reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Sory ze na raty ale pisze ten pisze juz 4 raz:/
Aylin jestes pod opieka wiec bedzie ok.
A teraz opowiem Wam moja wigilie dwa lata temu. Nasze nowe mieszkanie po generalnym remoncie meble sprowadzane nawet z zagranicy. Robie wigilie. Goscie z noclegiem. syn niecale 3 lata. Orobilam sie jak osiol bo BN obiad tez . Tesciowa wczesnuej kupila nam stojak my sie nie znalismy . Tato przyniosl choinke. Dzien przed wigilia ubralusmy ale ze ja nie mam nic na scianach ani karniszy wiec nie zabezpieczylismy zreszta po co.Wieczorem choinka wywrotka , na szczescie nie mam szklanych bombek tylko swojej roboty. Przyjechali goscie godz 11 druga wywtotka . Tesciowa poszla i o 13 kupila druga choinke. Rozbieranie pierwszej ubieranie drugiej bo niby wina choinki. Mamy wychodzic na pasterke ja w kurtce a choinka jeb. Wina stojaka. Kupila jakis szajs. Szybko sie przekonalam ze musowo kupic cos dobrego tamten nawet sie polamal. Po drodze przed wigilia goscie wzieli sie za ustawienie stolu zamiast go podniesc przesowali byl z taka polka czerwona specjalny kolor do salonu polka sie urwala nie do naprawy. Oprocz tego ja upuscilam M aparat dosc drogi juz nie produkowany i nie ma oryginalnych czesci. Cos uszkodzilam. A i dostalismy od mojej mamy i tesciow dwa identyczne prezenty tzn tostery. Z mana ustalilam i wybralam model jaki chcialam a tamten wywiezlismy i stoi do dzis nie uzywany. A co do kanapy to wyobraz sobie dziecko dlugopis i kanape skorzana;) Nowe meble polecam jak dzieci beda miec min 10 lat.

Doli nadchodze do Ciebie !:D

Karinka no czasem mam wrażenie że chyba tak :o albo ma bliźniaka który ukrywa się na USG bo raz dupsko z lewej za kilka sekund z prawej :o

Marela ja i tak mam tam juz spiny, a jeszcze jutro powiemy im o zaręczynach wiec w ogóle będę wykleta :D ja juz się dawno zbuntowałam i nie sprzątam, zresztą teraz rzadko tam jezdze i jutro pewnie tez palcem nie rusze ale po prostu słuchać mi się nie chce :D

A ja mimo ze jestem na fb duzo czesciej niz tu to na chwile obecna nie jestem pewna czy to dobry pomysl. Juz kiedys pisalam ze z marcowkami tam jestem i jest duzo lepuej niz tu. Ale za pol roku sklad moze sie mocno zmienic. Po porodzie jest roznie. Wtedy duzo odeszlo mimo ze cala ciaze tu siedzialy czesc nowych np. W 9 msc doszly i one sa do dzis ,czesc nie przeszla na fb. Ja bym sie wstrzymala jeszcze z pol roku minimum. A potem jestem za. Ale jesli teraz podejmiecie taka decyzje to dolacze nie musimy sie nawet do znajomych dodawac a ja ksiezna ani corka prezydenta nie jestem wiec mi to obojetne.

Doli przepis z MW ?

Ostatnia edycja:
jestem..żyje...ale co to za życie bez kręgosłupa :-D
zrobiłam ostatni placek Grubcia już i konieeeeeeeeeeeecccc
no ok, zostało mi 6 białek. jutro wymyślę jakiś placek-tylko jaki?:confused:

Karina i jak bigosik ? ;D

OLusia oby Ci przeszło..

marela o kurcze hahahahahahahahahaha :D :D :D teraz pewnie śmieszne to ale nie wtedy.. :p mnie nosi na nowe kolory ścian, meble itp. ale masz racje zaraz drugi demolka się urodzi.. :p tak przepis z wypieków :-)

Grubciu czekam ;D

milia już skroiłam kawałek makowczyka jest zajebiaszczy uwielbiam go! od 3 lat piekę z tego przepisu :D

Hej Krejzolki
Ale zalatane jesteście widzę. Ja u mamy siedzę i nic nie robie poza próbowaniem wszystkiego. Az boje się o wagę po świętach.

Co do fb Marela ma rację ja z grudniowym wątkiem tez taki mamy ale dużo osób się wykrusxylo po porodzie i tak na prawdę jest nas kilka. Lepiej poczekać i wtedy po porodzie się przenieść. Tutaj jest wątek zamknięty wiec i tak nikt nie chciany nie ma do niego dostępu.

Ja zrobilam farsz do uszek i do pirogow, troszke tylko bo sama bede jesc.

Marela jakas naznaczona ta choinka byla chyba, generalni same straty byly:wściekła/y:

Doli ale napieklas:szok::szok::szok:

Olusia odpoczywaj ile wlezie, a twoje dzidzie wcale nie sa male.

Pat tez odpoczywaj.

Ja to tez na siedzaco odkurzam a le najbardziej mnie meczy wycieranie podlogi

Hej ja tez za fb jestem ale później. Na czerwcówkach zalozylysmy juz po urodzeniu dzieciaków. I potem przez różne wasnie czesc odeszla z fb, czesc została. Te co zostały tez sie poklocily i podzielily na dwie różne tajne grupy. A teraz te co zostały na bb działają i tu i na nowym tajnym fb. Ale to juz ściska zaprzyjazniona grupa.

Chyba juz przetrawilam ta insulinę. Teraz mam nadzieje ze ona pomoże i nie będę się więcej stresować.
Natasza ty na insu jesteś prawda? Jaka masz,dawkę?

reklama
Doli, uwielbiam taki makowiec, ale nie wiem, czy kiedyś się odważę zrobić ;)

Pat, Twój piernik pyszny!!

Zrobiłam 2 ogromne gary sałatki, upiekłam pierś z indyka (pachnie obłędnie, ale nie wiem, jak w smaku, bo pierwszy raz robiłam coś takiego), wyszorowałam kuchnię i padam, aż mi słabo... Mąż sprząta łazienkę, a jutro reszta sprzątania i przygotowanie ryb do pieczenia, więc niedużo zostało.

Dziewczyny, udanych świąt wszystkim życzę, w dobrej atmosferze, a tym, które wybierają się tam, gdzie nie bardzo chcą, oby szybko zleciało, a potem było juz tylko lepiej :) Obyśmy za dużo nie przytyły, brzuszki nam nie twardniały, a dzieciaczki kopały :*

Kuklaki, mam nadzieję, że nie bedzie Ci smutno samej, ja tak 2 wigilie spędziłam, ale nie narzekałam, bo nie musiałam niczego udawać ;) miałam to co lubiłam do jedzenia i oglądałam "Żywot Briana" Monty Pythona :-D

Do góry