reklama
Oni ciągle wymyślaja nowe teorie...jeszcze parę lat temu nikt nie kazał dawać dzieciom dha i żyją i nic im nie jest. Jakoś zarobić trzeba więc karta podawać.i kupować... niezaszkodzi...
Ja myślę podobnie. Chodzi przecież o prawidłowe odżywianie zarówno mamy karmiącej jak i maluszka, a nie faszerowanie się suplementami. Nawet wit D teoretycznie byłaby zbędna, bo jej zalecenia są ze względu na naszą pogodę i to że maluszka nie wystawia się na słońce, ale biorąc pod uwagę, że jak narazie przez większość życia naszych kwietniowych maluszków słonko prawie non stop świeci, a jeśli codziennie wychodzi się na spacer to się nie uniknie promieni to dostają dzieciaczki w naturalny sposób tej witaminki.:-)
aneczka1984
Fanka BB :)
Hej! Witam sie po weekendzie.
mi też nikt o dha nie mówił dla dziecka. może potrzebne, może biznes, ciężko powiedzieć.
Doli - jak tam chrzciny?
my dziś ruszamy z ziemniakiem. Starsza też - już w ciąży mi obiecała, ze będzie jadła to, co Wojtuś i jej nie odpuszczę. liczę na to, że za kilka miesięcy będzie jadła normalne obiady, a nie pomidorówka, zalewajka i z grubsza tyle. także pieciomiesięczniak i pięciolatka zaczynają rozszerzanie diety
Miłego dnia!
mi też nikt o dha nie mówił dla dziecka. może potrzebne, może biznes, ciężko powiedzieć.
Doli - jak tam chrzciny?
my dziś ruszamy z ziemniakiem. Starsza też - już w ciąży mi obiecała, ze będzie jadła to, co Wojtuś i jej nie odpuszczę. liczę na to, że za kilka miesięcy będzie jadła normalne obiady, a nie pomidorówka, zalewajka i z grubsza tyle. także pieciomiesięczniak i pięciolatka zaczynają rozszerzanie diety
Miłego dnia!
hej
jestem
żyje
było b. fajnie
dzidziol mega grzeczny
nic nie płakał
impreza udana
dziś straszy upał , już 34 w słoncu
asiatipl wit d3 jest zalecana wszystkim,do 18 roku życia wręcz musowo, u nas w PL teorie, że nie trzeba, że tylko dzieci i niemowlęta bo słońca dużo. no niestety niezbyt dużo.. ja w zimie podaje tran ..
aneczka my dzis też ziemniak
jestem
żyje
było b. fajnie
dzidziol mega grzeczny
nic nie płakał
impreza udana
dziś straszy upał , już 34 w słoncu
asiatipl wit d3 jest zalecana wszystkim,do 18 roku życia wręcz musowo, u nas w PL teorie, że nie trzeba, że tylko dzieci i niemowlęta bo słońca dużo. no niestety niezbyt dużo.. ja w zimie podaje tran ..
aneczka my dzis też ziemniak
Z tą wit D to każdy powinien brać bo niestety za mało jej przyswajamy w naturalny sposób
Najlepiej brać wieczorem po jedzeniu tak mi ortopeda Gucia mówiła
U nas gorąco okropnie moim rodzicom studia wyschla co nigdy się nie zdarzyło
Najlepiej brać wieczorem po jedzeniu tak mi ortopeda Gucia mówiła
U nas gorąco okropnie moim rodzicom studia wyschla co nigdy się nie zdarzyło
reklama