reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Kajkapol tez mam łuszczyce początkowe stadium. Smaruje się emolium.
Moja siostra od 20 lat ma łuszczyce i w ciąży nie smarowała się niczym prócz oliwką i emolium. W 2 trymestrze wszystko się schowało , nie miała ni jednej plamki aż do prawie roku po porodzie. Potem nastąpiła remisja. Idrazu poszła na naświetlania bo ona się leczy prywatnie.
Przed ciążą smarowałam się lorinden-a na plamy a na skórę miałam mediderm do stosowania codziennie. Niestety gin kazał odstawić ten krem i smarować tylko emolientami.

reklama
My z małym się męczymy odkąd skończył rok. Jedni mówią łuszczyca, drudzy nie. Tyle ile już maści przerobiliśmy... Najpierw przeciwgrzybicze, później witaminowe robione, później sterydy po których była tylko niewielka poprawa... W sumie mówili nam już, że to grzybica, alergia (wykluczona) łuszczyca, azs, łojotokowe zapalenie skóry i już sama nie wiem co jeszcze. Wreszcie trafiliśmy do centrum zdrowia dziecka bo to się w głowie nie mieści żeby już przez 2 lata z takimi plamami chodził. Może nam wreszcie jakieś badania zrobią a nie w ciemno będą strzelać. Dobrze, że go to chociaż nie swędzi.
A macie jakieś obciążenie genetyczne? U nas na łuszczyce nikt w rodzinie nie chorował.

zaliczyłam wyprawe do sklepu i obiad sie już gotuje, siorbię pseudo cappucino i próbuję odpoczac, ale przy ruchliwym 3 latku to trudne :-D

natasza właśnie nie, dopiero 13.10 takie specjalistyczne-osobno się musiałam umowić

sataga u nas jest łuszczyca i problemy ze skorą od strony ciotki mojej mamy.. myślę, że to nie będzie miało wpływu, chociaż syn ma mega wrażliwą skórę :/ :/ przez rok czasu dochodziłam na co ma uczulenia, odstawiałam wszystko, wyszło, że ma alergie kontaktową na plusz i wełne :szok:zupełnie jak ta ciotka...

Moja mama tez nie potrafiła sobie poradzić z łuszczyca i e końcu parę lat temu zaczęła używać do kąpieli sól z morza martwego i codziennie nakładała na siebie błoto z morza martwego i owijala się folią i zadzialalo, wszystko zniknęło i od paru lat jeżeli się pojawi to tylko jedna dwie plamki. Błota juz nie używa ale sol tak i albo się w niej kąpie albo robi roztwór i nakłada na plamy.

Możesz zadzwonić do lekarza bądź na wizycie skonsultować, niby to produkt w 100% naturalny ale może wywołać niewielkie podrażnienia skory co jest normalne ale lepiej spytac myślę :)

Co Laseczki powiecie na to?
muszę sprawdzić co zrobić żeby jpg był większy
i nowy temat założę.
Podgląd w windowsie jest na cały ekran wiec czegoś tu nie rozumiem,
może któraś wie jak to zrobić?

poprawka!

wizyty 300 a.jpg

mój mały rozómek tego nie ogarnia ;(

Załączniki

• wizyty 300.jpg
    wizyty 300.jpg
    6,1 KB · Wyświetleń: 61