reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowki 2015

Ja podaje OMEGAMED wlasnie D+DHA (kupowalam w superpharmie na karte lifestyle za chyba 24zl ) a omegamed pregna forte kupowalam w ciazy

reklama
a ja dha sama brałam jak karmiłam :o nikt nie mówił, żeby małemu dawać... tylko vitd cały czas..

teraz na mm ma wszystko co trzeba

dzisiaj mamy chrzciny i jest już 30 stopni..wymiękam

Doli,
powodzenia! :)

To fakt, w mm jest wszystko i nie trzeba się o nic martwić. Niestety, niby mleko matki wyjątkowe i niezastąpione, a wszystkiego nie ma, jeśli matka odpowiednio się nie odżywia ;)

Oni ciągle wymyślaja nowe teorie...jeszcze parę lat temu nikt nie kazał dawać dzieciom dha i żyją i nic im nie jest. Jakoś zarobić trzeba więc karta podawać.i kupować...:D niezaszkodzi...:p

Oni ciągle wymyślaja nowe teorie...jeszcze parę lat temu nikt nie kazał dawać dzieciom dha i żyją i nic im nie jest. Jakoś zarobić trzeba więc karta podawać.i kupować...:D niezaszkodzi...:p

Ja myślę podobnie. Chodzi przecież o prawidłowe odżywianie zarówno mamy karmiącej jak i maluszka, a nie faszerowanie się suplementami. Nawet wit D teoretycznie byłaby zbędna, bo jej zalecenia są ze względu na naszą pogodę i to że maluszka nie wystawia się na słońce, ale biorąc pod uwagę, że jak narazie przez większość życia naszych kwietniowych maluszków słonko prawie non stop świeci, a jeśli codziennie wychodzi się na spacer to się nie uniknie promieni to dostają dzieciaczki w naturalny sposób tej witaminki.:-)

Hej! Witam sie po weekendzie.
mi też nikt o dha nie mówił dla dziecka. może potrzebne, może biznes, ciężko powiedzieć.
Doli - jak tam chrzciny?
my dziś ruszamy z ziemniakiem. Starsza też - już w ciąży mi obiecała, ze będzie jadła to, co Wojtuś i jej nie odpuszczę. liczę na to, że za kilka miesięcy będzie jadła normalne obiady, a nie pomidorówka, zalewajka i z grubsza tyle. także pieciomiesięczniak i pięciolatka zaczynają rozszerzanie diety:rofl2:
Miłego dnia!

hej
jestem
żyje
było b. fajnie
dzidziol mega grzeczny
nic nie płakał
impreza udana
dziś straszy upał , już 34 w słoncu

asiatipl wit d3 jest zalecana wszystkim,do 18 roku życia wręcz musowo, u nas w PL teorie, że nie trzeba, że tylko dzieci i niemowlęta bo słońca dużo. no niestety niezbyt dużo.. ja w zimie podaje tran ..

aneczka my dzis też ziemniak

Z tą wit D to każdy powinien brać bo niestety za mało jej przyswajamy w naturalny sposób
Najlepiej brać wieczorem po jedzeniu tak mi ortopeda Gucia mówiła

U nas gorąco okropnie moim rodzicom studia wyschla co nigdy się nie zdarzyło

reklama
Do góry