Kajka to ty jak moja przyjaciółka. Jak wyjechali to też ani słowa. Teraz siedzą już chyba 10 rok i obydwoje płynnie po hiszpańsku mówią. Z tym ze wynajmują mieszkanie bo ciągle liczą ze wrócą na stale do polski. Tu nawet 3 lata temu kupili.
reklama
Jak dla mnie hiszpański jest najłatwiejszym językiem. My niestety musieliśmy wynająć komuś nasz domek i wrócić do Polski. Jeśli nie my to może dzieci będą chciały tam wrócić. Język znają. Syn ma już prawie 15 lat może będzie chciał tam studiowac. Zobaczymy.
Renatka1982
Fanka BB :)
Myla a Ty kiedy mialas okres? Bo nie wiem czy suwaczek mi sie dobrze ustawil ja mialam 14 lipca okres mam na 20 kwietmia termin
Asiulka, no to dobrze Ci suwaczek liczy
Okres miałaś 1 dzień przede mną, to i planowany poród 1 dzień przede mną
A co będzie w praktyce to się okaże... długość cyklu też się liczy, ja zawsze miałam co 30 dni, a potem mi się wszystko rozregulowało, 3 miesiące przed zajściem w ciążę to huśtawka była na maksa, dlatego tak późno się dowiedziałam, że w ciąży jestem, bo myślałam, że jak zwykle okres mi się spóźnia.
Tez mam w rodzinie przypadek emigracji spontanicznej, bez znajomości języka. Na początku było ciężko, ale teraz okazuje się, że to była najlepsza decyzja :-).
Kajka, Olusia - tez myślałam o nauce hiszpańskiego l, ale na razie odpuszczam. Moze kiedys :-). Dużo rozumiem, bo uczyłam się francuskiego kilka lat.
Renatka - ja w kwietniu odstawiłam tabletki i tak mi się cykl rozregulowal, że miałam nawet po 40 dni. Dlatego dzidzia jest o tydzień młodsza niż z om :-).
Kajka, Olusia - tez myślałam o nauce hiszpańskiego l, ale na razie odpuszczam. Moze kiedys :-). Dużo rozumiem, bo uczyłam się francuskiego kilka lat.
Renatka - ja w kwietniu odstawiłam tabletki i tak mi się cykl rozregulowal, że miałam nawet po 40 dni. Dlatego dzidzia jest o tydzień młodsza niż z om :-).
Olusia7982
w oczekiwaniu na cud...
Kajka ja tez kiedys ogladalam telenowele.. jeszcze jak byl moj ulubiony aktor to musialam ogladnac i wtedy spodobal mi sie ten jezyk
reklama
Kuklaki
Fanka BB :)
Hej laski,
Powrotu do zdrowia wszystkim chorowitkom i chorym rodzinka.
Renatka gratuluje dobrych wynikow, ja tez jestem z malodzietnej rodzinki tylko ja i brat, moj brat jest starszy i 3 lata po slubie ale narazie nie maja dzieci a moje pierwsze wiec zobaczymy ile kto bedzie mial:-)
Kajka wspolczuje straty i gratuluje jednoczesnie takiej licznej rodzinki, ja zawsze sobie wyobrazam ze to tak fajnie tyle dzieci
Tabasia jak tam badanie?
Dziewczynki spadam bo za 20 min mam byc w pracy a jeszcze nawet sie nie ubralam.
Milego wieczorku!!!
Powrotu do zdrowia wszystkim chorowitkom i chorym rodzinka.
Renatka gratuluje dobrych wynikow, ja tez jestem z malodzietnej rodzinki tylko ja i brat, moj brat jest starszy i 3 lata po slubie ale narazie nie maja dzieci a moje pierwsze wiec zobaczymy ile kto bedzie mial:-)
Kajka wspolczuje straty i gratuluje jednoczesnie takiej licznej rodzinki, ja zawsze sobie wyobrazam ze to tak fajnie tyle dzieci
Tabasia jak tam badanie?
Dziewczynki spadam bo za 20 min mam byc w pracy a jeszcze nawet sie nie ubralam.
Milego wieczorku!!!