w ciążach i zawsze miałam duży brzuch. Nawt w pierwszej ciązy w której byłam jeszcze baaaardzo młodziutka (miałam 18 lat) też sporo przybrałam.
Tak mój organizm reaguje na ciążę a nie siedzę cały czas z kg kiełbasy na talerzu i 2 czekoladami :-)
W poprzedniej ciąży 4,5 roku temu dobrnęłam do prawie 25 kg - 15 spadło samo tak w ciągu pół roku, nad 10 kg musiałam pracować dietą. Podczas karmienia nie chudnę, w ciąży masa zwiększa mi się wszędie, a nie tylko na brzuchu (twarz, ręcę, brzuch, plecy, uda, pośladki)
Na razie o tym nie myślę, będę walczyć z nadwagą jak się Mały urodzi :-)

Do góry